• Informacje na temat:

    idealna galareta do ryb

Artykuły na temat: idealna galareta do ryb
  • Pasztet idealny

    Możesz go przygotować na wiele sposobów. Najlepiej z mięsa gotowanego w warzywach. Ale świetnie smakuje też pasztet z mięsa pieczonego, z podrobów, drobiu, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, a nawet sera. Dużym powodzeniem wciąż cieszą się pasztety mięsne, choć i rybne mają coraz więcej miłośników. Wtedy pasztet jest kwintesencją smaku ulubionej ryby. Do jego przyrządzenia świetnie nadają...

  • Czas pomyśleć o świętach

    Na myśl o zbliżających się świętach wcale nie czujesz radości. Raczej niepokój. Czy się ze wszystkim wyrobisz, czy o niczym nie zapomnisz, czy trafisz z prezentami, czy nic się nie przypali, nie wykipi? I niespecjalnie pociesza cię fakt, że w tym niepokoju nie jesteś osamotniona.

  • Żal wyrzucić pachnące przyprawami marchewki, pietruszki, seler, por czy kapustę, których nie zjedliśmy z zupą. Można zrobić z nich smaczne dania na ciepło i zimno!

  • Święta przyszłej mamy

    Tradycja jest ważna. Ale maluch w twoim brzuszku - ważniejszy. Dlatego nie wahaj się zmienić utarte Bożonarodzeniowe obyczaje.

  • Blisko, coraz bliżej

    ..., gdy zestawimy je z inną formą uścisku. Zdechła ryba, śledź, galareta, ciepła klucha, zwiędła łapka oraz flaczek (tu musimy się zatrzymać, bo dalsze określenia są niecenzuralne). Czyli uścisk zbyt...

  • Duch cudownych znalezisk

    .... Nic takiego nigdy się nie zdarzyło, choć zawsze, jak była tuż-tuż, przecho­dziły dreszcze; Janek trząsł się jak galareta. Ona niby nic strasznego nie robiła, ale jednak to, co robiła, było wystarczająco(...), powleczone fosforem rybie szkielety, symetryczne jak ośmiościany kamienie, kruche filiżanki bez jednego pęknięcia; świecące - jak zielone gwiazdy - bransolety z grubego szkła; austriackie, nie­mieckie...

  • Jak wyjść za mąż w dwa miesiące?

    ...dni do ślubu Spisujemy na kartce, jakiego wesela na pewno nie chcemy. Odrzucamy wersję w centrum miasta, wolimy, żeby goście mogli wyjść do ogrodu. Nie chcemy przaśnego polskiego jedzenia: ryb...

Przepisy na temat: idealna galareta do ryb