• Informacje na temat:

    hamburger antrykot

Artykuły na temat: hamburger antrykot
  • Składniki na 5-6 sztuk: 50 dag mielonego mięsa wołowego, np. łopatka, karkówka, antrykot, 1 mała cebula, jajko, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • Bułki burgerowe: pół kg mąki, jajko, 10 dag masła, 200 ml mleka, saszetka suchych drożdży, 2 łyżki cukru, łyżeczka soli , czarny sezam, białko. Ponadto: 1,1 kg mielonego antrykotu wołowego (może być też wołowa łopatka, karkówka, wołowina zadnia – świeże mię so, od sprawdzonego rzeźnika), ew. sól, pieprz.

  • Obecnie szef kuchni w warszawskim Mjodzie; wcześniej w Burger Kitchen zgłębiał techniki robienia hamburgerów. Uprawia grykę i żyto, z których piecze chleb 1. Świeże mięso (np. wołowy antrykot, łopatkę, karczek – rodzaje można też mieszać) dzień wcześniej zmiel i od razu uformuj. Dzięki temu burgery odparują przez noc w lodówce. Przed formowaniem...

  • Grillowa uczta

    Wyśmienite hamburgery Składniki na 5-6 sztuk: 50 dag mielonego mięsa wołowego, np. łopatka, karkówka, antrykot, 1 mała cebula, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy, olej(...), ogórek) polane ketchupem, musztardą lub sosem. Rada:Do hamburgerów/burgerów możesz podać samodzielnie przygotowany sos. Do 3-4 łyżek majonezu dodaj 1 łyżkę musztardy, 1 łyżkę ketchupu. 1 łyżkę chrzanu...

Przepisy na temat: hamburger antrykot
  • Made in USA

    Hamburger i hot dog mogą być wyrafinowanymi potrawami, a bajgiel podstawą pysznej kanapki z łososiemjak z Nowego Jorku. Spróbuj! Nie potrzebujesz wizy...