• Informacje na temat:

    hamburger na patelni

Artykuły na temat: hamburger na patelni
  • Domowy hamburger z polędwicą

    Z mięsa zrób płaski kotlet wielkości bułki. Usmaż z obu stron i dopraw solą oraz pieprzem.  Bułkę przekrój na pół i podpiecz na suchej patelni.  Złóż hamburgera,...

  • Umyty schab delikatnie rozbijam, nadając mu okrągły kształt. Nacieram solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszam z przyprawą do tempury, jajko wybijam do miseczki i miksuję. Schab moczę w jajku, a następnie w bułce z tempurą. Te czynności powtarzam jeszcze raz. Smażę z obydwu stron po kilka minut na złoty kolor. Bułkę kroję na pół, delikatnie opiekam na patelni. Jedną połowę...

  • ...1. W misce wymieszaj mięso mielone z bułką tartą, cebulą, jajkiem i musztardą. Przypraw do smaku i podziel na 4 porcje. 2. Rozgrzej olej na patelni. Smaż hamburgery, z obu stron po 5-7 minut, aż będą dobrze upieczone. Zdejmij z ognia i trzymaj w cieple. 3. Zmiksuj wszystkie składniki dressingu. 4. Podgrzej bułki w piekarniku...

  • Sposób przyrządzenia: W dużej misie mieszamy mięso, sos, czosnek i Tabasco. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy 6 kotletów i smażymy je na podgrzanym oleju w głębokiej patelni. 3 minuty z każdej strony lub 5-6 minut, jeśli chcemy lepiej wysmażone mięso. Nie dociskamy szpatułką, bo wyciekną soki. Przed podaniem smarujemy dolną część bułki majonezem, musztardą i ketchupem...

  • Amerykański hamburger w grahamce z jajkiem

    ...zbyt rzadka, zagęść ją odrobiną mąki. Uformuj hamburgery i usmaż z obu stron. Osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. 2. Przygotuj sos: z pomidorów usuń gniazda nasienne, miąższ drobno posiekaj(...) bułki. Na dolne połowy połóż plasterki pomidora i ogórka, hamburgery, plastry jajka i rukolę. Polej całość przygotowanym sosem i przykryj górną częścią bułki. 5. Jeśli hamburger będzie spożywany...

  • Składniki na 2 porcje: • 2 bułki do hamburgerów • kilka świeżych liści sałaty • pół szklanki zielonej soczewicy • marchewka • łyżka siemienia lnianego • łyżka płatków owsianych • duże jajko • curry • sól • pieprz • olej.

  • Hamburger i cielęcina według Magdy Gessler

    Cała prawda o hamburgerze Przepis dla 4 osób Składniki: - 500 g wołowiny z lekkim przerostem tłuszczu (np. rostbefu, karkówki) - 100-150 ml bulionu - 4 bułki sezamowe - 2 liście(...) i startym imbirem. Mięso wymieszaj z zimnym bulionem i dobrze wyrób rękami. Uformuj 4 okrągłe kotlety. Bułki przekrój. Sałatę umyj i osusz. Ogórka i obraną cebulę pokrój w talarki. Patelnię...

  • ...4 kaszanki, 4 bułki do hamburgerów, 3 duże ogórki kiszone, 3 duże cebule, 3 czubate łyżki majonezu, 3 łyżki keczupu, olej.

  • Składniki na 4 porcje: Do hamburgerów: 50 dag mielonego mięsa indyka, bułeczka, kolorowe papryki, 1/2 szkl. kukurydzy z puszki, obrana cebula, chili, jajko, sól, pieprz, łyżki oleju. Do ryżu: 20 dag ryżu, 3 gałązki natki, 2 łyżki masła, sól.

  • Pyszne domowe hamburgery

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub mieszanego; 1 żółtko; 1 duża cebula; 1-2 dojrzałe pomidory; 1/4 główki sałaty lodowej; sól; pieprz; 4 bułki z sezamem do hamburgerów (lub zwykłe kajzerki); 4 łyżki majonezu; 2-3 łyżki oleju do smażenia.

Przepisy na temat: hamburger na patelni
  • Klasyczny hamburger

    ..., cebulę, musztardę i jajko wymieszać, doprawić solą i pieprzem, podzielić na 4 porcje. Uformować 4 hamburgery (8cm O) i zamrozić. Frytki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ogórek, pomidory i czerwoną cebulę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, i smażyć hamburgery (bez rozmrażania) przez 6 minut z obu stron. Bułki wstawić na 3 minuty do rozgrzanego piekarnika (225 st...

  • Amerykańskie hamburgery

    ..., rozgnieciony Sposób przygotowania: 1. W misce wymieszaj mięso mielone z bułką tartą, cebulą, jajkiem i musztardą. Przypraw do smaku i podziel na 4 porcje. 2. Rozgrzej olej na patelni. Smaż hamburgery, z obu stron po 5-7 minut, aż będą dobrze upieczone. Zdejmij z ognia i trzymaj w cieple. 3. Zmiksuj wszystkie składniki dressingu. 4. Podgrzej bułki w piekarniku. Na spodach ułóż liście sałaty...

  • Hamburgery ze szpinakiem

    Sposób przygotowania 1. Szpinak opłucz, osusz, grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej połowę oleju. Włóż szpinak. Smaż kilka minut. Zdejmij go  z ognia. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę  oraz solą i pieprzem. Wystudź.  2. Chleb namocz, odciśnij. Wymieszaj z mielonym mięsem i jajkiem. Dołóż pestki słonecznika, bułkę tartą oraz szpinak. Przypraw do smaku. Wyrób. Formuj płaskie, owalne...

  • Hamburger - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 250 g mielonej chudej wołowiny, liść zielonej sałaty, 1 bułka na hamburger, 2 plastry ogórka kiszonego lub konserwowego, 2 plastry pomidora i 2 plastry cebuli, 30 ml oleju, sól, pieprz, dodatki: ketchup, musztarda, majonez, ew. plaster żółtego sera. Z mielonego mięsa formujemy sporego, typowo amerykańskiego hamburgera. Ja radzę nie dodawać soli i pieprzu przed grillowaniem, gdyż...

  • Domowe hamburgery

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub mieszanego; 1 żółtko; 1 duża cebula; 1-2 dojrzałe pomidory; 1/4 główki sałaty lodowej; sól; pieprz; 4 bułki z sezamem do hamburgerów (lub zwykłe kajzerki); 4 łyżki majonezu; 2-3 łyżki oleju do smażenia.

  • Pieczona dorada

    Można ją podać mniej lub bardziej wymyślnie: pieczoną, gotowaną lub zapiekaną. Świetnie się czuje w towarzystwie warzyw, ale sprawdzi się także jako główny składnik... hamburgera.

  • Made in USA

    Hamburger i hot dog mogą być wyrafinowanymi potrawami, a bajgiel podstawą pysznej kanapki z łososiemjak z Nowego Jorku. Spróbuj! Nie potrzebujesz wizy...

  • Burgery szpinakowe z tymiankiem i lubczykiem

    Sposób przygotowania 1. Szpinak wrzuć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Podgrzewaj go na dużym płomieniu, mieszając, aż rozmarznie i wyparuje prawie cała woda. Odstaw go do wystudzenia. Lubczyk  i tymianek opłucz, osusz. Listki ziół potnij na drobne kawałki.  2. Czosnek oraz szalotkę obierz. Szalotkę posiekaj, a czosnek  przeciśnij przez praskę. Pestki słonecznika zrumień na suchej patelni...

  • Wampir-burgery

    ...tartą, cebulę, paprykę, sól i pieprz wyrobić na gładką masę. Zwilżyć ręce a następnie formować 4 hamburgery. Olej rozgrzać na patelni i obsmażyć je po 3-4 minuty z każdej strony. Bułeczki poprzekrawać(...), a następnie nakładać: plasterki pomidora i korniszona i hamburgery. Ustawić zęby z migdałów, polać keczupem. Całość przykryć drugą częścią bułki. Z kulek mozzarelli i plasterków korniszona formować oczy...

  • Ta kuchnia podbije świat!

    ...wprowadzonej przez Amerykanów, rynek zdominowały sieci sprzedające hamburgery i kurczaki smażone w głębokim tłuszczu. Tayang, który w swojej kuchni właśnie przygotowuje delikatną potrawę ze szpiku kostnego(...) przysmakiem jest sisig - przygotowany z drobno posiekanych świńskich uszu, policzków, podsmażanych na patelni i podawanych z gotowanymi wątróbkami drobiowymi, ekstraktem z calamansi, białą cebulą i chili...

Dyskusje na temat: hamburger na patelni
  • Re: Klasyczny hamburger

    dokładnie mieszamy i formujemy 200 g kotlety, które wstawiamy na 25-30 min. do zamrażarki, by łatwiej było piec. Jeśli przyrządamy mięso na patelni proponuję dolać do masy kilka łyżek skoncetrowanego