• Informacje na temat:

    idealna pavlova

Artykuły na temat: idealna pavlova
  • .... Nałóż krem, polej czekoladą i posyp wiórkami czekoladowymi. Podawaj od razu. Idealna piana! Dodatek octu powoduje, że piana jest trwała i mocna. Ważne, by wlać go cienką strużką na...

  • Pavlova z owocami lata

    ...1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 150°C, wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia (okrągła blacha do pizzy jest idealna). 2. Przed wymieszaniem przetrzyj wszystkie miski i przyrządy białym octem, bo jakikolwiek ślad tłuszczu sprawi, że białka nie ubiją się do odpowiedniej objętości. 3. Ubijaj mikserem białka do momentu, aż utworzą się sztywne fałdy. Dodawaj stopniowo cukier, mąkę...

  • Składniki: Beza: • 4 białka z dużych jajek • 250 g drobnego cukru do pieczenia • szczypta soli • łyżeczka ekstraktu waniliowego lub pasty waniliowej. Krem: • 250 g mascarpone • 10 łyżek śmietany kremówki 36% • łyżeczka cynamonu (opcjonalnie) • 200 g wiśni (mogą być mrożone) • 50 g cukru • 6 łyżek ciemnego rumu do dekoracji: • świeże jeżyny • świeże owoce kumkwatu pokrojone w cienkie plasterki • wiśnie w syropie • cukierki karmelowe w czekoladzie • 40 g niesolonych pistacji.

  • Pavlova na walentynkowa kolacje

    Oczywiscie na deser... Uwielbiam to ciasto. Jest leciutkie jak pewnie byla nia rosyjska balerina Anna Pavlova na czesc, ktorej ciasto to wykonano po raz...

  • Francuskie bezy

    ...królowa deserów, czyli Beza Pavlova, wypełniona puszystym kremem i sezonowymi owocami (choć najlepiej smakuje z truskawkami, jagodami i jeżynami) to gwarancja udanego przyjęcia. Bardzo dobrym(...) kapeluszy czekoladą i połóż kapelusze na nóżkach. Grzybki można przygotować z dwudniowym wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku. Klasyczna Pavlova z marakują Pavlova to deser...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    ...najlepsza? - Myślę, że absolutnie doszłam do perfekcji jeśli chodzi o bezy - beza Pavlova, na którą podaję przepis, to jest absolutne mistrzostwo świata - i kaczkę - jeśli kogoś nie znam, nie wiem...