• Informacje na temat:

    idealne ciasto ucierane

Artykuły na temat: idealne ciasto ucierane
  • Ciasto ucierane ze śliwkami

    Ciasto zyska na smaku, jeśli połowę mąki zastąpisz zmielonymi orzechami. Możesz dodać aromat rumowy lub migdałowy.

  • Ucierane ciasto z owocami

    To ciasto smakuje wakacjami spędzanymi u babci. Idealne na letni podwieczorek. Niezwykle szybkie i proste w wykonaniu.

  • Ucierany placek z kruszonką

    ...mąką. 3. Na spodzie blachy rozsmarować ciasto. Łyżką nakładać na nie niewielkie porcje marmolady morelowej. Wierzch posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec około 30 minut. 4. Ciasto wystudzić. Poprószyć cukrem pudrem i - ewentualnie - udekorować kleksami bitej śmietany.

  • Ucierany placek z kruszonką

    ...mąką. 3. Na spodzie blachy rozsmarować ciasto. Łyżką nakładać na nie niewielkie porcje marmolady morelowej. Wierzch posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec około 30 minut. 4. Ciasto wystudzić. Poprószyć cukrem pudrem i - ewentualnie - udekorować kleksami bitej śmietany.

  • Ciasto marmurkowe z masłem orzechowym

    Idealne do kawy.

  • ...pieczenia. Gotowe ciasto rozsmaruj na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piecz ciasto w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 35 minut. Po upieczeniu biszkopt schłódź(...). Dodaj masło w kawałkach i ubij. Ciasto posmaruj marmoladą i kremem. Na wierzchu ułóż jeżyny i wstaw do lodówki do stężenia. Gdy stężeje, wyłóż lekko ściętą galaretkę, doprawioną marmoladą jeżynową...

  • Ciasta w wersji wytrawnej

    Są pyszne i świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne na szybka przekąskę lub piknik.

  • Sernik marcepanowy z bakaliami

    Idealny pomysł na karnawałowe przyjęcie. Pamiętaj jednak, żeby masy serowej nie ucierać zbyt długo: im więcej dostanie się do niej powietrza, tym ciasto bardziej wyrośnie w trakcie pieczenia, a potem gwałtownie opadnie i prawdopodobnie popęka.

  • Kruche ślimaczki jeżynowe

    ...1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy śmietanę, ekstrakt waniliowy, mieszamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i łączymy z masą maślaną przy pomocy noża, na koniec krótko wyrabiamy rękami.  2. Ciasto podsypujemy mąką i rozwałkowujemy na prostokąt o bokach 20x30 centymetrów. Na wierzch wykładamy konfiturę jeżynową i rozsmarowujemy. Zwijamy w roladę, zawijamy w folię...

  • Ciastka cytrynowo-czekoladowe

    Ciastka idealne do kawy.

Przepisy na temat: idealne ciasto ucierane
  • Ucierane ciasto cytrynowe

    Idealne dla miłośników orzeźwiających smaków...

  • Osiem sposobów, aby ciasto ucierane wyszło jeszcze lepsze

    Doprowadź składniki do jednakowej temperatury Zanim zaczniesz miksować, postaw je na godzinę w jednym miejscu, by wyrównały temperaturę. Wtedy jest mniejsze ryzyko,  że ciasto się zwarzy. Dodawaj(...) grudek, ale także, aby ją napowietrzyć, dzięki czemu ciasto wyjdzie  lepsze. Dotyczy to zresztą wszystkich sypkich składników (np. kakao). Mąkę dodawaj podczas miksowania na najniższych...

  • Beztłuszczowe ciasto niedzielne

    Smakowite i pachnące ciasto swój aromat zawdzięcza jabłkom i wanilii. Możemy tu także dodać sproszkowany cynamon lub cząstki sezonowych owoców. Do przygotowania tej babki potrzebujemy: 3 jajka, 50(...) mleka, 1 łyżkę rumu. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. C. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Jajka ucieramy z cukrem tak długo, aż masa będzie gładka i nabierze kremowej barwy. Dodajemy...

  • Ciasto marchewkowo-pistacjowe na święta

    Znane wielu ciasto marchewkowe proponujemy w świątecznej odsłonie: z dodatkiem mielonych migdałów i mielonych pistacji. Pachnące cynamonem i z pomarańczowym lukrem idealnie wkomponuje się w świąteczne menu.

  • Makowiec japoński - idealnie wilgotny i pyszny

    ...migdałowy. Na koniec - ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszamy, do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto makowe wlewamy do posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką tortownicy o średnicy ok. 26 cm. Pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180 st. C. Upieczone ciasto, przyciśnięte, powinno stawiać delikatny opór. Sprawdzanie patyczkiem, ze względu na dodatek jabłek, w tym...

  • Piaskowy kołacz na maślance

    Ciasto idealne do porannej kawy...

  • Orzeźwiająca kostka

    Ciasto idealne na lato...

  • Kołaczyki morawskie

    Idealne na drugie śniadanie...

  • Babeczki jeżynowe

    Idealne do porannej kawy...

  • Jabłecznik w sosie karmelowym

    Słodziutki i zarazem lekko kwaskowy. Niezwykle udane połączenie smaków i aromatów. Ciasto idealne na wszystkie domowe uroczystości!