• Informacje na temat:

    indyka natrzeć czosnkiem

Artykuły na temat: indyka natrzeć czosnkiem
  • ...1. Indyka sprawić, natrzeć olejem, solą, częścią przyprawy do drobiu i dwoma zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Zostawić w lodówce na dzień lub dwa. 2. Cielęcinę zemleć, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowanym farszem...

  • Składniki na 8-12 porcji: 2 kg fileta z indyka, 2 ząbki czosnku, 10 dag masła, 50 dag wątróbki, 1 łyżeczka cynamonu, 1-2 kajzerki, 2 jajka , po 1/2 łyżeczki rozmarynu, pieprzu, imbiru, estragonu i mielonych goździków, olej do natłuszczenia formy, sól.

  • Składniki na 8 porcji: ● ok. 2 kg pierś indyka ● 1/2 szklanki białego wina ● 5 ząbków czosnku ● listki z 3 gałązek tymianku ● łyżeczka tłuczonych ziaren kolendry ● łyżeczka tłuczonych ziaren pieprzu ● 3 pokruszone listki laurowe ● 2 łyżki octu balsamicznego ● 6 łyżek oleju ● łyżeczka soli ● op. minimarchewek ● oliwki i pieczone ziemniaki.

  • Składniki: ● 2 kg filetu z indyka ● 2 jajka ● 2 ząbki czosnku ● 1/2 łyżeczki rozmarynu, pieprzu, imbiru, estragonu ● 1/2 łyżeczki goździków ● 10 dag wątróbki ● sok z pomarańczy ● 1/2 kajzerki...

  • Coś pysznego z indyka

    ...oliwek, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżka mąki, 2-3 łyżki musztardy, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, sól, pieprz, świeży rozmaryn. Mięso natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Przesmażyć na oleju z każdej(...)Rolada ze szpinakiem Składniki na 4-6 porcji: 50 dag mięsa z indyka, 60 dag świeżego szpinaku (lub 30 dag mrożonego), 15 dag twarożku, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, sok z połówki cytryny...

  • ...1. Mięso umyć osuszyć, naciąć głęboko z jednej strony (tak, aby powstała kieszeń), natrzeć solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawić na ok. 2 godziny w chłodne...

  • Składniki na 10 porcji: 1 kg piersi indyka, sól, 4 ząbki czosnku, pieprz, chili, 1 puszka groszku, chrzan, 1 słoiczek żurawiny do mięs, słodka papryka, 2 łyżki masła, kilka łyżek majonezu, bułka tarta.

  • Składniki dla 4 osób: Udziec z indyka bez kości • 30 dag suszonych grzybów • 20 dag boczku • 2 cebule • łyżka masła klarowanego • ząbek czosnku • łyżeczka słodkiej papryki • szczypta ostrej papryki w proszku • sól • kolorowy pieprz.

  • Składniki dla 6 osób: 1 kg piersi z indyka • 20 dag sera ricotta • 10 plastrów boczku • świeży tymianek i oregano • ząbek czosnku • 4 marchewki • łyżka masła • 2 łyżeczki brązowego cukru • natka pietruszki • 20 dag fasolki szparagowej • sól • pieprz...

  • ...● Pierś z indyka (ok. 1 kg) ● słoiczek ostrej musztardy z gorczycą ●sól, pieprz, świeża chili lub inna ostra papryka, czosnek, rozmaryn ● olej.

Przepisy na temat: indyka natrzeć czosnkiem
  • Pieczony filet z indyka w sosie beszamelowym z żurawiną

    ..., majerankiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak powstałą emulsją dokładnie natrzeć filet z indyka i odstawić go na parę godzin do lodówki. Następnie mięso piec w temperaturze 180st.C  przez ok(...)Składniki: filet z indyka np. firmy Gzella                        1 cała mała pierś (ok. 1kg) oliwa - 100ml              sól, pieprz czarny, papryka słodka czerwona - po jednej płaskiej...

  • Indyk z warzywami

    Sposób przygotowania 1. Umyte mięso rozkrój wzdłuż, rozłóż i zbij tłuczkiem. W miseczce wymieszaj olej z solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami oraz papryką i natrzyj mięso. Pozostaw je na noc w lodówce. Marchewki obierz i ugotuj w całości do miękkości, najlepiej na parze.  2. Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmaż posiekaną cebulę i pora. Dopraw solą, śmietaną i startą gałką muszkatołową. Przełóż...

  • Łódeczki z indykiem

    .... Sos przypraw pozostałym czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.  3. Tortille podgrzej na patelni. Złóż je na pół. Łódeczki napełnij rozdrobnionymi warzywami, oliwkami i mięsem...

  • Pieczeń z indyka

    Bardzo aromatyczna, z ziołami i czosnkiem.

  • Sałatka wiosenna z indykiem i kukurydzą

    Sposób przygotowania 1. Filet z piersi indyka opłucz, osusz, posyp solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim mięso. Na patelni rozgrzej olej. Włóż(...), przemieszaj. Na wierzchu sałatki połóż plasterki indyka. Udekoruj natką...

  • Szparagi z serem, indykiem i boczkiem

    Składniki: pęczek zielonych szparagów 4 kotlety z indyka 4 grube paski sera pleśniowego 4 plasterki boczku wędzonego (możesz zastąpić go tłustą szynką) ząbek czosnku tymianek sól, cukier biały pieprz olej do smażenia Przygotowanie: 1 Kotlety opłucz, lekko rozbij, natrzyj rozgniecionym czosnkiem, solą, tymiankiem i białym pieprzem. Szparagi oczyść, usuwając zdrewniałe końce...

  • Udziec z indyka z zapiekanką z ziemniaków

    Składniki: 3 ząbki czosnku 4 gałązki rozmarynu gałązka lauru 1 udo z indyka (ok 1,2 kg) Sól, pieprz 2 łyżki oleju Skórka z cytryny ekologicznej 400 ml mleka 250 g śmietany 2 cebule 1 kg ziemniaków 75 g masła 25 g tartego parmezanu 1 łyżka bułki tartej Przygotowanie: Czosnek obrać i posiekać. Zioła związać nitką. Mięso natrzeć solą i pieprzem...

  • Przepis na pieczoną pierś z indyka z szałwią

    Składniki: 1,2 kg piersi z indyka, 5 łyżek skórki cytrynowej, 3 łyżki soku cytrynowego, 1 garść liści szałwii, 1 łyżka oliwy, 2 ząbki czosnku, do smaku sól i pieprz Sposób przygotowania: Do miski wyciśnij sok i zetrzyj skórkę z cytryny. Następnie posiekaj szałwię i czosnek. Dodaj oliwę, sól i pieprz. Wymieszaj. Mięso natrzyj marynatą i zwiąż sznurkiem. Odstaw do marynowania na 12 godzin...

  • Indyk z owocami

    Składniki na 12 porcji: - sprawiona tuszka indyka (ok. 4 kg), - banan, brzoskwinia, - 2 mandarynki, - garść rodzynek, - mała główka czosnku, - 2 łyżki masła, Na marynatę: - 3 łyżki oliwy, - 5 łyżek soku z pomarańczy, - łyżeczka soku z cytryny, - łyżeczka imbiru, kolendry, - cynamonu Przygotowanie: Indyka umyć i osuszyć. Wymieszać składniki marynaty i natrzeć nią całą tuszkę...

  • Pikantny gulasz

    ...) w osolonej wodzie.  2. Kiełbasę pokrój na grubsze plasterki. Cebulę obierz, posiekaj. Rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć kiełbasę, cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smaż 3-4 min. Dodaj indyka, smaż ok. 10 min.  3. Papryczki umyj, osusz, pokrój w krążki lub paski. Dołóż do indyka z kiełbasą. Domieszaj koncentrat. Wlej tyle wody, by przykryła składniki, duś 20 min. Dodaj obgotowaną fasolkę...