• Informacje na temat:

    jablecznik jablka pokroic w kostke

Artykuły na temat: jablecznik jablka pokroic w kostke
  • Składniki: 1 op. ciasta francuskiego, 4 jabłka, pół szklanki cukru kryształu, sok z połowy cytryny, mielony cynamon, 1 opakowanie jasnej galaretki, listki mięty lub melisy, laska cynamonu

  • Składniki na 8 porcji: Ciasto: 3 szklanki mąki tortowej, 2 łyżki cukru, 30 dag masła, sól, masło do formy. Nadzienie: 5 dużych kwaśnych jabłek, 3 łyżki mąki tortowej, 1/2 szklanki cukru, po 1 płaskiej łyżeczce cynamonu i cukru waniliowego, cukier puder do dekoracji.

  • Składniki na 12 porcji. Ciasto: 2 szkl. mąki bezglutenowej, np. ryżowej, kukurydzianej lub ziemniaczanej, 20 dag oleju kokosowego rafinowanego, 4 żółtka, 1/2 szkl. drobnego cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, szczypta soli. Nadzienie: 5 jabłek, 3-4 łyżki cukru lub miodu, 1/4 cytryny. Polewa: 1 mango, 50 ml płynnego mleka kokosowego lub migdałowego, 3 łyżki siemienia, 3 łyżeczki żelatyny, 2 łyżeczki cukru pudru, 3 łyżki kakao, 1/2 łyżeczki esencji migdałowej. Dekoracja: owocowe żelki, owoce...

  • Składniki: 18 dag mąki, 5 dag cukru pudru, 1 cytryna, 4 jajka, sól, 12 dag masła, 16 dag cukru kryształu, 4 jabłka, 50 dag mielonego białego sera, po 1 op. cukru waniliowego oraz jasnej galaretki

  • Składniki na 12 porcji : 18 dag mąki, 5 dag cukru pudru, 1 cytryna, 4 jajka, 12 dag masła, 16 dag cukru kryształu, 4 jabłka, 50 dag mielonego białego sera, po 1 op. cukru waniliowego oraz jasnej galaretki.

  • Składniki na 10 Porcji: Ciasto: • 20 dag mąki pszennej krupczatki • 10 dag zmielonych migdałów • łyżeczka proszku do pieczenia • 20 dag masła • 10 dag cukru • łyżka śmietany • 2 żółtka • cukier waniliowy. Wierzch: • 4 jabłka • 2 łyżki cukru • 3 łyżki cukru pudru • 2 łyżeczki cynamonu.

  • ●250 g mąki ●170 g miękkiego masła ● 40-45 g białego cukru ●jajko ●ok. 1,5 kg jabłek ● łyżka cynamonu ●90 g brązowego cukru ● łyżka bułki tartej ● cukier puder do posypania opcjonalnie: ● listki mięty do dekoracji i lody waniliowe do podania.

  • 3 duże jabłka, 25 dag masła (margaryny), 30 dag cukru, szczypta soli, 1 torebka cukru wanilinowego, 6 jajek, 20 dag mąki pszennej, 12,5 dag mąki ziemniaczanej, 1 torebka proszku do pieczenia, 3,5 dag kakao, 2-3 łyżki mleka, 10 dag konfitury z żurawin (lub czerwonych porzeczek), 12,5 gęstej kwaśnej śmietany, 1 torebka budyniu waniliowego.

  • Szybki do zrobienia i szybko znika z talerza. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, galaretka cytrynowa, 6 łyżek cukru, łyżeczka cynamonu. Masa śmietanowa: 250 ml śmietany 30-proc., łyżka żelatyny, pół op. cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru. Ponadto: biszkopty, łyżka cynamonu.

  • Składniki na 25 porcji: 1 kg mąki, 10 dag drożdży, 2 szklanki cukru, 6 jajek, 2 szklanki oleju, sól, 3 szklanki mleka, 8 jabłek, 2 łyżki przyprawy do jabłecznika. Kruszonka: 40 dag mąki, po 20 dag masła i cukru

Przepisy na temat: jablecznik jablka pokroic w kostke