• Informacje na temat:

    idealne mięso na gulasz

Artykuły na temat: idealne mięso na gulasz
  • Gulasz warzywny

    Mięso pokrój w kostkę i zrumień na oleju. Wlej wino i duś, aż odparuje.   Dodaj bulion, zioła, liść laurowy i całość dopraw do smaku.  Obrane marchewki pokrój w plasterki, a szalotki - w półksiężyce. Wrzuć do mięsa, zapraw śmietaną i duś do miękkości.  Zobacz także:  

  • ...obierania, pestki usunąć. 2. Mięso podzielić na kawałki, oprószyć solą, pieprzem, suszonym majerankiem, odstawić na pół godziny do lodówki. 3. Zamarynowane mięso zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać(...)}}--> Nasza rada Klarowane masło ma subtelny, lekko orzechowy smak i nigdy się nie przypala. Idealne do smażenia i pieczenia, nadaje wyborny smak. Przygotowanie: ok. 55 minut...

  • Składniki na 4 porcje: Gulasz: 50 dag łopatki wieprzowej, po 2 marchewki i cebule, 1 pietruszka, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki mąki , sól, pieprz, papryka, majeranek, rozmaryn, ziele angielskie, liść laurowy, olej. Kluski: 1 kg ziemniaków obranych i ugotowanych, 25 dag mąki ziemniaczanej.

  • ...zawartości skrobi (to odmiany lord, ditta, denar). •Ogólnoużytkowe: uniwersalne, nierozsypujące się, średniej twardości, idealne na frytki, zapiekanki czy placki (irga, irys, orlik). •Mączyste...

  • Kluski śląskie z gulaszem

    ...1. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zrumienić na patelni na 1 łyżce oleju, przełożyć do garnka. Mięso pokroić w kostkę, każdy kawałek oprószyć mąką i obsmażyć, dodać do cebuli.  2 Mięso i cebulę(...) mąkę i łyżeczkę soli, wyrobić elastyczne ciasto. Formować z niego kulki, w każdej zrobić palcem dziurkę, kłaść na osolony wrzątek. Gotować ok. 2 min od wypłynięcia, podać z gulaszem Nasza rada: Żeby...

  • Przygotowanie: 1. Mięso umyj, pokrój w kostkę o boku ok. 3 cm. Cebulę pokrój w kostkę lub talarki. Z papryk usuń gniazda nasienne, umyj, osusz, pokrój w kostkę. 2. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę. Dodaj mięso i mieszając smaż, aż się zrumieni. Zdejmij z ognia, dodaj słodką mieloną paprykę, pomidory z puszki, przecier pomidorowy oraz świeżą paprykę. Wymieszaj, wlej...

  • Sycące potrawy nie tylko dla malucha

    Po spacerze w chłodny dzień dziecko powinno zjeść coś rozgrzewającego. Zastanawiasz się, jakie danie mu podać? Oto propozycje idealne dla całej rodziny.

  • Jest ulubienicą wegetarian, bo z powodzeniem zastępuje mięso. Ziarenka te bogate są w białko, kwas foliowy, wapń, fosfor i żelazo.

  • Soczewica zachwyca!

    Jest ulubienicą wegetarian, bo z powodzeniem zastępuje mięso. Ziarenka te bogate są w białko, kwas foliowy, wapń, fosfor i żelazo.

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Po spacerze w chłodny dzień dziecko powinno zjeść coś rozgrzewającego. Zastanawiasz się, jakie danie mu podać? Oto propozycje idealne dla całej rodziny.

Przepisy na temat: idealne mięso na gulasz
  • Gulasz wołowy

    Danie idealne na chłodną porę, bo wspaniale rozgrzewa.

  • Gulasz po węgiersku

    Sposób przygotowania Cebule obierz, posiekaj. Papryki rozetnij, usuń pestki. Strąki opłucz, pokrój w kostkę. Mięso opłucz, osusz. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć kawałeczki mięsa. Mieszając, smaż je(...). Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i duś gulasz pod przykryciem jeszcze ok. 1 godziny. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Śmietanę wymieszaj z mąką. Ostrożnie wlej do gulaszu...

  • Gulasz z białej ryby w mleku kokosowym

    ...miękkości ryby, ok. 30 minut. 4. Natkę posiekaj. Rozłóż po porcji gulaszu do miseczek, posyp natką, podawaj z bagietką. Możesz też posypać gorący gulasz żółtym serem i zapiec w piekarniku przez kilka minut. Czas przygotowania: ok. 70 minut Jaką rybę wybrać? Idealne do duszenia gatunki to m.in. dorsz, sola, halibut, grenadier, sandacz - mają delikatne, zwarte mięso i mało ości. Jeśli kupujesz...

  • Szybkie dania jednogarnkowe

    Idealne na letnie obiady!

  • Zapiekanka gospodarska

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 15 minut w lekko posolonej wodzie. Potem je odcedź i osącz. Mięso pieczonego kurczaka pokrój na kawałeczki. Cebule obierz, posiekaj(...), pieprzem, ziołami i słodką papryką. Gotuj 3-4 minuty.  3. Gulasz przełóż do formy. Na wierzch zapiekanki grubo zetrzyj ziemniaki. Posyp płatkami migdałowymi i kawałkami masła. Wstaw do piekarnika...

  • Seler, pietruszka, czarna rzepa i kapusta - warzywa zimowej kuchni

    Specjalista radzi, aby od grudnia do końca lutego urozmaicić dietę o silnie rozgrzewające dania. - To okres, kiedy ciężkie gulasze i dania jednogarnkowe nie będą nam tak straszne. Długo i powoli gotowany gulasz ze szpondra lub ogona wołowego, to idealne danie na zimowe wieczory - uważa Mikołajczak. Według niego zimą idealnie sprawdzą się także wszelkiego rodzaju proste dania, które będą...

  • Wiosenne przepisy z nutką orientu

    ...z Bliskiego Wschodu. Gulasz pomidorowy z ciecierzycą Składniki: 1 puszka cieciorki gotowanej (np. marki Jasmeen) 70 dag szynki wieprzowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili(...) kroimy w kostkę, a cebulę i czosnek siekamy. Następnie przecinamy papryczkę chili wzdłuż, usuwamy pestki i również drobno siekamy. W garnku podgrzewamy olej i na dużym ogniu obsmażamy mięso z każdej...

  • Patison. Z czym się go je?

    ...jarzynowych, warzywnego leczo czy mięsnego gulaszu. Po ugotowaniu można podawać go z masłem i bułką tartą - jak fasolkę szparagową. Patisona, podobnie jak cukinię czy dynię, możemy także faszerować. Po...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...walczyła z otyłością. By móc urodzić dziecko, zmieniła nawyki żywieniowe i schudła... 50 kg! Dziś jest specjalistką od zdrowej kuchni i idealnej sylwetki. - Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się(...). Nie jadałam wysokokalorycznych potraw, całkowicie zrezygnowałam z cukru, na śniadanie otręby i płatki owsiane. Mięso przygotowywałam bez tłuszczu. Do tego mnóstwo warzyw i owoców - opowiada Justyna...

  • Kluchy i kluski

    ...samodzielnie, jako dodatek do innych potraw, zwłaszcza mięs (np. pieczeni lub gulaszu). Leniwe pierogi to podobnie jak kopytka popularne kluski ziemniaczane, jednak głównym składnikiem jest tutaj twaróg...