• Informacje na temat:

    idealne mięso na świeta

Artykuły na temat: idealne mięso na świeta
  • Pasztet idealny

    ..., udekorować kaparami.  W wersji na ciepło pasztet dobrze smakuje polany sosem do pieczeni, grzybowym lub przyrządzonym z brokułów. Tradycyjny, mięsny Warzywa i mięso (np. karkówka, łopatka, filet z indyka) gotuj do miękkości. Jeśli chcesz dodać wątróbki (to udoskonali smak pasztetu), gotuj je krótko. Mięso zmiel trzykrotnie z surowym boczkiem, a oprócz bułki tartej dodaj grzyby, cebulę...

  • Oliwkowe święta – inne niż wszystkie!

    Magii Świąt Bożego Narodzenia ulega cały Świat! Bez względu na szerokość czy długość geograficzną, to niezmiennie wyjątkowy czas. Wyczekiwany i radosny. Przywołujący niezwykłe smaki, które sprawiają, że z przyjemnością siadamy w gronie rodziny i przyjaciół przy suto zastawionym stole. W zgodzie z tradycją, wykwintnie i smacznie, choć w każdym regionie czy kraju świętujemy nieco inaczej. A jak Boże Narodzenie obchodzą Hiszpanie i co pojawi się na ich stołach?

  • Święta w Europie

    ...i przykryj. Piecz 2-3 godz. w temp. 180°C, od czasu do czasu polewając mięso sosem powstałym podczas pieczenia. Na oleju zrumień drobno posiekaną cebulę. Dodaj kapustę pokrojoną w cienkie paski...

  • Najlepsze nie tylko od święta

    ...1. Jaja Idealne źródło białka. Kopalnia witamin (A, E, D, K, B12, kwasu foliowego), minerałów (potasu, siarki, fosforu, żelaza, cynku), kwasów omega-3 i omega-6. Kupujmy jajka z numerkami 0 lub 1, a do ciasta - "dwójki". 2. Chleb żytni pełnoziarnisty Ten z mąki nieoczyszczonej, bogatej w składniki mineralne i witaminy z grupy B poprawia perystaltykę jelit, oczyszcza organizm z toksyn. Kwas...

  • Idealna Pierwsza Komunia

    To wyjątkowy dzień w życiu dziecka. Jak sprawić, by był duchowym przeżyciem i miłym spotkaniem w gronie najbliższych?

  • Święta na końcu świata

    Są miejsca, gdzie Boże Narodzenie obchodzi się inaczej niż w Polsce. Są też takie, gdzie nikt o tym święcie nie słyszał. Najwięcej o takich miejscach wiedzą znane podróżniczki - Martyna Wojciechowska i Beata Pawlikowska.

  • Ryby na stół - na co dzień i od święta

    ...i Gospodarki Żywnościowej wynika, że spośród ryb Polacy najchętniej wybierają pangi i tilapie. Przyczyna jest dość oczywista - są tanie. Naukowcy uważają jednak, że ich mięso ma niską wartość odżywczą - dla...

  • Olej rzepakowy: Najzdrowszy olej Północy

    Na święta lubimy pojeść sobie tłusto. I wcale nie musi to szkodzić naszemu zdrowiu. Wręcz przeciwnie. Tłuszcz pomoże wyciągnąć nas ze złego nastroju, usprawnić pamięć, odmłodzić, a nawet ustrzec przed schorzeniami serca. Trzeba tylko wiedzieć, jaki wybrać.

  • Jak przedłużyć czas świątecznych przyjemności kulinarnych?

    ...półkach. Powinno się w tym miejscu umieszczać produkty, które potrzebują niskiej temperatury do zachowania świeżości, takie jak ryby i mięso. Warto zadbać o odpowiedni pojemnik, by żywność zachowała(...) 8 st. C, ale jest większa wilgotność, panują idealne warunki dla owoców i warzyw. Pietruszka, marchewka, seler są niezbędnym składnikiem sosu warzywnego, czyli nieodzownego towarzysza ryby po grecku...

  • To nasza bardzo dobra znajoma, która doczekała się swojego święta w trzech krajach: Polsce, Niemczech i USA. Nie tuczy, zawiera sporo związków mineralnych oraz witaminy C, B i E.

Przepisy na temat: idealne mięso na świeta
  • Święta po włosku

    Co warto wiedzieć o włoskim makaronie.

  • Pasztet z marynowanych piersi kaczki

    ...dno, potem na boki. 1/3 plastra powinna zwisać na zewnątrz. Wyłóż mięso, wyrównaj powierzchnię, przykryj zwisającymi plastrami słoniny. Formę z pasztetem włóż do większej formy z wrzącą wodą...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...: Ugotuj je w wywarze przed wlaniem zakwasu. W przeciwnym razie pozostaną twarde. Wyborne mięsa By było soczyste: Świeżo upieczone mięso zawiń w folię aluminiową i odłóż na 15 min. Dzięki temu soki(...) i rozmaryn. Sztuka krojenia: Mięso, niezależnie od rodzaju, krój w poprzek włókien. Superpomysły Sernik dłużej zachowa świeżość, jeśli do masy dodasz ugotowany ziemniak. Nie jesteś pewna, czy...

  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    ...będzie ci obca. Na miejsca... gotowi... start! Na początek - jedna podstawowa zasada. Mięso zalewamy tylko i wyłącznie zimną, najlepiej przegotowaną wodą. Co nam to daje? Dzięki temu rosół będzie bardziej esencjonalny i aromatyczny. Ponadto mięso wkładamy do czystej wody, bez żadnych dodatków. Na przyprawy przyjdzie jeszcze czas! Teraz na scenę wkraczają warzywa. Co dodajemy? Rosół tworzy zgrany...

  • Pokażę wam moją dietę

    .... Podlej go lekko bulionem. Do małej miseczki wlej wodę i włóż chałkę, żeby rozmokła. Teraz połącz wszystkie składniki: do miski wrzuć mielone mięso, chałkę namoczoną w wodzie, jajko, ugotowany...

  • Oktoberfest w twojej kuchni

    ..., są w Polsce wciąż jeszcze mało popularne. Dlatego z okazji dwusetnej rocznicy Oktoberfest, producent Cukru Królewskiego gorąco zachęca do spróbowania, idealnej na jesienne dni, wersji kluseczek na...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...walczyła z otyłością. By móc urodzić dziecko, zmieniła nawyki żywieniowe i schudła... 50 kg! Dziś jest specjalistką od zdrowej kuchni i idealnej sylwetki. - Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się(...). Nie jadałam wysokokalorycznych potraw, całkowicie zrezygnowałam z cukru, na śniadanie otręby i płatki owsiane. Mięso przygotowywałam bez tłuszczu. Do tego mnóstwo warzyw i owoców - opowiada Justyna...