• Informacje na temat:

    jablecznik z maka ziemniaczana i krucha

Artykuły na temat: jablecznik z maka ziemniaczana i krucha
  • Składniki na 16 porcji: 1,2 kg jabłek, 5-6 łyżek soku z cytryny, 20 dag cukru, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,1 czubata łyżeczka, proszku do pieczenia, 40 dag mąki pszennej 20 dag masła, 3 jajka szczypta soli, 5 dag migdałów bez skórki, 5 dag rodzynek, 3 łyżki rumu, 2 łyżki tartej bułki, 5 dag płatków migdałów, 10 dag cukru pudru, tłuszcz do formy mąka na stolnicę

  • Pod bezową pierzynką

    Krucha i puszysta beza dostarcza niebiańskich doznań smakowych.

  • Jabłka w cieście

    Do szarlotki weźmy jabłka kruche i winne, najlepiej antonówki.