• Informacje na temat:

    idealne ciasto na bialkach

Artykuły na temat: idealne ciasto na bialkach
  • Idealny makowiec

    Zdradzamy sekret udanego makowca.

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    ...szczyptą soli. Do piany dodaj cukier, następnie żółtka, a na końcu mąkę przesianą przez sitko. Ciasto ubijaj krótko, cały czas w tym samym kierunku. Smak ciasta warto urozmaicać, dodając cukier waniliowy(...) masy tuż przed mąką. Smaruj tłuszczem i wysypuj tartą bułką tylko dno tortownicy, brzegi pozostaw suche. Ciasto biszkoptowe wlewaj najwyżej do 2/3 wysokości formy. Inaczej – rosnąc w czasie pieczenia...

  • Ciasto ucierane ze śliwkami

    Ciasto zyska na smaku, jeśli połowę mąki zastąpisz zmielonymi orzechami. Możesz dodać aromat rumowy lub migdałowy.

  • 3 ciasta z jabłkami

    Idealne na jesień, oryginalne i smaczne ciasta z jabłkami.

  • ...1. Jajka sparzyć, żółtka oddzielić od białek, 2 białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, pozostałe odstawić. 2. Mąkę przesiać, zmiksować na idealnie gładką masę z proszkiem do pieczenia, cukrem (drobnym i waniliowym), olejem, pięcioma żółtkami i trzema białkami, delikatnie wymieszać łyżką z ubitą wcześniej pianą. 3. Ciasto (powinno być dość gęste) przełożyć do...

  • Ciasto kruche: Przepis podstawowy

    Kruche ciasto jest jednym z najczęściej używanych i zarazem jednym z najłatwiejszych do wykonania.

  • ...pieczenia. Gotowe ciasto rozsmaruj na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piecz ciasto w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 35 minut. Po upieczeniu biszkopt schłódź(...). Dodaj masło w kawałkach i ubij. Ciasto posmaruj marmoladą i kremem. Na wierzchu ułóż jeżyny i wstaw do lodówki do stężenia. Gdy stężeje, wyłóż lekko ściętą galaretkę, doprawioną marmoladą jeżynową...

  • Ciasto makowe: 20 dag maku, 6 jajek, 40 dag mąki, 20 dag cukru, 2 łyżeczczki proszku do pieczenia, 8 dag bułki tartej. Ciasto kokosowe: 12 dag cukru pudru, 8 dag wiórków kokosowych, 3 białka. Krem: 750 ml mleka, 3 budynie śmietankowe, 3 żółtka, 3 łyżki cukru, 55 dag margaryny. Masa cukrowa: 90 dag cukru, po 3 łyżeczki glukozy i żelatyny, 50 ml gorącej wody, perełki cukrowe...

  • 3 kroki do idealnego biszkoptu

    ...1. Piana z białek powinna być ubita na sztywno, gdyż to ona unosi ciasto do góry. Jajka muszą być zimne, cukier - drobny kryształek. 2. Nie smaruj brzegów tortownicy tłuszczem (tylko dno). Zmniejsza on przyczepność ciasta do formy i wtedy nie wyrośnie ono tak dobrze, a po upieczeniu opadnie. 3. Ciasto biszkoptowe lepiej wyrośnie, jeśli do składników dodasz kilka kropli soku z cytryny...

  • Warzywo idealne

    ..., żółtka, parmezan oraz mąkę. Mieszankę podgrzej, aż zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia i dodaj ubite białko. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 10 minut w temp. 180° C. Ciasto schłodź i przełóż je na folię spożywczą. Delikatnie oderwij papier, na którym się piekło. Posmaruj serem twarogowym, ułóż plasterki łososia i zwiń. Roladę owiń...

Przepisy na temat: idealne ciasto na bialkach
  • Ciasto bez pieczenia

    Gdy nie dysponujemy czasem albo wielkim talentem kulinarnym idealnym rozwiązaniem jest ciasto bez pieczenia, jak tort sublokatorski na bazie masy czekoladowej i migdałowej. Można go podawać z różnorodnymi dodatkami.

  • Ekspresowe ciasto z pigwową konfiturką

    Idealne do porannej kawy...

  • Tajemnice ciasta na pierogi

    Każda pani domu ma swoje sposoby na idealne ciasto pierogowe. My przypominamy kilka uniwersalnych, a bardzo skutecznych.

  • Biszkopt idealny

    ...wymieszać. 4.       Piec ok. 30 min w temperaturze 180 st. 5.       Po ostudzeniu można przełożyć ciasto dżemem.

  • Makowiec japoński - idealnie wilgotny i pyszny

    ...migdałowy. Na koniec - ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszamy, do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto makowe wlewamy do posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką tortownicy o średnicy ok. 26 cm. Pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180 st. C. Upieczone ciasto, przyciśnięte, powinno stawiać delikatny opór. Sprawdzanie patyczkiem, ze względu na dodatek jabłek, w tym...

  • Osiem sposobów, aby ciasto ucierane wyszło jeszcze lepsze

    Doprowadź składniki do jednakowej temperatury Zanim zaczniesz miksować, postaw je na godzinę w jednym miejscu, by wyrównały temperaturę. Wtedy jest mniejsze ryzyko,  że ciasto się zwarzy. Dodawaj(...) grudek, ale także, aby ją napowietrzyć, dzięki czemu ciasto wyjdzie  lepsze. Dotyczy to zresztą wszystkich sypkich składników (np. kakao). Mąkę dodawaj podczas miksowania na najniższych...

  • Pyszny sernik prostszy, niż myślisz. Poznaj sekret idealnego świątecznego wypieku

    Patenty na wagę smaku Puszysty i kremowy sernik na święta to marzenie wielu gospodyń domowych. Aby ciasto przybrało odpowiednio lekką i tym samym puszystą formę, należy do uprzednio przygotowanej(...) i cukier. Dokładnie wszystko mieszamy. Następnie dodajemy jajko, żółtko i rozpuszczone na patelni masło. 2. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wykładamy równomiernie na blaszkę natłuszczoną masłem...

  • Jak zrobić  idealny suflet

    ...najmniejszy kawałek nieposmarowanej foremki może spowodować, że ciasto w tym miejscu stanie i... po suflecie. Przetestuj, zanim podasz Przy pierwszych próbach, zanim poczęstujemy rodzinę lub znajomych(...), składnik, który ma dominować, i wlewam ciasto do foremek, wstawiam do piekarnika. Na 8-12 minut, zależy, jaki środek chcę mieć – mniej czy bardziej wilgotny.

  • Pyszne ciasta czekoladowe!

    Potrzebujesz czegoś na poprawienie nastroju? Ciasto czekoladowe nadaje się idealnie!

  • Orzeźwiająca kostka

    Ciasto idealne na lato...