• Informacje na temat:

    jabłka faszerowane serem

Artykuły na temat: jabłka faszerowane serem
  • Składniki: 6 podudzi z kurczaka, szklanka kaszy gryczanej, jajko, 10 dag sera Feta, sól ziołowa, pieprz, papryka, 3 łyżki startego żółtego sera, olej, jarzynka z buraczków (z dodatkiem śmietany i jabłka)

  • .... Dopraw posiekaną natką, solą i pieprzem. 4. Połówki jajek napełnij przygotowanymi farszami. Dekoruj mieloną sło dką papryką, kawałkami cytryny oraz jabłka i odło żonym serem. Prosty farsz do jajek...

  • ...kurczaka, podduś. Dodaj cebulę i czosnek, wymieszaj, podsmaż. Dodaj wątróbki, smaż, aż woda odparuje. 2. Jabłka umyj, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Delikatnie wydrąż miąższ, pozostawiając cienką warstwę jabłka ze skórką. Wydrążony miąższ pokrój w drobną kostkę, dodaj do kurczaka z wątróbką, wymieszaj. Przypraw do smaku, smaż, aż jabłka się rozgotują. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach...

  • Składniki: • 2 długie ogórki • pół kg brukselki • 2 kwaśne jabłka • 10 dag startego żółtego sera • 3/4 szklanki jogurtu • sól • świeżo zmielony pieprz • natka pietruszki • sok z cytryny...

  • Składniki na 4 porcje: 2 długie świeże ogórki, 50 dag brukselki (może być mrożona), 2 kwaśne jabłka, 10 dag startego twardego żółtego sera, 3/4 szklanki jogurtu greckiego, 2 łyżki majonezu, kilka gałązek natki pietruszki, sok z cytryny, sól, świeżo mielony pieprz, cukier.

  • Przez Francuzów nazywane „jabłkami miłości”, uważane są też za afrodyzjak. Korzystajmy z kulinarnych możliwości, zanim jesień powie nam „Addio pomidory”.

  • Aromatyczne pomarańcze na święta

    ..., wymieszaj pokrojone pomarańcze i orzechy włoskie z kuskusem. Na obiad lub lunch Na przystawkę można podać pomarańcze z serem pleśniowym: pasuje zarówno valbon, jak i rokpol. Dobrym pomysłem jest podanie smażonej wątróbki cielęcej z brokułami, szpinakiem i właśnie pomarańczami. W przypadku serwowania wątróbek, pomarańcze zastępują tak popularne w kuchni polskiej jabłka. W towarzystwie mięsa...

  • Aromatyczne pomarańcze

    ..., wymieszaj pokrojone pomarańcze i orzechy włoskie z kuskusem. Na obiad lub lunch Na przystawkę można podać pomarańcze z serem pleśniowym: pasuje zarówno valbon, jak i rokpol. Dobrym pomysłem jest podanie smażonej wątróbki cielęcej z brokułami, szpinakiem i właśnie pomarańczami. W przypadku serwowania wątróbek, pomarańcze zastępują tak popularne w kuchni polskiej jabłka. W towarzystwie mięsa...

  • Smaki spiżarni: Buraki

    To często niedoceniane warzywo, a z ogromnym potencjałem.

  • Patison na talerzu

    ...dag suszonej żurawiny, 2 średnie kwaskowe jabłka, 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżeczka soku z cytryny, 2 łyżki masła, sól, cukier, cynamon. Przygotowanie: 1. Patisony umyj pod(...) wystygły, trzymaj je w piekarniku nagrzanym do 75°C. W tym czasie przygotuj farsz. Jabłka umyj, obierz i wykrój gniazda nasienne, po czym pokrój w niezbyt dużą kostkę. Skrop je sokiem z cytryny, by...

Wideo na temat: jabłka faszerowane serem
  • Jakie dania można przygotować z różnych rodzajów kaszy?

    Blogerka kulinarna Agata Jędraszczak zaprezentowała ciekawe dania z różnymi rodzajami kaszy: risotto z kaszy z prawdziwkami, pierogi z kaszą gryczaną i serem, waniliową kaszą manną z jabłkami, paprykę faszerowaną kaszą jęczmienną oraz pudding z kaszy manny i czekolady. - Kasza może być pyszna, zdrowa, szybka do przyrządzenia, lubią ją dzieci i dorośli, może być na słodko i na wytrawnie

Przepisy na temat: jabłka faszerowane serem
  • Słone ciasto z fetą i bakłażanem

    ...: parmezanem i fetą. Bakłażan jest cennym warzywem ze względu na zawartość potasu, wapnia i magnezu. To także wartościowe źródło błonnika. W 100 gramach bakłażan będzie go miał dwukrotnie więcej niż np. jabłka(...) z połową oliwy, około 6-8 minut, często mieszając. Usmażone bakłażany osuszamy na ręczniku papierowym i odkładamy na bok. W misce mikserem roztrzepujemy jajka. Stopniowo dodajemy mąkę i proszek, energicznie...

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    Faszerowane szynką i żółtym serem: Składniki: 4 kotlety schabowe (po ok. 15 dag każdy) 80 dag młodych ziemniaków 20 dag groszku cukrowego 10 dag suszonych pomidorów w oliwie 6 łyżek octu(...) pokrój na cienkie cząstki. Ocet utrzyj z miodem. Porcjami wlej oliwę, ubijając trzepaczką gęsty sos. Przypraw go do smaku solą oraz pieprzem. Cząstki jabłka, cebuli i kopru wymieszaj z sosem, odstaw...

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    ...i szybko. Można z wykorzystaniem mięsa drobiowego przyrządzić szaszłyki z owocami. Drób dobrze komponuje się z jabłkami, świeżymi i suszonymi śliwkami, brzoskwinią czy ananasem, a przy tym upiecze(...) warzywa. Mogą nań trafić: papryka, bakłażan, cukinia, szparagi, kalafior, brokuły i bataty. Dobrym pomysłem jest faszerowanie warzyw. Spróbujmy upiec paprykę nadziewaną kaszą kuskus i serem feta lub...

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    ..., grillowanym deserem są też pieczone jabłka z orzechami i miodem, zawinięte w folię aluminiową. Nieco mniej standardowym smakołykiem jest z kolei... grillowany arbuz. Przed wrzuceniem go na mocno(...) grillu możemy również położyć w całości kukurydzę oraz pieczarki portobello faszerowane czosnkiem i odrobiną masła ziołowego z pietruszką. Klasycznym smakołykiem z grilla są też oczywiście ziemniaki...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...drobno poszatkować, dodać łyżkę smalcu. Wrzucić do wrzącej wody i gotować do miękkości, około 20 minut. W połowie procesu, kiedy kapusta będzie już półmiękka, dodać jabłka bez gniazd nasiennych, obrane(...) z dziesięć, jedenaście gołąbków. Skubie się je? - Najpierw się oskubie, potem się opali, oczyści ładnie, wyczyści wewnątrz i zrobi nadzienie. Jak do kurczaka faszerowanego. Można też wziąć trochę...