• Informacje na temat:

    jableczniki z beza

Artykuły na temat: jableczniki z beza
  • Jabłecznik z owsianą bezą

    ...białka ubić na sztywno, stopniowo dosypując 175 g cukru. Kiedy beza będzie już sztywna i lśniąca, wymieszać ją z 75 g płatków owsianych. Ciasto wysunąć z piekarnika. Na wierzchu rozsmarować owsianą bezę. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 6-8 minut, aż beza ładnie się zarumieni. Po wystudzeniu wierzch jabłecznika posypać pozostałymi płatkami owsianymi.  Zobacz także:

  • Składniki na 12 porcji : 18 dag mąki, 5 dag cukru pudru, 1 cytryna, 4 jajka, 12 dag masła, 16 dag cukru kryształu, 4 jabłka, 50 dag mielonego białego sera, po 1 op. cukru waniliowego oraz jasnej galaretki.

  • Składniki: 18 dag mąki, 5 dag cukru pudru, 1 cytryna, 4 jajka, sól, 12 dag masła, 16 dag cukru kryształu, 4 jabłka, 50 dag mielonego białego sera, po 1 op. cukru waniliowego oraz jasnej galaretki

  • 5 jajek, 15 dag cukru, 7,5 dag masła (margaryny), 15 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, szczypta soli, 20 dag mąki, 1/2 torebki proszku do pieczenia, 3 łyżki likieru migdałowego, 50 dag jabłek, 2 łyżki soku cytrynowego, 2 łyżeczki cukru pudru, 15 dag mielonych migdałów, 1 łyżeczka cynamonu, 2 łyżki płatków migdałów, tłuszcz i tarta bułka do foremki.

  • Skład na 15 porcji: Ciasto: ● 3,5 szklanki mąki pszennej i 0,5 szklanki mąki krupczatki ● 200 g cukru ● 4 żółtka ● kilka kropelek esencji waniliowej ● 1 masło lub margaryna ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Nadzienie: ● 1,3 kg jabłek prażonych, np. ze słoika ● 2 łyżeczki przyprawy do szarlotek ● 3 łyżki cukru. Beza: ● 4 białka ● 200 g cukru ● 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.

  • Składniki na 24 porcje: 1,2 kg jabłek sok z 1 cytryny 25 dag masła (margaryny) 42,5 dag cukru szczypta soli 4 jajka 35 dag mąki pół torebki proszku do pieczenia 5 białek 10 dag płatków owsianych tłuszcz do formy

  • Pod bezową pierzynką

    Krucha i puszysta beza dostarcza niebiańskich doznań smakowych.

Przepisy na temat: jableczniki z beza
  • Jabłecznik z bezą

    Puszyste ciasto, idealne na jesienny poranek

  • Chrupiące jabłeczniki

    Do ich przygotowania wystarczy trochę kulinarnej fantazji i nie więcej niż 25 minut. Potem szybciutko do piekarnika i już po chwili można zajadać się klasycznymi wypiekami w nieco odmienionej, ale wyjątkowo pysznej wersji.