• Informacje na temat:

    jablka prazone mąka

Artykuły na temat: jablka prazone mąka
  • Składniki na 4 porcje: 1,5 szklanki mąki, 200 ml mleka, 200 ml wody, szczypta sody oczyszczonej, szczypta soli, 2 jajka, olej do smażenia, 1 łyżka cukru, 2 łyżki masła, 4 jabłka, które nadają się do smażenia (np. szara lub złota reneta, koksa), pół szklanki miodu

  • Składniki na 14 porcji: 8 jajek, kostka masła (20 dag), 40 dag cukru pudru, 30 dag maku, 60 dag jabłek, 10 łyżek kaszy manny, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, bakalie (rodzynki, orzechy, migdały), łyżeczka soku z cytryny.

  • Składniki: szklanka kaszy jaglanej, 2 op. cukru waniliowego, 20 dag maku, 2 jajka, 3 łyżki miodu, pół op. rodzynek, 3 duże jabłka, cynamon.

  • Strucla z jabłkami i bakaliami

    Skład na 16 porcji: Ciasto: ● składniki podane przez naszą ekspertkę Hannę Szymkiewicz. Nadzienie: ● 10 łyżek domowych jabłek prażonych ● 100 g siekanych orzechów laskowych ● 50 g płatków migdałowych ● 2 łyżki miodu ● skórka starta z pomarańczy ● żółtko do posmarowania.

  • Zawijak z makiem

    W przeciwieństwie do zawijaków z makiem przygotowywanych z ciasta drożdżowego, te babcinie o wiele dłużej zachowują świeżość.

  • Strudel śledziowy z musem z pieczonych jabłek, chili i pora.

    Strudel w nieco innej odsłonie !

  • Ciasta z jabłkami

    ..., 10 łyżek miodu, 100 ml oleju, 150 ml mleka, 1 jajko, tłuszcz i mąka krupczatka do formy, 200 g polewy z białej czekolady, czerwony barwnik spożywczy 1. Jabłka obrać, po wykrojeniu gniazd nasiennych...

  • Składniki na 24 porcje: 25 dag miąższu dyni, sól, 40 dag masła, 35 dag cukru, 4 jajka, 1 op. cukru wanilinowego, 45 dag mąki pszennej tortowej, 15 dag orkiszowej mąki razowej, 1 torebka proszku do pieczenia, 1 cytryna, 2 łyżeczki cynamonu, 10 dag grubo posiekanych orzechów laskowych, 15 dag prażonych jabłek, 25 dag mascarpone.

  • Składniki: 25 dag musli, 10 dag posiekanych orzechów włoskich, 5 dag mąki, 3 żołtka, sól, 15 dag masła, 10 dag cukru, litrowy słoik prażonych jabłek, 10 dag rodzynek, płatki migdałowe do posypania.

  • Składniki na 10-12  porcji: Ciasto: 40 dag mąki tortowej, 20 dag masła, 2 kg kwaśnych jabłek, 1/2 do 3/4 szklanki cukru plus 5 łyżek, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 jajka, 1 łyżka cynamonu, sól, 5 łyżek cukru pudru do dekoracji.

Przepisy na temat: jablka prazone mąka