• Informacje na temat:

    jablecznik z torebki

Artykuły na temat: jablecznik z torebki
  • ...5 jajek, 15 dag cukru, 7,5 dag masła (margaryny), 15 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, szczypta soli, 20 dag mąki, 1/2 torebki proszku do pieczenia, 3 łyżki likieru migdałowego, 50 dag jabłek, 2 łyżki soku cytrynowego, 2 łyżeczki cukru pudru, 15 dag mielonych migdałów, 1 łyżeczka cynamonu, 2 łyżki płatków migdałów, tłuszcz i tarta bułka do foremki.

  • Jabłecznik z niespodzianką

    Składniki 3,5 szklanki mąki, szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, kostka margaryny, 2 jajka, torebka cukru wanilinowego. Masa budyniowa: 1 litr mleka, 3 op. budyniu śmietankowego, 3 łyżki cukru, 10 jabłek, 24 dag powideł śliwkowych

  • 6 jabłek, 2 łyżki soku cytrynowego, 175 g masła (margaryny), 175 g cukru, 1 torebka cukru wanilinowego, 4 jajka, 300 g mąki, 1 torebka proszku do pieczenia, 200 g konfitury żurawinowej, 2 łyżki marmolady morelowej, 1 łyżka cukru pudru, tłuszcz i mąka do blachy

  • 3 duże jabłka, 25 dag masła (margaryny), 30 dag cukru, szczypta soli, 1 torebka cukru wanilinowego, 6 jajek, 20 dag mąki pszennej, 12,5 dag mąki ziemniaczanej, 1 torebka proszku do pieczenia, 3,5 dag kakao, 2-3 łyżki mleka, 10 dag konfitury z żurawin (lub czerwonych porzeczek), 12,5 gęstej kwaśnej śmietany, 1 torebka budyniu waniliowego.

  • ...1. Żaroodporną formę 32 x 39 cm posmaruj odrobiną masła. Ciastka włóż do torebki foliowej i pokrusz je, ugniatając wałkiem. Okruszki wymieszaj z 150 g masła i 3 łyżkami mąki, zagnieć kruszonkę. Piekarnik rozgrzej do 175°C. 2. Pozostałe 175 g masła utrzyj z cukrem waniliowym, brązowym cukrem i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta, kolejno wbijaj jajka. Wymieszaj 500

  • Składniki na 24 porcje: 1,5–1,8 kg winnych jabłek, 20 dag cukru, 25 dag masła albo margaryny, szczypta soli, 1 cukier wanilinowy, 5 jajek, 25 dag mąki pszennej, 10 dag mąki ziemniaczanej,1 mała torebka, proszku do pieczenia, 5 dag płatków migdałowych,1 łyżka cukru pudru, tłuszcz do blachy

  • Składniki na 12 porcji: 65 dag jabłek, 50 ml soku jabłkowego, 12,5 dag masła, szczypta soli, 20 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, 5 jajek, 20 dag mąki, 3 czubate łyżeczki, proszku do pieczenia, 3 łyżki śmietany kremówki 5 dag orzeszków pinii 20 dag kwaśnej, gęstej śmietany 1 torebka budyniu , waniliowego 1 łyżka cukru pudru tłuszcz do tortownicy, mięta do dekoracji.

  • Składniki na 24 porcje: 1,2 kg jabłek sok z 1 cytryny 25 dag masła (margaryny) 42,5 dag cukru szczypta soli 4 jajka 35 dag mąki pół torebki proszku do pieczenia 5 białek 10 dag płatków owsianych tłuszcz do formy...

  • Gorący jabłecznik - w 70 minut

    Z różową pianką.

  • Szarlotka z cynamonową kruszonką

    1. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, miąższ pokroić na kawałeczki. Włożyć do garnka. Dodać sok z cytryny, 100 ml soku jabłkowego i 75 g cukru. Doprowadzić...

Przepisy na temat: jablecznik z torebki