• Informacje na temat:

    jablecznik na ciescie waniliowym puszystym

Artykuły na temat: jablecznik na ciescie waniliowym puszystym
  • 3 duże jabłka, 25 dag masła (margaryny), 30 dag cukru, szczypta soli, 1 torebka cukru wanilinowego, 6 jajek, 20 dag mąki pszennej, 12,5 dag mąki ziemniaczanej, 1 torebka proszku do pieczenia, 3,5 dag kakao, 2-3 łyżki mleka, 10 dag konfitury z żurawin (lub czerwonych porzeczek), 12,5 gęstej kwaśnej śmietany, 1 torebka budyniu waniliowego.

  • Składniki na 16 porcji: 25 dag cukru, 50 dag śmietany kremówki, 10 dag białej czekolady, 6 kwaśnych jabłek, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 20 dag + 1 łyżka masła, 1 op. cukru waniliowego, sól, 2 jajka, 1 żółtko, 30 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru trzcinowego, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka żelatyny, 40 dag mielonego twarogu, tłuszcz do formy.

  • Składniki na 10 porcji: 5 jajek, 1 i 2/3 szklanki cukru, szklanka i 3 łyżki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 7 łyżek + 1 i 2/3 szklanki mleka, 2 i 1/2 kg jabłek, sok i skórka starta z 1 cytryny, szklanka soku jabłkowego, 2 budynie waniliowe, 5 łyżeczek żelatyny, 2 kwaśne śmietany, wanilia, 100 ml likieru jajecznego, 3 kremówki, kieliszek likieru i wisienki do dekoracji.

  • Jabłka w cieście

    Do szarlotki weźmy jabłka kruche i winne, najlepiej antonówki.

Przepisy na temat: jablecznik na ciescie waniliowym puszystym
  • Jabłecznik w sosie karmelowym

    Słodziutki i zarazem lekko kwaskowy. Niezwykle udane połączenie smaków i aromatów. Ciasto idealne na wszystkie domowe uroczystości!