• Informacje na temat:

    idealna solanka do mięsa

Artykuły na temat: idealna solanka do mięsa
  • Dieta na dobry nastrój

    Listopadowa aura pozbawia cię energii i radości? Na pogodę nie masz wpływu, ale humor możesz sobie poprawić. Nasza ekspertka zapewnia, że proste zmiany w jadłospisie wystarczą, by na dobre zapomnieć o smuteczkach.

  • Na co zwrócić uwagę podczas zakupów?

    ...jest kolor mięsa. Świeże będzie zwarte, a kolor właściwy dla danego gatunku. Wołowina powinna być czerwona, wieprzowina jasnoróżowa, a cielęcina – bladoróżowa. Nie sprawdzisz tego, jeśli mięso będzie pokryte przyprawami! Ciemna barwa mięsa to oznaka starości, zaś jego dziwna bladość – namoczenia w solance. Jajka prosto od kury Jajka są brzydkie? To świetnie! Świeże jajka mają matową, chropowatą...

  • Dom pachnący cynamonem

    ...przyprawy do piernika, łyżeczka papryki w proszku, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu utłuczonego w moździerzu, 100 g masła, 100 ml białego wytrawnego wina 1. Sól rozpuścić w wodzie. Powstanie solanka...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...kontynentu - z jarzyn i mięsa. Mezedes mogą być na zimno i proste jak np.: oliwki marynowane domowym sposobem (najlepszy gatunek to kalamata). Pokrojony w kawałki owczy ser feta, polany oliwą z oliwek(...) i oliwy, posypane natką pietruszki. Aromatyczna dolmadakia czyli zgrabne pakieciki mielonego mięsa z przyprawami, zawiniętego w liście winogronowe, polane oliwą i sokiem z cytryny. Jada się je najczęściej...

Przepisy na temat: idealna solanka do mięsa
  • Siła prostoty. Gęś na św. Marcina

    Gęsi to jeden z polskich hitów eksportowych. Nasi zachodni sąsiedzi zachwycają się tak smakiem, jak i walorami zdrowotnymi gęsiny. Najwyższy czas przekonać się do tego mięsa! Dlaczego warto? Choćby(...) polskie". Współzałożyciel i członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni dzieli się dwoma sprawdzonymi sposobami przyrządzenia mięsa z gęsi. - Przepis na duszoną gęś jest na tyle prosty, że każdy  miłośnik...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...kontynentu - z jarzyn i mięsa. Mezedes mogą być na zimno i proste jak np.: oliwki marynowane domowym sposobem (najlepszy gatunek to kalamata). Pokrojony w kawałki owczy ser feta, polany oliwą z oliwek(...) i oliwy, posypane natką pietruszki. Aromatyczna dolmadakia czyli zgrabne pakieciki mielonego mięsa z przyprawami, zawiniętego w liście winogronowe, polane oliwą i sokiem z cytryny. Jada się je najczęściej...