• Informacje na temat:

    hamburger smazenie

Artykuły na temat: hamburger smazenie
  • ...1. W misce wymieszaj mięso mielone z bułką tartą, cebulą, jajkiem i musztardą. Przypraw do smaku i podziel na 4 porcje. 2. Rozgrzej olej na patelni. Smaż hamburgery, z obu stron po 5-7 minut, aż będą dobrze upieczone. Zdejmij z ognia i trzymaj w cieple. 3. Zmiksuj wszystkie składniki dressingu. 4. Podgrzej bułki w piekarniku...

  • ...oliwie po 3-4 minuty z każdej strony. Podawać posypane natką. Przygotowanie: ok. 25 minut Nasza rada Meksykańskie hamburgery są dość ostre w smaku, dlatego serwuj je z kwaśną...

  • Składniki na 6 sztuk: 75 dag mięsa mielonego, 1 mała cebula, ½ strąka czerwonej papryki, ½ szklanki kukurydzy konserwowej, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego oregano, 2 łyżki wody, 6 bułek do hamburgerów, plastry sera żółtego, sałata, pomidor, ogórki, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa wołowego, 1 żółtko, 1 cebula, 2 pomidory, 8 liści sałaty, sól, pieprz, 4 bułki z sezamem do hamburgerów, majonez, olej.

  • Skład na 1 burgera: ● 1 kajzerka, mały kawałek schabu wieprzowego, 2–3 grubsze plastry pomidora, 2 rzodkiewki pokrojone na plasterki, 2 liście sałaty, 1 łyżka salsy meksykańskiej, 20 g bułki tartej, 30 g ostrej panierki do tempury, 1 jajko, sól, pieprz, olej do smażenia

  • ..., hamburgera, plaster szynki lub sera żółtego oraz plastry pomidora. Z przekrojonego wzdłuż ogórka zrób język, z oliwek oczy. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 550 kilokalorii...

  • Domowe  hamburgery

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa, cebula, jajko, ząbek czosnku, czerstwa bułka, mleko do namoczenia, łyżka musztardy, sól, pieprz, 4 bułki okrągłe, pomidor, 8 liści sałaty, 4 łyżki ketchupu, 2 łyżki oleju.

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag mieszanego mielonego mięsa, 4 bułeczki pszenne, 1 słoik (370 ml) pieczonej papryki mary nowanej w oliwie, 2 dymki, 2 cukinie, 3 gałązki natki, 1 żółtko, 2–3 łyżeczki soku z cytryny, 10 łyżek oliwy, 2 ząbki czosnku, 1 op. rukoli, 1 gałązka rozmarynu, 1 jajko, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżka miodu, 2 kulki sera mozzarella, sól, pieprz.

  • Pyszne domowe hamburgery

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub mieszanego; 1 żółtko; 1 duża cebula; 1-2 dojrzałe pomidory; 1/4 główki sałaty lodowej; sól; pieprz; 4 bułki z sezamem do hamburgerów (lub zwykłe kajzerki); 4 łyżki majonezu; 2-3 łyżki oleju do smażenia.

  • ...4 kaszanki, 4 bułki do hamburgerów, 3 duże ogórki kiszone, 3 duże cebule, 3 czubate łyżki majonezu, 3 łyżki keczupu, olej.

Przepisy na temat: hamburger smazenie
  • Amerykańskie hamburgery

    ...hamburgery, z obu stron po 5-7 minut, aż będą dobrze upieczone. Zdejmij z ognia i trzymaj w cieple. 3. Zmiksuj wszystkie składniki dressingu. 4. Podgrzej bułki w piekarniku. Na spodach ułóż liście sałaty...

  • Hamburgery ze szpinakiem

    Mielone w nowej odsłonie

  • Klasyczny hamburger

    ..., cebulę, musztardę i jajko wymieszać, doprawić solą i pieprzem, podzielić na 4 porcje. Uformować 4 hamburgery (8cm O) i zamrozić. Frytki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ogórek, pomidory i czerwoną cebulę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, i smażyć hamburgery (bez rozmrażania) przez 6 minut z obu stron. Bułki wstawić na 3 minuty do rozgrzanego piekarnika (225 st...

  • Domowe hamburgery

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub mieszanego; 1 żółtko; 1 duża cebula; 1-2 dojrzałe pomidory; 1/4 główki sałaty lodowej; sól; pieprz; 4 bułki z sezamem do hamburgerów (lub zwykłe kajzerki); 4 łyżki majonezu; 2-3 łyżki oleju do smażenia.

  • Hamburger - przysłał Aiwil

    Przyrządzanie Cebulę obrać i posiekać. Mięso pomieszć z jajkiem i cebulą. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatułową i odrobiną musztardy. Z mięsa uformować cztery kule, spłaszczyć je. Obsmażyć hamburgery z obu stron na ostrym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze 5 minut. Podawać w przekrojonej bułce sezamowej z dodatkami według smaku.

  • Hamburger - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 250 g mielonej chudej wołowiny, liść zielonej sałaty, 1 bułka na hamburger, 2 plastry ogórka kiszonego lub konserwowego, 2 plastry pomidora i 2 plastry cebuli, 30 ml oleju, sól, pieprz, dodatki: ketchup, musztarda, majonez, ew. plaster żółtego sera. Z mielonego mięsa formujemy sporego, typowo amerykańskiego hamburgera. Ja radzę nie dodawać soli i pieprzu przed grillowaniem, gdyż...

  • Pieczona dorada

    Można ją podać mniej lub bardziej wymyślnie: pieczoną, gotowaną lub zapiekaną. Świetnie się czuje w towarzystwie warzyw, ale sprawdzi się także jako główny składnik... hamburgera.

  • Made in USA

    Hamburger i hot dog mogą być wyrafinowanymi potrawami, a bajgiel podstawą pysznej kanapki z łososiemjak z Nowego Jorku. Spróbuj! Nie potrzebujesz wizy...

  • Burgery farmerskie z kolendrą

    ...dłonią. Hamburgery smaż na rozgrzanym oleju po ok. 5 minut z każdej strony.  2. Czerwoną cebulę obierz, wraz z pomidorami pokrój  w plasterki. Obie sałaty opłucz, osusz. Marynowane cebulki oraz pieczarki i korniszony grubo posiekaj. Pikle wymieszaj  z majonezem i jogurtem. Przygotowany sos tatarski przypraw. Bułki rozetnij. Przełóż sałatą, pomidorami, hamburgerami oraz czerwoną cebulą i sosem.

  • Burgery szałwiowe zapiekane z mozzarellą

    ...wyrób. Z przygotowanej mięsnej masy uformuj 8 niewielkich hamburgerów. Smaż je po 4 minuty z każdej strony na połowie rozgrzanej oliwy.  2. Bułki rozetnij, skrop resztą oliwy. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C. Piecz ok. 5 minut. Mozzarellę osącz, pokrój w plasterki. Listki szałwii umyj i osusz.   3. Na spodach zrumienionych bułeczek połóż hamburgery...