• Informacje na temat:

    jablek z jajek smazone

Artykuły na temat: jablek z jajek smazone
  • Jabłka smażone w kokosowej panierce

    Składniki na cztery porcje: • 4 jabłka • 1,5 szklanki mąki pszennej • 2 jajka • woda gazowana • szczypta soli • 1 łyżeczka cukru • płaska łyżeczka proszku do pieczenia • olej do smażenia • cynamon • 5 dag płatków kokosowych

  • Naleśniki z jabłkami

    Naleśniki z razowej mąki trzeba smażyć nieco dłużej niż z białej i na mniejszym ogniu. Najlepiej nadaje się do tego patelnia teflonowa.

  • Placuszki z jabłkami

    Mąkę, cukier i sól wsyp do miski. Cały czas mieszając, wlej mleko i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Przygotowane ciasto odstaw...

  • Jabłka w cieście

    Składniki na 4 porcje: 4 duże jabłka, 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, sól, 1 łyżeczka cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, ok. 1 szklanki wody mineralnej gazowanej, olej do głębokiego smażenia, cukier puder, cynamon

  • Składniki na 6 porcji: 2 szkl. mąki pszennej, 3 jajka, 2 szkl. kwaśnego mleka, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, sól, 30 dag jabłek, 3-4 łyżki oleju, 1 op. serka waniliowego homogenizowanego, cukier puder do posypania.

  • Składniki na 6 porcji: 2 jajka, sól, 1 szk. cukru, 1 szkl. mąki, 1 szkl. mleka, 1/2 szkl. gazowanej wody mineralnej, 1 łyżeczka proszku do piecz., 6 jabłek, cynamon,1 op. cukru waniliowego, olej

  • Żeberka pachnące jabłkami

    Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych, 5 jabłek, 1/2 szkl. bułki tartej, jajko, 3 łyżki tłuszczu, 1/2 szkl. soku jabłkowego, łyżka mąki, 4 goździki, 5 ziaren ziela angielskiego, liść laurowy, 1/2 łyżeczki cukru, łyżeczka kminku, sok z cytryny, sól.

  • Składniki: 3 twarde jabłka, jajko, 1/2 szklanki mleka,3 łyżki mą ki pszennej, sól, tłuszcz do smażenia, cukier puder

  • Składniki: 3 twarde jabłka, jajko, 1/2 szklanki mleka, 3 łyżki mąki pszennej, sól, tłuszcz do smażenia, cukier puder. Przygotowanie:

  • Jaglane placki z jabłkami

    Składniki: 10 dag kaszy jaglanej, 3 jajka, łyżka jogurtu greckiego, czubata łyżka mąki pszennej, łyżka cukru wanilinowego, duże jabłko. Dodatkowo cukier puder, jogurt grecki, rodzynki, olej do smażenia.

Przepisy na temat: jablek z jajek smazone
  • Naleśniki z jabłkami

    Wyśmienite zarówno na zimno jak i na ciepło

  • Racuchy z jabłkami

    Mleko lekko podgrzej. Drożdże rozetrzyj z 1 łyżką cukru, odrobiną ciepłego mleka i mąki.

  • Racuszki z jabłkami

    Z dodatkiem otrębów owsianych.

  • Racuszki piwne z jabłkami

    Zaskakujący dodatek piwa sprawi, że racuszki będą bardziej puszyste!

  • Placki ziemniaczane z jabłkami i żurawiną

    Choć bardzo prosta, ta potrawa może być miłym zaskoczeniem dla Twoich wybrednych domowników. Wystarczy, że podasz ją z oryginalnymi dodatkami.

  • Placuszki maślankowe z jabłkami

    Wyjątkowo puszyste!

  • Strucla z jabłkami i rodzynkami

    Zimą smakuje doskonale!

  • Naleśniki z duszonymi jabłkami

    Na obiad lub słodki podwieczorek.

  • Racuchy z jabłkami i poppingiem

    Wszystkie składniki wrzuć do miski i dokładnie wymieszaj. Masa będzie dość gęsta. Jeśli lubisz bardzo słodkie racuchy, dodaj 3-5 kropel stewii fluid. Smaż racuchy na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną tłuszczu do zrumienienia z obu stron. Najlepiej smażyć niewielkie, np. na patelni do jajek sadzonych, ponieważ mniejsze wygodniej się obraca. Racuszki są bardzo kremowe w smaku i konsystencji...

  • Racuszki z jabłkami

    Składniki: - 0,5 kg jabłek, - 200 ml śmietanki kremówki, - 3 łyżki cukru, - 250 ml mleka, - 3 jajka, - 1 szklanka mąki, - szczypta soli, - olej Przygotowanie: Mleko zmiksować z żółtkami jajek, mąką, solą i cukrem. Dodać ubite białka delikatnie mieszając. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Masę połączyć z jabłkami. Olej rozgrzać na patelni, porcjami nakładać ciasto...