• Informacje na temat:

    jablka do biszkoptu

Artykuły na temat: jablka do biszkoptu
  • Biszkopt: 4 jajka, szklanka cukru, cukier wanilio wy, łyżeczka proszku do pieczenia, pół kostki margaryny, 2-2,5 szklanki mąki, 100 ml śmietany 18-proc. Masa: 10 jabłek, pół szklanki cukru, galaretka brzoskwiniowa, bita śmietana do dekoracji.

  • ●4 jajka ●3/4 szkl. cukru kryształu ●łyżka gorącej wody ●szkl. mąki pszennej ●łyżeczka proszku do piecz. ●2 jabłka ●cukier puder ●sól ●cynamon ●rodzynki.

  • Składniki na 12 porcji: 8 jabłek, 1 cytryna, 5 jajek, 1 szklanka cukru, po 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej i pszennej, 2 łyżki rodzynek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, tłuszcz do formy, śmietanka i laski cynamonu do dekoracji.

  • Składniki na 8 porcji. Na ciasto: 4 jajka, 8 dag drobnego cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, szczypta soli, 12 dag mąki, skórka starta z 1/2 cytryny, olej i mąka do formy Ponadto: 1 cytryna, 10 dag drobnego cukru, 5 małych jabłek, 10 dag marmo- lady żurawinowej, 4 dag orzechów włoskich

  • Składniki: ●5 jabłek ●1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ●6 jaj ●2 szklanki mąki ●1 i 1/3 szklanki cukru ●tłuszcz, bułka lub mąka do formy

  • Składniki na 10 porcji: 3 jajka, szczypta soli, 150 g cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, łyżka mąki, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 łyżeczek żelatyny, 3 jabłka, sok z 1 cytryny, 500 ml soku z jabłek, 200 g bitej śmietany, 1 laska wanilii, 250 g serka mascarpone.

  • Składniki: 3 jajka, 3/4 szkl. cukru, 6 łyżek mąki 31 łyżka kakao, szczypta proszku do pieczenia, 50 dag kremówki 36 proc., 1 op. cukru waniliowego, 1 łyżka żelatyny, 30 dag jabłek na szarlotkę, szczypta mielonego cynamonu

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    Zaskocz gości tym pomysłem.

  • Składniki na 10-12 porcji: na biszkopt: 3 jajka, 9 dag cukru, po 5 dag mąki pszennej i ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na masę: 30 dag twarogu sernikowego (zmielonego), 300 ml śmietanki kremówki 30 proc., 8 dag cukru pudru, 5 łyżeczek żelatyny. Ponadto: 500 ml soku jabłkowego, 3 łyżki żelatyny, 3 jabłka, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1-2 łyżki cukru pudru.

  • Składniki: 60 dag jabłek, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 25 dag serka mascarpone, 50 dag tłustego mielonego twarogu, 8 dag cukru, 35 ml mleka, 1 op. cukru wanilinowego, 50 ml soku jabłkowego, 2 łyżki calvadosu, 5 dag biszkoptów, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka cynamonu.

Wideo na temat: jablka do biszkoptu
Przepisy na temat: jablka do biszkoptu
  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Zobacz przepis Siostry Anastazji na ciasto z jabłkami w biszkopcie z polewą czekoladową.

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    Można je po prostu zjeść na surowo. Ale z jabłek wyczarujemy też pyszne i zdrowe dania na ciepło – na kolację czy obiad oraz fantastyczne desery!

  • Sernik z jabłkami

    Teraz nie musisz wybierać między sernikiem i szarlotką!

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ?Składniki: 900 g jabłek, 4 jajka, sok z 1/2 cytryny, 1 cukier wanilinowy, 1 cukier cynamonowy, 10 łyżek letniej wody, 100 g cukru pudru, 250 g mąki krupczatki, 1 łyżka skórki z cytryny. Nadzienie: 500 ml mleka, 2 budynie waniliowe, 1 cukier wanilinowy, 200 g masła, 200 g cukru pudru. Wykończenie: polewa czekoladowa, bita śmietana i pistacje.

  • Biszkopt z owocami - przysłała Jawa

    3 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki zwykłej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 5 łyżek wody, 5 łyżek oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

  • Kremowa rozpusta

    Biszkopt: jajka umyj, rozbij, oddziel białka od żółtek.

  • Charlotte o smaku "kawa mrożona" (bez pieczenia)

    W Polsce pod nazwą szarlotka kryje się kruche ciasto z jabłkami, ale klasyczna Charlotte russe to pyszny krem zastygły w formie z biszkoptów.

  • Szarlotka z migdałami na biszkoptowym spodzie

    Jabłecznik to ciasto popularne w Małopolsce. Właśnie tam, na dawnych ziemiach Galicji jadało się słodkie szarlotki czy jabłkowe strudle, a różne ich wersje i nowoczesne modyfikacje, królują na tych stołach do dziś. Doskonałe połączenie prażonych jabłek z kruchym ciastem i orzechami stało się tak popularne w innych rejonach Polski, że dziś bez niego nie wyobrażamy sobie świątecznego spotkania z rodziną i przyjaciółmi.

  • Owocowe słoneczko

    Jajka umyj, rozbij, oddziel białka od żółtek.

  • Udane wypieki

    Kulinarne sztuczki.