• Informacje na temat:

    hamburger

Artykuły na temat: hamburger
  • Skład na 1 burgera: ● 1 kajzerka, mały kawałek schabu wieprzowego, 2–3 grubsze plastry pomidora, 2 rzodkiewki pokrojone na plasterki, 2 liście sałaty, 1 łyżka salsy meksykańskiej, 20 g bułki tartej, 30 g ostrej panierki do tempury, 1 jajko, sól, pieprz, olej do smażenia

  • Mięso mielone przełóż do miski. Cebulę obierz, posiekaj, dołóż do mięsa. Dodaj bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę i jajko. Dopraw solą, pieprzem oraz kminkiem. Masę dokładnie wymieszaj. Uformuj z niej cztery okrągłe kotlety. Lekko spłaszcz je dłonią. Smaż na oleju około 10 minut. Od czasu do czasu obracaj, aby hamburgery zrumieniły się równomiernie z obu stron. Bułki przekrój...

  • ...1. W misce wymieszaj mięso mielone z bułką tartą, cebulą, jajkiem i musztardą. Przypraw do smaku i podziel na 4 porcje. 2. Rozgrzej olej na patelni. Smaż hamburgery, z obu stron po 5-7 minut, aż będą dobrze upieczone. Zdejmij z ognia i trzymaj w cieple. 3. Zmiksuj wszystkie składniki dressingu. 4. Podgrzej bułki w piekarniku...

  • Składniki: 1 kg mielonego mięsa wołowego, 1 łyżka sosu Worcestershire, 2 łyżeczki posiekanego czosnku, 2 łyżeczki sosu Tabasco, 1 ½ łyżki oleju, 6 bułek pszennych, delikatnie podpieczonych, 6 plastrów pomidora, 1 posiekana sałata lodowa, sól, pieprz, majonez, ketchup, musztarda

  • Składniki na 4 porcje: Bułeczki domowe: 30 dag mąki, szczypta soli, 10 dag zimnego masła, 2 jajka + 1 do posmarowania, pół torebki suszonych drożdży, pół szklanki mleka, sezam do posypania. Kotleciki: 60 dag udźca cielęcego, 10 dag parmezanu, bułka tarta, mąka, 2 jajka, 4 liście sałaty (lodowej, lollo biondo), 2 pomidory, czerwona cebula, 4 kiszone ogórki, 3 łyżki majonezu, 2 łyżki musztardy gruboziarnistej, sól, pieprz, olej.

  • Ulubiony hamburger nie musi być tuczący

    Zjedzenie hamburgera nie musi być zgubne dla naszej wagi i zdrowia. Używając dobrej jakości chleba i nie łącząc pewnych składników śmiało można cieszyć się jego smakiem - przekonuje dietetyk Renata Ruszniak i zwraca również uwagę na dietę naszych przodków.

  • Hamburger? Uwielbiam!

    Jeśli komuś hasło hamburger kojarzy się tylko z tuczącym fast foodem w plastikowej bułce i z plastikowym serem, to ja mu serdecznie współczuję. ​Bo to znaczy, że nie próbował nigdy prawdziwego hamburgera - a to wielka strata. I trzeba ją szybko nadrobić.

  • Amerykański hamburger w grahamce z jajkiem

    ...zbyt rzadka, zagęść ją odrobiną mąki. Uformuj hamburgery i usmaż z obu stron. Osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. 2. Przygotuj sos: z pomidorów usuń gniazda nasienne, miąższ drobno posiekaj(...) bułki. Na dolne połowy połóż plasterki pomidora i ogórka, hamburgery, plastry jajka i rukolę. Polej całość przygotowanym sosem i przykryj górną częścią bułki. 5. Jeśli hamburger będzie spożywany...

  • ...oliwie po 3-4 minuty z każdej strony. Podawać posypane natką. Przygotowanie: ok. 25 minut Nasza rada Meksykańskie hamburgery są dość ostre w smaku, dlatego serwuj je z kwaśną...

  • Składniki na 2 porcje: • 2 bułki do hamburgerów • kilka świeżych liści sałaty • pół szklanki zielonej soczewicy • marchewka • łyżka siemienia lnianego • łyżka płatków owsianych • duże jajko • curry • sól • pieprz • olej.

Wideo na temat: hamburger
  • Kuba Wesołowski: Odżywiam się pizzą i hamburgerami

    Aktor Kuba Wesołowski opowiedział o modzie na zdrowy styl życia i swojej aktywności fizycznej. - Od jakiegoś czasu jaram się bieganiem - przyznał. Wesołowski uchylił również rąbka tajemnicy na temat swoich niekoniecznie zdrowych żywieniowych przyzwyczajeń.

  • Ile kalorii mają hamburgery i pierogi sprzedawane na stacjach benzynowych?

    Katarzyna Bosacka, prowadząca program "Wiem, co jem i wiem, co kupuję".

  • Czy gwiazdy jedzą fast foody?

    - Uwielbiam hamburgery - zdradziła aktorka Anna Mucha. - Taniej mnie ubierać niż karmić - dodała. A czy aktorka Weronika Książkiewicz je fast foody? A jak to jest w przypadku Julii Wieniawy? - Wolę sobie pozwolić na dobrą restaurację, dobre owoce morza, jakąś fajną pizzę - zaznaczyła aktorka. Czy prezenterka Paulina Krupińska będzie obchodziła Dzień Hamburgera?

Przepisy na temat: hamburger
  • Hamburger dla dbających o linię

    Jeśli chcemy ograniczyć ilość spożywanego tłuszczu, to najlepszym rozwiązaniem będzie zamienienie tradycyjnego mięsa wołowego na kurczaka. Drób to wartościowe źródło białka i wielu witamin.

  • Hamburger z masłem orzechowym i bekonem

    Danie to jest idealne, kiedy mamy ochotę na tradycyjnego burgera w niespotykanym wydaniu. Dodatek masła orzechowego znakomicie podkreśla smak wołowiny i boczku.

  • Klasyczny hamburger

    ..., cebulę, musztardę i jajko wymieszać, doprawić solą i pieprzem, podzielić na 4 porcje. Uformować 4 hamburgery (8cm O) i zamrozić. Frytki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ogórek, pomidory i czerwoną cebulę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, i smażyć hamburgery (bez rozmrażania) przez 6 minut z obu stron. Bułki wstawić na 3 minuty do rozgrzanego piekarnika (225 st...

  • Hamburgery na pikantnie

    .... 2 cm. Na środku każdego burgera zrób kciukiem 1-cm wgłębienie. Dzięki temu podczas grillowania kotlety się nie wybrzuszą, i pozostaną idealnie płaskie. Hamburgery ułóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj je...

  • Amerykańskie hamburgery

    ...hamburgery, z obu stron po 5-7 minut, aż będą dobrze upieczone. Zdejmij z ognia i trzymaj w cieple. 3. Zmiksuj wszystkie składniki dressingu. 4. Podgrzej bułki w piekarniku. Na spodach ułóż liście sałaty...

  • Hamburgery ze szpinakiem

    Mielone w nowej odsłonie

  • Hamburgery Przemysława Salety

    Znany polski bokser dzieli się przepisem na hamburgery domowej roboty.

  • Hamburger - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 250 g mielonej chudej wołowiny, liść zielonej sałaty, 1 bułka na hamburger, 2 plastry ogórka kiszonego lub konserwowego, 2 plastry pomidora i 2 plastry cebuli, 30 ml oleju, sól, pieprz, dodatki: ketchup, musztarda, majonez, ew. plaster żółtego sera. Z mielonego mięsa formujemy sporego, typowo amerykańskiego hamburgera. Ja radzę nie dodawać soli i pieprzu przed grillowaniem, gdyż...

  • Hamburger - przysłał Aiwil

    Przyrządzanie Cebulę obrać i posiekać. Mięso pomieszć z jajkiem i cebulą. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatułową i odrobiną musztardy. Z mięsa uformować cztery kule, spłaszczyć je. Obsmażyć hamburgery z obu stron na ostrym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze 5 minut. Podawać w przekrojonej bułce sezamowej z dodatkami według smaku.

  • Domowe hamburgery

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub mieszanego; 1 żółtko; 1 duża cebula; 1-2 dojrzałe pomidory; 1/4 główki sałaty lodowej; sól; pieprz; 4 bułki z sezamem do hamburgerów (lub zwykłe kajzerki); 4 łyżki majonezu; 2-3 łyżki oleju do smażenia.

Dyskusje na temat: hamburger
  • Magia FAST FOOD'ÓW

    Jak to możliwe, że tak świetnie prosperują? Rozumiem, można zjeść szybko, nawet niedrogo. Ale to jest puste jedzenie, w McDonald zjesz parę Cheeseburgerów i za godzinę znowu jesteś głodny. Jedzenie jest przeokropnie niezdrowe. Pamiętam robili testy, chowając do szafki jedzenia w fast foodów na miesiąc, hamburger z Mac'a wyglądał jak świeżo zrobiony, a sałata z KFC była nadal zielona. Jedzenie

  • Re: Amerykańskie hamburgery

    Amerykanie NIE DODAJĄ żadnego jajka, bułki tartej do mięsa, koniec kropka! Niektórzy dodają cebulę, chociaż hamburger to czyste wołowe mięso (ok. 15% tłuszczu, sól i bardzo zimna woda.

  • Co można znaleźć w hamburgerach?

    Słyszałem kiedyś, że w hamburgerach serwowanych w fast foodach pojawiają się szczurze pazury. Albo że każdy hamburger może zawierać mięso z tysiąca zwierząt. Albo że cielęta hodowane na hamburgery przypominają wielkie kule mięsa, że nie mają nóg... Nie wiem ile w tym jest prawdy ale jesli słyszy się takie rzeczy od paru osób rzeczywiście możena uprzedzic się do takiego rodzaju jedzenia

  • Re: Hamburger dla dbających o linię

    Parodia nie wyglądał by hamburger ze zwykłej piersi

  • Re: KUCHENNE REWOLUCJE

    Czyli Hamburger śmierdzący trupem. To już ich kojarze. Wyglądali na fajny bar. A Gesslerowa robi dużo pod publikę...

  • Re: Hamburger dla dbających o linię

    To się ma do hamburgera jak beefburger do pieczarkowej.

  • Re: Indyk na Boże Narodzenie?

    Indyk, hamburger a na deser guma do żucia i coca-cola. To najlepsze dania polecane przez amerykańskich wieprzów jako polskie dania wigilijne.

  • Re: Hamburgery Przemysława Salety

    Hamburger jako potrawa i jako słowo wywodzi się od befsztyka po hambursku (ang. hamburger steak), kotleta z siekanej wołowiny wprowadzonego do kuchni amerykańskiej przez imigrantów z Niemiec.

  • Re: zgaga

    To problem wielu ludzi,takze i moj,ja poprostu staram sie unikac potraw ciezko strawnych takich jak pizza,hamburger,slodycze i tym podobne,ale nie stety tez mi sie zdaza i najbardziej pomaga mi wlasnie renigaz.

  • Re: Ulubiony hamburger nie musi być tuczący

    Domowy hamburger razowy http://dobrakuchniamamy.blogspot.com/2013/11/hamburger-razowy.html