• Informacje na temat:

    jablka w pierzynce z ciasta

Artykuły na temat: jablka w pierzynce z ciasta
  • ...połącz z masą serową. Jedną część schłodzonego ciasta rozwałkuj na cienki placek. Wylep nim spód prostokątnej formy. Wylej masę serową, rozprowadź. 4. Jabłka obierz, pokrój w kosteczkę. Orzechy laskowe posiekaj. Masę serową posypuj na zmianę jabłkami, orzechami i resztą pokruszonego lub startego ciasta. Piecz 60-70 minut w 180 st. Ostudź w tortownicy. Ciasto i masę serową możesz też rozłożyć do...

  • Pod bezową pierzynką

    Krucha i puszysta beza dostarcza niebiańskich doznań smakowych.

  • Spróbuj smakołyki z jogurtu i twarożku

    ..., śmietanę, mąkę oraz sól. Pamiętaj, że ciasto powinno być puszyste, o konsystencji biszkoptowego. Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj porcje ciasta, formując małe placuszki. Zrumień je z dwóch stron...

  • Pora na pora

    ...jogurtem, przypraw i delikatnie wymieszaj. Podawaj w towarzystwie tostów. Pod pierzynką z ciasta Por to warzywo uniwersalne i dobrze będzie smakował też z piekarnika. Przykryj go ciastem francuskim(...) na połowę ciasta francuskiego, drugą nakryj farsz. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz do zrumienienia ciasta ok. 20 minut. Podawaj na ciepło z sosem czosnkowym. Aksamitna zupa z pora...