• Informacje na temat:

    jablka marynowane z czym sie podaje

Artykuły na temat: jablka marynowane z czym sie podaje
  • Łosoś norweski marynowany

    Składniki : - 4 filety z łososia norweskiego ze skórą, bez ości (ok. 200 g każdy); - 4 łyżki oliwy z oliwek; - 2 łyżki soku z cytryny; - 2 łyżki miodu; - 4 łyżki musztardy dijon; - 2 posiekane(...) i odstawić na 3 godziny do lodówki. Filety z łososia norweskiego przełożyć do naczynia do pieczenia, piec 12 minut w temperaturze 190 st. C, a następnie lekko posolić. W międzyczasie obrać jabłka...

  • Razem czy osobno?

    Zależnie od tego, jakie produkty łączymy, możemy tyć lub chudnąć.

  • Żeby jabłko było jabłkiem

    ...z czymś innym niż waniliowe lody. Ciasto aromatyzujemy calvadosem, zamiast lodów podajemy angielski krem pachnący cynamonem. Do deseru proponuję słodziutki portugalski moscatel. Natomiast do dań słonych(...). Ponieważ nasi rządzący robili wszystko, żeby obywatele nie różnili się od siebie ubiorem, wielkością czy urządzeniem mieszkania, a nawet sposobem myślenia, gorąco poparli pomysł profesora i zniszczyli...

  • Dom pachnący cynamonem

    ...w garnku, tuliłam koty "ubrane" w zimową sierść. W kuchni stał kremowy kredens, którego topografię mam przed oczami do dziś. Otwierałam jego drzwiczki, po lewej stał litrowy słój miodu wielokwiatowego, na(...) nieostrożnie otwarty rozsypywał się na białym sweterku w kwiaty. Dziś, gdy zamykam oczy, czuję ten specyficzny zapach wszystkiego, co było w starym kredensie. Pamięć o nim przenosi mnie do lat beztroski...

  • Potrawy wigilijne inaczej

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Goście, goście!

    ..., cukier Dodatkowo: marynowane drobne kapary, marynowana cebulka, gałązka zielonego koperku, woda mineralna gazowana do namoczenia śledzi Sprawdź, czy śledzie nie są zbyt słone. Jeżeli tak jest(...). Cebulki szalotki obierz, posiekaj w kosteczkę. Jabłko i cebulkę wrzuć do miseczki, wymieszaj. Dodaj gęstą kwaśną śmietanę i biały ocet winny. Dopraw sos kardamonem, solą, pieprzem i cukrem, powinien...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    ...fascynacja kuchnią, podczas gdy jeszcze kilka lat temu szkoda nam było czasu na "gary"? Anna Starmach: - Kiedy siedem lat temu powiedziałam rodzicom, że chcę się zająć gotowaniem i wyjechać do(...) funkcjonowania. - To, czym ja się zajmuje, to tak naprawdę praca u podstaw - wszystkie przepisy z moich książek są dla tych, którzy panicznie boją się gotowania, nie przygotowali jeszcze nigdy...

  • Lato w plenerze: Jak chronić jedzenie

    ...na kilkanaście minut do lodówki. Po tym czasie napój będzie w sam raz do picia.

  • Sylwester 2012

    ...skórkę - ostrożnie ją zdejmij. Śledzie drobno posiekaj. Imbir obierz (oskrob go łyżeczką), zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj. Limonki sparz i osusz. Z jednej zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Cebulę obierz i dokładnie, drobno posiekaj. Posiekane ryby wymieszaj z curry i cebulą, dodaj skórkę i łyżeczkę soku z limonki oraz posiekane listki kolendry (kilka listków odłóż do dekoracji). Miskę z tatarem...

Przepisy na temat: jablka marynowane z czym sie podaje
  • Kaczka zagrodowa z jabłkami na wielkanocnym stole

    ...kawałki, obłożyć kaczkę w naczyniu. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec 2 godziny w 190 st. C, przy czym po pierwszej godzinie ściągnąć folię by kaczka ładnie się zrumieniła i polać wytworzonymi sokami. 3. Po upieczeniu odstawić na chwilę, po czym podzielić na porcje i podawać, np. z tłuczonymi ziemniakami lub kaszą gryczaną niepaloną.

  • Łosoś norweski marynowany

    Składniki : - 4 filety z łososia norweskiego ze skórą, bez ości (ok. 200 g każdy); - 4 łyżki oliwy z oliwek; - 2 łyżki soku z cytryny; - 2 łyżki miodu; - 4 łyżki musztardy dijon; - 2 posiekane(...) i odstawić na 3 godziny do lodówki. Filety z łososia norweskiego przełożyć do naczynia do pieczenia, piec 12 minut w temperaturze 190 st. C, a następnie lekko posolić. W międzyczasie obrać jabłka...

  • Siła prostoty. Gęś na św. Marcina

    ...kręgosłupa.   Czas na przygotowanie gęsiny! Mirek Drewniak poleca gęsinę na dwa sposoby. Pierwszym z nich jest duszona gęsina w sosie własnym. Pozbawioną podrobów tuszkę z gęsi moczymy(...)Gęsi to jeden z polskich hitów eksportowych. Nasi zachodni sąsiedzi zachwycają się tak smakiem, jak i walorami zdrowotnymi gęsiny. Najwyższy czas przekonać się do tego mięsa! Dlaczego warto? Choćby...

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    Jeśli w czasie grillowych biesiad nie będziesz się objadała, wybierzesz niskokaloryczne potrawy i będziesz przestrzegała kilku prostych zasad, twoje ogrodowe przyjęcia szybko zasłyną z tego, że są(...). Przygotuj schłodzone napoje: Niestety piwo, które często podaje się do dań z grilla, jest bardzo kaloryczne, więc warto zastąpić je np. lekkim winem zmieszanym z wodą gazowaną lub domową lemoniadą, słodzoną...

  • Szwajcarskie smaki

    ...i ściągana szerokim nożem na talerz. Czasami do topienia służą przenośne piecyki z wysuwanymi łopatkami, na które nakłada się plastry sera. Raclette podaje się z ziemniakami w mundurku, marynowaną cebulką(...) popularne jesienią. W Wallis warto też zwrócić uwagę na szafran uprawiany w górskiej wiosce Mund powyżej Brig. To jedyne takie miejsce w środkowej części kontynentu. Przyjmuje się, że przyprawa kosztuje...