• Informacje na temat:

    jablka kuchnia

Artykuły na temat: jablka kuchnia
  • Odchudzamy naszą kuchnię

    ​ Czujesz, że powinnaś stracić kilka kilogramów, przede wszystkim dla zdrowia, ale liczenie kalorii to nie dla ciebie? Nie chcesz też rezygnować z tradycyjnych domowych obiadów? Wcale nie musisz, możesz po prostu odchudzić domowe przepisy.

  • Zupa kalafiorowa z jabłkami

    W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę, czosnek i marchewkę, wymieszaj, ziemniaki, kalafiora i gotuj przez 15 minut. Dodaj jabłko i ogórka i doprowadź do wrzenia. Na koniec wlej śmietanę, wsyp gałkę muszkatołową,cynamon oraz koperek. Wlej śmietanę i zagotuj wraz z gałką muszkatołową i cynamonem. Na koniec udekoruj koperkiem. Przepis pochodzi z książki Darii Ładochy "Nowoczesna kuchnia polska" 

  • Kuchnia irlandzka

    Trzy doskonałe przepisy z kuchni irlandzkiej.

  • Placuszki z jabłkami od Violki

    Specjalność Violki z serialu Rodzinka.pl? Pyszne placuszki z jabłkami. Teraz ty też możesz je zrobić!

  • Kuchnia australijska: Wyjątkowe połączenia smaków

    ...jest kuchnia Aborygenów. Tej prawdziwej, z zachowaniem tradycyjnych metod obróbki, można spróbować w położonych w głębi lądu rezerwatach. Plemiona te przez tysiące lat żyły z koczownictwa, zbieractwa(...)... kukurydza. Kuchnia aborygenów w australijskim slangu doczekała się nawet własnej nazwy: bush tucker food. Australijskie smaki Australia to także raj dla miłośników wina. Oprócz tradycji...

  • ...fryturze. Potem wyjmować je na półmisek i posypać cukrem z wanilją. Alina Gniewkowska, „Współczesna kuchnia domowa”.

  • "Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku"

    ...kuchniawformie.pl. Zwyciężczyni ogólnopolskich Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy. Absolwentka studiów podyplomowych na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW W Warszawie. Autorka reportaży(...), "Gotuję, nie marnuję. Kuchnia Zero Waste po polsku", Wydawnictwo Buchmann, premiera 14 marca.

  • Perfekcjonistka w kuchni

    ...imprezy byłabym uwięziona w kuchni.  Wszystkie domowe imprezy przecież i tak kończą się w kuchni. - I to właśnie jest super, że wszyscy się tam dobrze czują, że kuchnia jest centrum życia domowego(...) w Polsce pojawiać na większą skalę. Ale ta jedna gwiazdka sprawiła, że o Polsce usłyszał kulinarny świat. Kuchnia molekularna czy tradycyjna? - Tradycyjna. Kuchnia molekularna była modna kilka lat...

  • Składniki: 6 płatów śledziowych ●1/2 szkl. majonezu (najlepiej domowego) ●1/2 szklanki kwaśnej śmietany ●5 ziarenek ziela angielskiego ●2 cebule ●2 korniszony ●2 duże, winne jabłka ●kilka liści sałaty ●6 plastrów cytryny ●sól ●pieprz ●szczypta cukru ●1/2 pęczka koperku

  • Placek z jabłkami cukrowymi i nerkowcami

    Smaczny deser w egzotycznej odsłonie.

Wideo na temat: jablka kuchnia
  • Słodkie wariacje Andrzeja Polana na temat jabłek

    Sezon na jabłka w pełni, dlatego w kuchni "Dzień Dobry TVN" szef kuchni Andrzej Polan przygotował smakowite desery właśnie z tymi owocami w roli głównej. Na stole pojawiły się takie słodkości jak: szarlotka na szybko, omlet z jabłkami do góry nogami oraz kruszonka z jabłkami. (DDTVN/x-news)

  • Pierwsze oznaki wiosny w kuchni Polana

    W sklepach można już kupić młode ziemniaki i kapustę. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan przygotował potrawy, wykorzystując pierwsze wiosenne warzywa. Na stole w programie pojawiła się zupa krem z młodej kapusty z szynką i kremem pomidorowym, zapiekanka z młodych ziemniaków, dymki i jabłek oraz tort serowy z mango i truskawkami. (DDTVN/x-news)

  • Dania z duńskiej kuchni

    Maria Przybyszewska odbyła ponad trzymiesięczny staż w najlepszej restauracji na świecie - bo za taką uchodzi kopenhaska "Noma". W kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotowała dania inspirowane kuchnią New Nordic. Wśród propozycji znalazły się placki Aebleskiver z dżemem z pigwy i plastrami gruszek, Gravlax, czyli łosoś peklowany w soli morskiej i cukrze ze startymi burakami oraz kisiel z rokitnikiem i jabłkami.

Przepisy na temat: jablka kuchnia
  • Jabłka pod kruszonką, czyli inna wersja szarlotki

    Mistrz kuchni Aleksander Baron w książce "Suwała, Baron i inni - przepisy i opowieści" zdradza przepis na jabłka pod kruszonką, deser, który sporządzał w Szkocji. "Mam dosyć podawania jabłek pod kruszonką. Ale one mnie prześladują i wciąż wracają jak bumerang" - rozpoczyna swą opowieść.

  • Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu

    Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    Księżowskie gospodynie przechowały sekret polskiej kuchni - uczciwego, serdecznego gotowania. Łukasz Modelski, badacz kulinarnych zagadek przeszłości, namówił je do zwierzeń. I do tego, by podzieliły się przepisami. Tak powstała książka "Kuchnia na plebanii".

  • Kreatywna w kuchni zimą? To możliwe!

    W miesiącach zimowych trudno o pyszne, pachnące, zdrowe i tanie warzywa i owoce. Na sklepowych półkach rządzą marchewki, cebule, jabłka i buraki. Jak przetrwać nadchodzący czas w zdrowiu, jednocześnie jedząc urozmaicone posiłki i nie wydając fortuny na zdrowe odżywianie? Oto kilka pomysłów.

  • ​Bakalie - świąteczny „must have” nie tylko w kuchni

    Świąteczny dom pachnie korzennymi przyprawami i bakaliami. Stały się one nieodłącznym składnikiem przygotowywanych smakołyków i świątecznym „must have”, którego nie powinno zabraknąć nie tylko w naszej kuchni, ale również w całym domu. Według tradycji bakalie mają zapewniać powodzenie i dostatek przez cały następny rok. Warto zatem, aby poza kuchnią stały się również naturalną ozdobą w naszym domu w te najpiękniejsze święta.

  • Pieczone jabłka - nic prostszego

    Nie brakuje prostych przepisów na pyszne desery z jabłek. Na przykład zamiast szarlotki można zrobić jabłka pod kruszonką. Jurek Sobieniak, kucharz występujący w "Pytaniu na śniadanie", poleca jeszcze inny przysmak - jabłka pieczone.

  • Zimowe produkty w kuchni – czyli czego nie powinno zabraknąć w naszej diecie zimą?

    ...pewność, że jemy nie tylko smacznie, ale i zdrowo - powiedział Rafał Borys, Szef Kuchni Restauracji w Zamku Topacz. Jakich produktów nie powinno zabraknąć w zimowym menu? Zimą nasza kuchnia...

  • Schab z jabłkami

    Zostań mistrzynią kuchni!

  • Jedzenie służy nie tylko zaspokajaniu głodu i dostarczaniu substancji odżywczych, przede wszystkim zapobiega chorobom oraz pomaga je leczyć. Nieumiejętnie dobierane produkty mogą nam szkodzić i być przyczyną różnych dolegliwości. To filozofia, którą kieruje się Kuchnia Pięciu Przemian.

  • Śledzie z jabłkami po rosyjsku

    Pyszne śledziki z kuchni rosyjskiej.

Dyskusje na temat: jablka kuchnia
  • Re: Jak „odchudzić” kuchnię polską

    ?zupy tylko i wylacznie z proszku,(chemia),mleko nie od rolnika czy mleczarni ale te w kartonach pasteryzowane i niewiadomo co jeszcze,jablka czy innne owoce kupwano od sadownikow dzisiaj nie mozna,itp(...)...wszedzie chemia,plastik,sztuczne barwniki i ta paskudna amerykanska kuchnia...WIEC Z LASKI SWOJEJ WY WSZYSCY W D.. J.... DIETETYCY WESCIE WY SIE ODPIE,,,, OD NASZYCH KOCHANYCH SCHABOWYCH

  • Re: Owoce smoka, jablka z Javy i zupa Pho

    Oglądałam dzisiaj program o kuchni wietnamskiej :) I jak na moje gusta to najadłabym się :) tłusto nie jest a ostro za to :) mniam :) to zadziwia... kuchnia czy japonska czy wietnamska czy chinska to kuchnie po ktorych czlowiek moze biegac, ma chec do zycia... a nie lezy na kanapie objedzony jak smok albo lecz zgage czy inne refluksy... cos w tym jest...

  • Re: ​Zielona kuchnia: Takie sałatki je się tylko latem!

    Polecam z kalarepy i jabłka http://inews.com.pl/WordPress3/salatka-z-kalarepy-i-jablka