• Informacje na temat:

    hamburger rybne

Artykuły na temat: hamburger rybne
  • Składniki: 4 filety z morszczuka, 3 jajka ( 2 do kotletów, jedno do panierki), pęczek koperku, łyżka soku z cytryny, duża cebula, szczypiorek, czerstwa bułka namoczona w ciepłym mleku, sól, pieprz cytrynowy, bułka tarta i mąka do panierki, olej. Dodatkowo: bułki na hamburgery (ilość wg uznania), pomidor, pół ogórka, kilka plasterków żółtego sera, kilka liści zielonej sałaty...

  • Jedyne zdrowe fastfoody

    Chcesz zmienić niejadka w łakomczuszka? Zacznij od domowego hamburgera.

  • Wakacyjne smaki naszego dzieciństwa

    ...paryskiej z żółtym serem, cebulą i pieczarkami, z dodatkiem keczupu. Bułka z hamburgerem wtedy się nie przyjęła. Inicjatywę tę utrąciły ograniczenia w dystrybucji mięsa, chociaż usiłowano zastąpić hamburgera...

  • "Kevin sam w... kuchni"

    .... Kanapka (sandwich) jest także wynalazkiem Anglika. John Montagu, czwarty hrabia Sandwich wymyślił ją ponad 100 lat wcześniej niż Amerykanie hamburgera. A Sunday roast (niedzielna pieczeń) to nie tylko...

  • Tłuszcz jest niezbędny

    ...-3 obejmują trzy rodzaje kwasów tłuszczowych: ALA (kwas alfa-linolenowy), EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy). Tłuste ryby i produkty z oleju rybnego dostarczają EPA i DHA, ale(...) przepysznego hamburgera. Nie jem ich jednak codziennie. A co z takimi, weźmy na to, hamburgerami z fast foodów? Raz na jakiś czas zdarza mi się pozwolić sobie na jednego. Kupuję najmniejszego hamburgera...

  • Chiński, japoński i indyjski

    ...powodu makaron spożywa się zwykle z aromatycznymi sosami. Azjatycki fast-food Podczas gdy w zachodnich fast-foodach królują głównie hamburgery i frytki, na Wschodzie dania "na szybko" składają się...

Przepisy na temat: hamburger rybne
  • Światowy Dzień Burgera. Czego jeszcze nie wiesz o ulubionej kanapce?

    Skąd się wziął hamburger? Danie to powszechnie uważane jest za symbol Stanów Zjednoczonych, jednak do amerykańskiej kuchni wprowadzony został przez niemieckich imigrantów. Nazwa hamburger wywodzi się od befsztyka po hambursku (z miasta Hamburg), czyli kotleta z siekanej wołowiny. Po raz pierwszy hamburgera przygotowano w 1838 roku, ale pierwsza prasowa wzmianka o "Hamburg steaku" została...