• Informacje na temat:

    hamburger mięso z kurczaka

Artykuły na temat: hamburger mięso z kurczaka
  • Dania z grilla. Kurczak z serem kozim

    Potrawa z kurczaka nie musi być nudna. Mięso drobiowe ma w swoim składzie cynk potrzebny do właściwego rozwoju i działania naszego systemu odpornościowego. Ponadto jest źródłem witaminy B12, która(...)%  Węglowodany: 2%  Kaloryczność: 21% Składniki: - 150g piersi kurczaka lub podudzi bez kości, - ½ cebuli (75g), - serek kozi (ok. 20-30g), - skórka starta z ½ cytryny, - sól, pieprz...

  • Składniki: 30 dag posiekanej piersi z kurczaka, bułka do hamburgerów, czerwona cebula, papryka, ser w plastrach, pomidor, ketchup, kilka liści sałaty, majonez, sól, pieprz.

  • Jedyne zdrowe fastfoody

    Chcesz zmienić niejadka w łakomczuszka? Zacznij od domowego hamburgera.

  • Sosy Hellmann’s

    Doskonale przyprawione mięso, cudownie pachnące kiełbaski, delikatnie przyrumienione ryby, kolorowe warzywa - same nie wystarczą. To sosy stanową kropkę na "i", są idealnym dopełnieniem grillowanych potraw.

  • Dania z grilla. Steak Hache

    Dla mięsożerców to doskonały i jednocześnie mało kaloryczny wybór. Dietetyk Alicja Kalińska radzi, jak przyrządzić stek z wołowiny, aby zachował swoje właściwości.

  • Przysmaki z różnych stron świata dla dzieci

    ...reklamy fast foodów, powinien przypaść do gustu domowy hamburger - równie atrakcyjny, jak ten oryginalny, ale bez niezdrowych dodatków. Zachęcaj szkraba do częstego kosztowania nieznanych mu potraw(...) pomidorowego • 2 liście sałaty Przygotowanie: Przygotowanie: Mięso dokładnie zmiksuj. Dodaj do niego posiekaną natkę oraz ser, majeranek, sól. Wymieszaj składniki i uformuj z masy płaskie kotlety...

  • Grillowa uczta

    Wyśmienite hamburgery Składniki na 5-6 sztuk: 50 dag mielonego mięsa wołowego, np. łopatka, karkówka, antrykot, 1 mała cebula, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy, olej do smażenia, sól, pieprz. Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę zeszklij. Do miski włóż mięso, dodaj wystudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek...

  • Urlop od wyrzeczeń

    ...g): 420 kcal - Choć w upalne dni mamy mniejszy apetyt i moglibyśmy ograniczyć się do sałatek czy makaronu z warzywami, to jednak mięso jest ulubionym elementem obiadu większości Polaków - przyznaje dr Dariusz Włodarek. Na wakacjach, niezależnie od kierunku naszych podróży, najpopularniejsze są dania smażone i z grilla. Podczas zagranicznych wyjazdów "all inclusive" często jemy mięso kilka razy...

  • ...hamburgery w wersji letniej. Przygotujmy domownikom wyjątkową ucztę, wykorzystując filety z łososia oraz duże ilości warzyw. Rybę mielimy i wyrabiamy z rozpuszczonym wcześniej, w niewielkiej ilości(...), majonezem i musztardą i… gotowe! Hamburger z łososiem i botwinką to znakomity pomysł na odkrywanie nowych smaków na obiad w letnie dni! Kiedy na zewnątrz jest ciepło, częściej jemy też na świeżym...

  • Dieta pomaga w leczeniu raka

    ...dolegliwości, wyeliminujmy go. Nie tykajmy żywności o przekroczonej dacie przydatności do spożycia. Potrzebujemy białka z dobrych źródeł. To kurczak zagrodowy bez skóry, mięso z królika, chuda wołowina. Wykluczamy mięso wieprzowe, podroby, słoninę, smalec. Poleca się nabiał z małych przetwórni, jajka z hodowli ekologicznych - gotowane lub w postaci omletu. A także jogurty naturalne, kefir, maślankę...

Przepisy na temat: hamburger mięso z kurczaka
  • Hamburger dla dbających o linię

    Jeśli chcemy ograniczyć ilość spożywanego tłuszczu, to najlepszym rozwiązaniem będzie zamienienie tradycyjnego mięsa wołowego na kurczaka. Drób to wartościowe źródło białka i wielu witamin.

  • Ta kuchnia podbije świat!

    ...wprowadzonej przez Amerykanów, rynek zdominowały sieci sprzedające hamburgery i kurczaki smażone w głębokim tłuszczu. Tayang, który w swojej kuchni właśnie przygotowuje delikatną potrawę ze szpiku kostnego...

  • Uwielbiam gotować i jeść

    ...ulubionych i od dłuższego czasu nie zmieniam swoich upodobań. Zbyt często okazuje się, że nowości, które kupuję, nie smakują nam tak, jak te wypróbowane od lat. Żadnych hamburgerów, piwa, pączków? Olga Bończyk: Przyznaję się, że uwielbiam pączki - to moja słabość - ale staram się nie jeść ich za wiele. Czasami mam też ochotę zjeść hamburgera, ten "międzynarodowy smakołyk". Wtedy jednak przed...