• Informacje na temat:

    ja przygotowac filet

Artykuły na temat: ja przygotowac filet
  • Filet z salsą

    Składniki 25 dag filetu z kurczaka, 15 dag ryżu dzikiego, puszka fasoli czerwonej, czerwona cebula, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, łyżka oliwy. Marynata: po łyżeczce kolendry, słodkiej, wędzonej papryki, suszonego czosnku, po 1/2 łyżeczki oregano, tymianku, ostrej papryki, białego pieprzu, limonka, 2 łyżki oliwy. Salsa awokado: 2 pomidory, czerwona cebula...

  • ...lub obrany i drobno posiekany czosnek. Marynatę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż filety z kurczaka. Odstaw w chłodne miejsce na około 60 minut. 3 Po tym czasie mięso wyjmij z marynaty. Ułóż na kratce grilla. Opiekaj z dwóch stron, co pewien czas obracając i smarując pozostałą marynatą. Grillowane filety podawaj np. z gotowanymi warzywami.

  • Składniki na 6 porcji: 1,2 kg filetu z piersi indyka, 30 dag mrożonego francuskiego ciasta, po 1 pęczku szczypiorku i natki pietruszki, 1/2 pęczka majeranku, 1/2 szkl. bułki tartej, 5 dag parmezanu, 2 całe jajka, 1 żółtko, sól, pieprz...

  • Filet czosnkowy z jabłkami

    Składniki na 6 porcji: 1,3 kg fileta z piersi indyka, 3 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 kieliszek (ok. 100 ml) białego wina, 1 czubata łyżka masła, 1/2 szkl. bulionu warzywnego, 4 średniej wielkości kwaskowe jabłka, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, sól, pieprz, olej do smażenia, żurawina do dekoracji.

  • Składniki: 12,5 dag mrożonego zielonego groszku, pieprz, 20 dag ryżu basmati, sól, 2 czerwone papryki, 2 dag świeżego imbiru, 60 dag filetów z dorsza, 1 łyżeczka kuminu, 1 łyżka oliwy, 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego, 1-2 łyżki soku z cytryny, pół pęczka kolendry.

  • Filet z kurczaka nadziewany pesto

    ..., parmezanem i oliwą z oliwek dodajemy do bazylii. Doprawiamy solą, pieprzem i miksujemy na pesto.  Filety płuczemy pod wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem i w każdym, od dłuższego boku, wycinamy nożem kieszeń. Mięso oprószamy pieprzem i solą. W każdą kieszeń nakładamy porcję pesto.  Na jednym talerzu rozkłócamy jajka, na drugi wysypujemy mąkę, a na trzeci płatki owsiane z bułką tartą. Każdy filet...

  • Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze filety z kurczaka ze skórą, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, kilka gałązek świeżego estragonu, 45 dag mrożonego groszku, 2 dymki, 2 łyżki masła, 2 łyżki białego wytrawnego wina, olej do smażenia mięsa, sól, pieprz, cukier.

  • Składniki na 6 porcji: 1 i 1/2 kg filetu z indyka, 60 dag młodych ziemniaków, 2 małe cukinie, 40 dag niewielkich pomidorów, 2 cebule, po 1 czerwonej, zielonej i żółtej papryce, 3 gałązki rozmarynu, po 1/2 pęczka szczypiorku i natki, 50 dag śmietankowego twarożku, 5 łyżek mleka, 2 łyżki konfitury morelowej, olej do posmarowania brytfanki, mielona słodka papryka, sól, mielony czarny pieprz.

  • Filet w sosie z granatu

    Składniki: duży pojedynczy filet z kurczaka, 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich, łyżka ziaren słonecznika, kopiasta łyżka mąki pszennej, jajko, świeżo mielona sól morska, świeżo mielony kolorowy pieprz, olej do smażenia. Sos: owoc granatu, 120 ml wina czerwonego, 1/2 niedużej cebuli, 1 i 1/2 łyżki cukru trzcinowego, 1/2 łyżki miodu, 30 ml wody, 3/4-1 łyżeczka mąki ziemniaczanej...

  • Składniki: 40 dag pieczarek, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 40 dag marchewki, 75 dag zielonych szparagów, 40 dag filetów z kurczaka, 2 łyżki oleju słonecznikowego, sól, pieprz, 2 łyżki mąki, 1/4 litra wytrawnego białego wina, 1/4 litra bulionu drobiowego, 15 dag śmietany kremówki, 1 mały pęczek natki pietruszki, gałka muszkatołowa, 1 żółtko, 3 łyżki mleka, 30 dag mrożonego ciasta francuskiego.

Wideo na temat: ja przygotowac filet
  • Słodkie przekąski do kawy. Brownie, eklery, tartaletki z przepisu Beaty Kartowicz

    Restauratorka Beata Kartowicz przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" słodkie przekąski do kawy. Na stole pojawiły się: mini brownie z kremem waniliowym i malinami, eklery z kremem pâtissière, tartaletki z kajmakiem i karmelizowanymi orzechami oraz mini ciasto marchewkowe z mascarpone i filetami z pomarańczy.

  • Zapiekanka marokańska

    Jeśli lubicie sycące zapiekanki, koniecznie wypróbujcie naszą kolejną propozycję! W niecałą godzinę możecie przygotować wyjątkową zapiekankę, która będzie ciekawiła swoim kolorowym wyglądem i zachęcała do zjedzenia aromatem! Różnobarwne marchewka i dymka, zatopione w kuskusowej masie, obłożone fetą i plastrami fileta z kurczaka - to wyjątkowa propozycja nie tylko na przekąskę, ale wręcz na

  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    Jak w ciekawy sposób przygotować łososia? Mięso z tej ryby coraz częściej gości na naszych stołach - nic dziwnego, jest pyszne i przede wszystkim szalenie zdrowe! Jednak przyrządzanie go w klasycznej, smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia

Przepisy na temat: ja przygotowac filet
  • Filet w pomarańczach

    Sposób przygotowania 1. Pomarańcze sparz, wytrzyj, z jednej wyciśnij sok, drugą obierz i pokrój w plasterki. Filety z kaczki umyj, osusz. Skórę na filetach możesz naciąć ostrym nożem w grubą kratkę, ale tak by nie uszkodzić mięsa. Sól wymieszaj z rozmarynem i mielonym pieprzem. Mieszanką natrzyj mięso. Odstaw je na ok. 30 minut. 2. Na patelni rozgrzej smalec, włóż filety (skórą do dołu). Smaż ok...

  • Wieżyczki z wędzonym filetem

    Idealna na spotkanie w rodzinnym gronie

  • Filet indyka z farszem

    Przygotuj na obiad dla rodziny. Będą zachwyceni!

  • Filet z kaczki z jabłkami

    ...1. Filety opłucz i wytrzyj do sucha. Skórkę ponacinaj w drobne romby. Uważaj przy tym, aby nie naciąć mięsa. Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 st. C. Filety z kaczki ułóż skórą do dołu na zimnej(...) i stanie się chrupiąca, filety przewrócić na drugą stronę. Nie używaj do tego widelca, aby nie ponakłuwać filetów. Potem smaż je dalej jeszcze przez 2 minuty. Pod koniec oprósz solą, pieprzem oraz...

  • Filet z indyka na pikantnie

    Sposób przygotowania Filet z indyka umyj i osusz. Ząbki czosnku, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką (po 1/2 łyżeczki). Mięso natrzyj mieszanką przypraw. Filet zawiń w folię spożywczą i pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Obsmaż mięso z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełóż je do...

  • Filet z łososia ze szparagami

    Zdrowo i smacznie!

  • Złocisty filet z morelami

    Morele dodadzą lekkiej słodyczy i wyrazistego smaku!

  • Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym

    Doskonały i delikatny dorsz w sosie maślano-cytrynowym to danie, które zaskakuje swoją prostotą, łatwością przygotowania, a przede wszystkim smakiem. Intrygujące połączenie łagodnego dorsza, który wprost rozpływa się w ustach oraz słodko-kwaśnego sosu na bazie masełka i cytryny będzie idealną propozycją na obiad dla dwojga.

  • Filet z kurczaka na warzywnej salsie

    Soczyste mięso z grilla

  • Filet w sosie pomarańczowym

    Doskonały na przystawkę.

Dyskusje na temat: ja przygotowac filet
  • Re: galareta z ryby

    W zasadzie każda rybę mozna zrobić w galarecie, ale nie kazda będzie smakowac, bo to rzecz smaku jedzacego. Wspomnialas o morszczuku i dorszu. NIe wiem czy to ma byc tusza czy filet, ale ja radze filety z mintaja lub morszczuka wlasnie. U nas przewaznie mrozone mozna kupić. Rozmorożone dokładnie osuszyć zmielic razem z cebulą (tylko slodka cebula, najlepiej sprawdzic przed mieleniem bo jak bedzie