• Informacje na temat:

    ja gotować mintaja

Artykuły na temat: ja gotować mintaja
  • Składniki na 4 porcje: 50 dag mrożonych filetów z mintaja, 1 jajko, 1 cebula , 1/2 brokuła, 1 cytryna, 1 szklanka śmietanki 30-36 proc., 1 łyżka bułki tartej, 3 łyżki mąki, sól, pieprz.

  • Mintaj z porami

    Składniki na 4 porcje: - 4 filety z mintaja, - 1 jajko, - 2 łyżki masła, - 3 łyżki mąki, - 2 łyżki masła roślinnego, - 3 łyżki soku z cytryny, - 1 kg porów, - pół litra bulionu (może być(...) maśle roślinnym. Filety pokryć z wierzchu cienką warstwą masy z ziemniaków. Delikatnie odwrócić i usmażyć na złoto. Pory umyć, oczyścić, pokroić na kawałki, gotować 10 minut w osolonej wodzie. Zrobić...

  • ...1 kg mintaja, 2 duże cebule, 2 marchewki, przyprawa do ryb, słodka i ostra papryka, sól, pieprz, sok z połowy cytryny, jajko, bułka tarta, mąka, olej. Zalewa: niepełna szklanka octu, cukier, vegeta, 4 ziarenka pieprzu, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe...

  • Skład na 4 porcje: ● 600 g fileta z mintaja ● 500 g ziemniaków ● 500 g pomidorów ● 3 łyżki soku z cytryny ● 3 ząbki czosnku ● sól i pieprz mielony ● suszone zioła: oregano, tymianek ● 2 łyżki oliwy z oliwek ● natka pietruszki.

  • Zapiekany mintaj

    Składniki: - 4 filety z mintaja, - 1 mała cebula, - 1 cukinia, - 40 dag marchewki, - 2 cytryny, - 1/2 kostki masła, - 1 szkl. słodkiej śmietany, - 3 łyżki mąki pszennej, - 10 dag. żółtego sera, - sól, pieprz Przygotowanie: Filety z mintaja rozmrozić. Cebulę pokroić drobno, marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Warzywa zeszklić na maśle lekko przyprawiając je, wyłożyć do...

  • Składniki: pół kg filetów z mintaja, 2 pomidory, pół małej cukinii, pół białej części pora, 2 łyżki soku z cytryny, przyprawa do ryb. Sos: 2 łyżki pikantnej musztardy, 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki, po szklance bulionu warzywnego i mleka, sól, pieprz, koperek Przygotowanie: Ryby umyj, osusz, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą do ryb, przykryj. Odstaw...

  • Składniki na 6 porcji: 1 kg świeżych filetów z mintaja (oczywiście można zastąpić je filetami z innej ulubionej ryby morskiej, np. dorsza), 1,5 litra wywaru warzywnego lub rybnego, 4 większe ziemniaki, 2 marchewki, 1 pietruszka, sól (najlepiej morska), świeżo mielony czarny pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: 1 kg filetów z mintaja, 4 jajka, 2 grube pory, 2 łyżki kaszy mannej, sól, biały mielony pieprz, mielony imbir, 2-3 łyżki masła, 4 marchewki. Ewentualnie: szczypiorek do dekoracji...

  • Składniki na 4 porcje: 70 dag filetów z mintaja • 1 łyżka oleju • 1/2 pęczka natki pietruszki • 2 łyżki bułki tartej • 1 jajko • 1/2 cebuli • 2 łyżki kiełków • 2 szklanki bulionu warzywnego lub rybnego • 1 kalafior • 1 czerwona papryka • sos chili • sól • pieprz...

  • Mintaj porowo-pomidorowy

    Składniki: - 4 filety z mintaja, - 2 jajka, - 2 łyżki mąki pszennej, - olej, - 25dag. pomidorów, - 2 małe pory, - 1 cebula, - 0.5 kostki masła, - sól, pieprz, - sok z 1 cytryny, - 0.5(...) w kostkę pomidory, a następnie plastry pora. Doprawiamy, dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną. W tym samym czasie smażymy mintaja na dość głębokim tłuszczu obtaczając go w kolejności: mąka, jajko, mąka...

Przepisy na temat: ja gotować mintaja
  • Mintaj z kopytkami

    Sposób przygotowania 1. Kalafior i brokuł umyj, podziel na różyczki. Warzywa ugotuj w posolonej wodzie na półtwardo. Odcedź, osącz.  2. Kopytka przygotuj według przepisu na opakowaniu. Fasolkę wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj 3 minuty, wyjmij, osącz. Mintaja opłucz, skrop sokiem z cytryny. Posyp solą i pieprzem. Drobno pokrój. Pomidory grubo posiekaj.  3. Wymieszaj w natłuszczonej formie rybę...

  • Zapiekany mintaj

    Składniki: pół kg filetów z mintaja, 2 pomidory, pół małej cukinii, pół białej części pora, 2 łyżki soku z cytryny, przyprawa do ryb. Sos: 2 łyżki pikantnej musztardy, 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki, po szklance bulionu warzywnego i mleka, sól, pieprz, koperek Przygotowanie: Ryby umyj, osusz, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą...

  • Mintaj z porami

    Składniki na 4 porcje: - 4 filety z mintaja, - 1 jajko, - 2 łyżki masła, - 3 łyżki mąki, - 2 łyżki masła roślinnego, - 3 łyżki soku z cytryny, - 1 kg porów, - pół litra bulionu (może być(...) maśle roślinnym. Filety pokryć z wierzchu cienką warstwą masy z ziemniaków. Delikatnie odwrócić i usmażyć na złoto. Pory umyć, oczyścić, pokroić na kawałki, gotować 10 minut w osolonej wodzie. Zrobić...

  • Zapiekany mintaj

    Składniki: - 4 filety z mintaja, - 1 mała cebula, - 1 cukinia, - 40 dag marchewki, - 2 cytryny, - 1/2 kostki masła, - 1 szkl. słodkiej śmietany, - 3 łyżki mąki pszennej, - 10 dag. żółtego sera, - sól, pieprz Przygotowanie: Filety z mintaja rozmrozić. Cebulę pokroić drobno, marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Warzywa zeszklić na maśle lekko przyprawiając je, wyłożyć do...

  • Mintaj porowo-pomidorowy

    Składniki: - 4 filety z mintaja, - 2 jajka, - 2 łyżki mąki pszennej, - olej, - 25dag. pomidorów, - 2 małe pory, - 1 cebula, - 0.5 kostki masła, - sól, pieprz, - sok z 1 cytryny, - 0.5(...) w kostkę pomidory, a następnie plastry pora. Doprawiamy, dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną. W tym samym czasie smażymy mintaja na dość głębokim tłuszczu obtaczając go w kolejności: mąka, jajko, mąka...

  • Mintaj w pomidorach

    Składniki: - 60 dag filetów z mintaja, - 1/2 kg ziemniaków, - 1/2 kg pomidorów, - 3 łyżki soku z cytryny, - sól, pieprz, - suszone zioła: oregano, tymianek, natka, - 2 łyżki oleju Przygotowanie: Ziemniaki obrać, ugotować, po ugotowaniu pokroić na ćwiartki i usmażyć na oleju na złot kolor. Pomidory umyć, pokroić na cząstki. W tym samym czasie umyć filety z mintaja i skropić sokiem...

  • Składniki: 80 dag filetów z mintaja, 2 łyżki soku z cytryny, 30 dag białego sera, łyżka śmietany, łyżka posiekanej natki, 2 łyżki masła, sól, pieprz, przyprawa "Jarzynka". Przygotowanie: Filety podzielić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć "Jarzynką". Biały ser zemleć, wymieszać ze śmietaną, pieprzem i natką. Każdy płat ryby posmarować farszem, spiąć wykałaczką. Formę...

  • Składniki: 1 kg filetów z mintaja, cytryna, sól, pieprz, jako, bułka tarta, mąka, cebula. Zalewa: 1 i 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki octu winnego (tylko z białego wina), 1 łyżeczka czubata cukru, ziarenka pieprzu, ziele angielskie, liść laurowy, 1 puszeczka przecieru pomidorowego, gotować 7 minut.

  • Składniki: 1 kg ryb z morszczuka lub mintaja - filety, 1 puszka brzoskwini, 3-4 średnich cebul, 1 mały słoik ketchupu, 1 słoik czerwonej papryki.

  • Kotleciki rybne z krakersami - Wiesław

    ...300 g filetów z mintaja lub morszczuka, 1 duża cebula, 6-7 krakersów, jasny bulion z jednej kostki, koperek, 1 jajko, bułka tarta, sól, pieprz, oregano, olej...