• Informacje na temat:

    jablka ligol

Artykuły na temat: jablka ligol
  • Ekspert radzi: Jabłka

    Słodkie czy kwaśne? Najczęściej do ciast wybieram kwaśniejsze odmiany jabłek: szarą renetę, antonówkę lub gloster. Ze słodszych dobre są championy oraz ligole, o kruchym miąższu i korzennym aromacie. Obieranie Pomarszczone jabłka wkładam na kilka chwil do gorącej wody. Po wyjęciu z łatwością dadzą się obrać ze skórki. Żeby nie ciemniały Obrane jabłko nie ściemnieje, jeśli na krótko...

  • Skład na 8–10 sztuk: ● 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 jabłka do pieczenia (gloster, ligol, szara reneta, antonówka), 1 łyżka brązowego cukru, 1 jajko, szczypta cynamonu, 1 szklanka cukru pudru i sok z 1/2 cytryny na lukier.

  • Jabłko - smak jesieni

    ...do mięs. Ligol jest najlepszy do smażenia np. racuchów. Lobo nadaje się do deserów i bezpośredniego spożycia. Można z nich przygotować musy i marmolady. Malinówka nadaje się do bezpośredniego...

  • Żeby jabłko było jabłkiem

    ...niemrawy i bezbarwny smak. Do kulinarnych działań z jabłkami potrzebne są te oryginalne - renety szare i złote, antonówki, kosztele, a nie ligole czy inne hybrydy, które mają taką samą barwę po...

  • Na obniżenie cukru we krwi

    Nie każdy owoc Słodkich unikaj, spożywaj zaś głównie jabłka (championy, renety,boikeny, ligole). Naczynia krwionośne wzmocnisz, jedząc jagody, borówki i wiśnie. Jakie przyprawy Najbardziej zalecaną jest cynamon, ma on bowiem udowodnione działanie obniżające poziom cukru.Potrawy przyprawiaj też kurkumą i oregano. Tofu codziennie Przyrządzaj je np. jak potrawkę warzywną czy sałatkę. Dawka...

  • Warzywa i owoce: Jak pozbyć się z nich chemii i toksyn?

    ...odmiany, które pokrywają się naturalnym tłuszczem, np.: ligol, gala, jonagored - można więc jeść je ze skórką bez obawy. Nie jedz nadpsutych! Odrobina pleśni ci nie przeszkadza? Nie lekceważ...

  • 13 produktów, które na długo zaspokoją głód

    ...w nich dużo wody i błonnika. 1 średniej wielkości jabłko ma 50 kcal. Jakie najlepsze: z zimowych odmian gloster, goldstar, ligol, reneta (dużo błonnika!). Najskuteczniejsze połączenie: serek wiejski...

  • Słodkości z ryżem

    .... Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 285 kilokalorii Jabłka z ryżem i żurawiną Składniki na 4 porcje: 10 dag ryżu, 1/2 słoiczka żurawiny do mięs, 4 twarde jabłka (np. Ligol) średniej...

Przepisy na temat: jablka ligol
  • Jabłka na wypieki

    ...1. Najwięcej jest deserowych odmian jabłek. Czyli do spożycia na świeżo, np.: cortland, gala, golden delicious. Są słodkie, kruche i przede wszystkim soczyste. Doskonałe do chrupania, ale nie nadają się do pieczenia czy gotowania, bo przez wysoką zawartość wody szybko rozpadają się na pulpę. Natomiast niektóre z nich polecić można jako składnik sałatek, np. odmiany cortland czy ligol. Po...

Dyskusje na temat: jablka ligol
  • Re: 13 produktów, które na długo zaspokoją głód

    dojrzaly ale nie jest to najsmaczniejsze jablko. Z reszta te zmaczne odmiany odeszly niestety do lamusa. Ligol dojrzaly rzeczywiscie godny uwagi - twarde slodkie jablko. Troche wiecej konkretow jesli juz chcecie radzic. Ogolnie jablka godne polecenia. Szkoda tylko ze tyle chemii uzywa sie obecnie w sadach produkcyjnych.