• Informacje na temat:

    jablka bialka piana

Artykuły na temat: jablka bialka piana
  • Jabłka w cieście

    Składniki na 4 porcje: 4 duże jabłka, 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, sól, 1 łyżeczka cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, ok. 1 szklanki wody mineralnej gazowanej, olej do głębokiego smażenia, cukier puder, cynamon

  • Składniki na 10-12 porcji: 4 jajka, 7 łyżek pełnoziarnistej mąki, np. gryczanej lub owsianej, 4 łyżki cukru brzozowego (ksylitolu), 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej, 2-3 średnie, kwaskowe jabłka, sól, tłuszcz i bułka tarta do formy lub papier do pieczenia.

  • Składniki na 10-12 porcji: na biszkopt: 3 jajka, 9 dag cukru, po 5 dag mąki pszennej i ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na masę: 30 dag twarogu sernikowego (zmielonego), 300 ml śmietanki kremówki 30 proc., 8 dag cukru pudru, 5 łyżeczek żelatyny. Ponadto: 500 ml soku jabłkowego, 3 łyżki żelatyny, 3 jabłka, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1-2 łyżki cukru pudru.

  • Placuszki z jabłkami od Violki

    Specjalność Violki z serialu Rodzinka.pl? Pyszne placuszki z jabłkami. Teraz ty też możesz je zrobić!

  • Szybka rolada z jabłkami

    Składniki: 4 duże jabłka, 5 łyżek mąki tortowej, 5 łyżek cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, odrobina soli, 5 jajek, cynamon, 3 łyżki brązowego cukru, oleju do blachy, cukier puder do posypania

  • Składniki: 8 dużych winnych jabłek, 20 dag cukru, 8 jajek, 10 dag siekanych migdałów.

  • CIASTO: 4 jajka, 5 łyżek cukru, 8 łyżek mąki pszennej, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli. MASA: 1 kg jabłek, sok z 1 cytryny, 10 dag cukru.

  • Ciasto:  350 g maku (niemielonego)   300 g cukru  240 g masła  9 jajek  600 g jabłek  budyń śmietankowy  150 g bakalii  3 łyżki olejku arakowego do ciast  8 łyżek kaszy mannej  3 łyżeczki proszku do pieczenia  wiórki kokosowe  gotowa polewa czekoladowa.

  • Składniki na 10 porcji: 20 dag mąki pszennej, 5 dag + 1 łyżeczka cukru pudru, sól, 10 dag zimnego masła, 4 jajka, 6 małych jabłek, 3 łyżki soku z cytryny, 20 dag + 15 dag mielonego twarogu, 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku, 6 łyżek cukru, 3 łyżki rodzynek, 1 łyżka mielonego maku, 5 łyżek mleka, 1 op. cukru waniliowego, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki tartej bułki, 2-3 łyżki płatków migdałowych, 2 łyżki konfitury morelowej, tłuszcz i mąka do blachy, trochę mąki do oprószenia stolnicy.

  • Sernik z jabłkami i rodzynkami

    Posypmy cukrem pudrem z wanilią.

Przepisy na temat: jablka bialka piana
  • Jabłka w kremie

    Według staropolskiego przepisu!

  • Desery z jabłek

    Wszystko, co musisz wiedzieć.

  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Zobacz przepis Siostry Anastazji na ciasto z jabłkami w biszkopcie z polewą czekoladową.

  • Owocowe słoneczko

    Jajka umyj, rozbij, oddziel białka od żółtek.

  • Kremowa rozpusta

    Biszkopt: jajka umyj, rozbij, oddziel białka od żółtek.

  • Makowiec japoński - idealnie wilgotny i pyszny

    Ciasta z makiem są tradycyjnie przygotowywane na święta Bożego Narodzenia. Obok niezastąpionych strucli z makiem, można pokusić się jeszcze o zrobienie makowca japońskiego, który jest idealnie wilgotny dzięki dodatkowi jabłek.

  • Szarlotka z migdałami na biszkoptowym spodzie

    Sposób przygotowania - biszkopt Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich sztywną pianę. Następnie, nieprzestając ubijać stopniowo dodajemy cukier, a następnie. Do masy dodajemy,również nie przestając ubijać żółtka. W osobnym naczyniu przesiewamy mąkę, doktórej delikatnie dodajemy ubitą masę. Wszystko miksujemy na najniższychobrotach, tak aby piana nie opadła. Gotowe ciasto przekładamy do...

  • To, co łasuchy lubią najbardziej! Proste przepisy na deser

    Skusicie się na jabłka z daktylami pod chrupiącą kruszonką, a może na aksamitny, rozpływający się w ustach mus czekoladowy? Te dwa desery są szybkie w przygotowaniu. A ich smak zadowoli najbardziej wybrednych łasuchów.

  • 3/4 szklanki mąki; 1 jajko; 7,5 dag startych migdałów; 1/3 kostki masła; 1/2 szklanki cukru pudru; sól; 1 i 1/2 szklanki mleka; 1/4 szklanki ryżu; 1 i 1/2 opakowania cukru waniliowego; 5 dag suszonych owoców; 50 dag jabłek; 1/2 szklanki białego wytrawnego wina; 125 g konfitury z moreli; 2 białka; 1/2 szklanki cukru; 5 dag prażonych płatków migdałowych.

  • Sernik w cieście

    Takiego sernika jeszcze nie jadłaś!