• Informacje na temat:

    jablecznik proszek ze śmietana

Artykuły na temat: jablecznik proszek ze śmietana
  • Składniki: 6 jabłek, 5 dag orzechów włoskich, 20 dag masła, 20 dag cukru, 5 jajek, 20 dag mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bita śmietana...

  • Składniki na 10 porcji: 1,2 kg jabłek, 6 łyżek soku z cytryny, 200 g cukru, łyżeczka mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia, 400 g mąki pszennej, kostka masła, 3 jajka, szczypta soli, 50 g migdałów bez skórki, 50 g rodzynków, 3 łyżki rumu, 2 łyżki bułki tartej, 50 g płatków migdałowych, 100 g cukru pudru.

  • Biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru, łyżka pro szku do pieczenia. Masa jabłeczna: 1 kg jabłek, 2 galaretki cytrynowe, 2 łyżki cynamonu, pół szkla nki cukru. Masa śmietankowa: 700 ml mleka, 2 op. bitej śmietany, 2 galaretki cytrynowe.

  • Składniki na 16 sztuk: 30 dag mąki pszennej, 15 dag chudego twarogu, 4 małe jabłka, 1 mały słoiczek żurawiny, 8 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 5 łyżek mleka, 5 łyżek oleju, szczypta soli, 1 małe op. proszku do pieczenia, 2 łyżki soku z cytryny, 1 jajko, 1 łyżka śmietany kremówki, cukier puder do oprószenia.

  • Składniki na 12 porcji: 65 dag jabłek, 50 ml soku jabłkowego, 12,5 dag masła, szczypta soli, 20 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, 5 jajek, 20 dag mąki, 3 czubate łyżeczki, proszku do pieczenia, 3 łyżki śmietany kremówki 5 dag orzeszków pinii 20 dag kwaśnej, gęstej śmietany 1 torebka budyniu , waniliowego 1 łyżka cukru pudru tłuszcz do tortownicy, mięta do dekoracji.

  • ...5-6 minut. Proszek budyniowy wymieszaj ze szklanką mleka. Resztę mleka dolej do jabłek, zagotuj. Wlej rozmieszany budyń i gotuj, aż masa zgęstnieje. Przełóż ją do miski. Zimną masę jabłkową rozsmaruj...

  • Jabłka w cieście

    Do szarlotki weźmy jabłka kruche i winne, najlepiej antonówki.

Przepisy na temat: jablecznik proszek ze śmietana
  • Puszysty jabłecznik

    ...całość. W oddzielnym naczyniu umieść i wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Do masy z tłuszczem, cukrem i cynamonem najpierw dodaj kwaśną śmietanę, a następnie mieszankę mąki z proszkiem do pieczenia...

  • Jabłeczniki z żurawinową nutką

    Twaróg dokładnie rozgnieć w misce widelcem.