• Informacje na temat:

    idealna piana z białek

Artykuły na temat: idealna piana z białek
  • Jak upiec idealny biszkopt?

    Do klasycznego ciasta biszkoptowego nie dodaje się tłuszczu. Podstawowymi składnikami są: jajka, cukier i mąka. Składniki te powinny być użyte w proporcji 2:1:1 (waga produktów). Bardzo ważnym etapem przygotowania puszystego, delikatnego biszkoptu jest dokładne ubicie białek. Piana powinna być tak sztywna, aby po przecięciu jej nożem pozostał trwały ślad. Białka najlepiej ubijaj ze...

  • 3 kroki do idealnego biszkoptu

    ...1. Piana z białek powinna być ubita na sztywno, gdyż to ona unosi ciasto do góry. Jajka muszą być zimne, cukier - drobny kryształek. 2. Nie smaruj brzegów tortownicy tłuszczem (tylko dno). Zmniejsza on przyczepność ciasta do formy i wtedy nie wyrośnie ono tak dobrze, a po upieczeniu opadnie. 3. Ciasto biszkoptowe lepiej wyrośnie, jeśli do składników dodasz kilka kropli soku z cytryny...

  • Robimy suflet: idealne proporcje składników i zasady pieczenia

    W garnku stop 3 czubate łyżki masła. Dodaj 3 płaskie łyżki mąki. Energicznie mieszaj, aż powstanie gęsta masa. Rozbij 3 jajka, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru oraz 1 cukrem(...) żółtkami oraz pianą z białek. Foremki posmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do temp. 200 st. Do przygotowanych foremek nałóż masę sufletową (maksymalnie do 1/2 wysokości). Suflety wstaw do...

  • Idealnie zblendowane potrawy z Philips

    ..., a nawet orzechów. Dodatkowo w modelach HR1625 i HR1627 w komplecie znajduje się  trzepaczka pozwalająca na przygotowanie np. piany z białek czy śmietany. Ceny: HR1621/00 - 159 zł HR1623/00 - 209

  • Sernik ze śliwkami

    ...jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Twaróg utrzeć z resztą cukru i żółtkami. Wsypać proszek budyniowy. Białka ubić na sztywno, pianę delikatnie domieszać do masy serowej. Śliwki umyć, wytrzeć...

  • Rolada jeżynowa

    Idealna dla gości.

  • Makowiec z kremem

    Ciasto idealne do kawy.

  • Szałwia - ziółko idealne na jesień

    ...z 2 białek i połącz z ciastem. Obtaczaj w nim liście świeżej szałwii i smaż na oleju lub smalcu na złoty kolor. Podawaj z cukrem pudrem. Na siwe włosy Wymieszaj 2 czubate łyżki stołowe suszonej szałwii...

  • Serniczek zdobiony śliwką

    Składniki na ciasto posiekaj na stolnicy i zagnieć w jedną całość. Wyrabiaj krótko, do ich połączenia się. Ciasto zagnieć w kulę i włóż do zamrażarki na pół godziny. Po wyjęciu wyłóż ciastem tortownicę, wcześniej dobrze wysmarowaną tłuszczem. Przygotuj masę serową. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na gładką, lekko puszystą masę (cukier nie musi się do końca...

  • Efektowny tort

    Idealny na urodziny lub inną uroczystość.

Wideo na temat: idealna piana z białek
  • Oto domowe sposoby na piękne i zadbane włosy

    Jakie są domowe sposoby na piękne i zadbane włosy? Ich wygląd doskonale poprawiają jaja. Można przygotować z nich: szampon, maseczkę lub pianę z białek i nałożyć na włosy. Idealne są dla włosów łamliwych i rozjaśnianych chemicznie. Co zapewni piękny odcień, ładny zapach i zapobiegnie przetłuszczaniu się?

  • Oto domowe sposoby na piękne i zadbane włosy

    Jakie są domowe sposoby na piękne i zadbane włosy? Ich wygląd doskonale poprawiają jaja. Można przygotować z nich: szampon, maseczkę lub pianę z białek i nałożyć na włosy. Idealne są dla włosów łamliwych i rozjaśnianych chemicznie. Co zapewni piękny odcień, ładny zapach i zapobiegnie przetłuszczaniu się? (Agencja TVN)

Przepisy na temat: idealna piana z białek
  • Makowiec japoński - idealnie wilgotny i pyszny

    ...migdałowy. Na koniec - ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszamy, do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto makowe wlewamy do posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką tortownicy...

  • Pyszny sernik prostszy, niż myślisz. Poznaj sekret idealnego świątecznego wypieku

    ...rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 180 stopni przez godzinę. 2. W międzyczasie ubijamy z białek i 4 łyżek cukru sztywną pianę. Następnie wykładamy ją na wierzch wyjętego z piekarnika gorącego...

  • Chrupiąca rolada

    Idealna do popołudniowej kawy...

  • Racuchy przekładane porzeczkami

    Sposób przygotowania 1. Przygotuj ciasto na racuchy: drożdże rozetrzyj z połową cukru. Potem wymieszaj je z odrobiną ciepłego mleka oraz kilkoma łyżeczkami mąki tak, by powstał gęsty zaczyn. Odstaw go do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 20 minut.  2. Masło stop. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z resztą cukru. Białka ubij. Pianę połącz z żółtkami. Do rozczynu dodaj masło, sól...

  • Orzeźwiająca kostka

    Sposób przygotowania 1. Jajka umyj, rozbij, oddziel żółtka od białek. Masło utrzyj z solą, gdy będzie miękkie i puszyste, domieszaj stopniowo cukier (lub miód). Następnie maślaną masę utrzyj  z pojedynczo dodawanymi żółtkami. Białka ubij na pianę.  2. Mąkę wymieszaj z migdałami, proszkiem i solą. Porcjami dodawaj do ucieranej masy maślanej. Domieszaj zapach, a na końcu pianę z białek...

  • Babeczki jeżynowe

    Sposób przygotowania Jeżyny umyj, osącz i dobrze osusz. Kilka owoców odłóż do dekoracji, resztę pokrój na kawałki. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z olejem. Potem dodaj 1/2 szkl(...) pieczenia. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Sypkie składniki dodawaj do ucieranej masy na przemian z pianą z białek. Domieszaj kawałeczki jeżyn. Foremki posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Napełnij...

  • Muffinki z bezą

    Idealne na poczęstunek dla gości

  • Ekspresowe ciasto z pigwową konfiturką

    Idealne do porannej kawy

  • Jabłecznik z bezą

    Puszyste ciasto, idealne na jesienny poranek