• Informacje na temat:

    jablka w sloik na jablecznik

Artykuły na temat: jablka w sloik na jablecznik
  • Składniki: • 5 jajek • 10 dag cukru • 15 dag mąki • płaska łyżka mąki ziemniaczanej • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia • łyżka masła do smarowania blachy • kilogram jabłek • cytryna • 2 łyżki cukru pudru • pół słoika dżemu morelowego • kilka listków mięty

  • Skład na 15 porcji: Ciasto: ● 3,5 szklanki mąki pszennej i 0,5 szklanki mąki krupczatki ● 200 g cukru ● 4 żółtka ● kilka kropelek esencji waniliowej ● 1 masło lub margaryna ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Nadzienie: ● 1,3 kg jabłek prażonych, np. ze słoika ● 2 łyżeczki przyprawy do szarlotek ● 3 łyżki cukru. Beza: ● 4 białka ● 200 g cukru ● 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.

  • Składniki: litrowy słoik jabłek prażonych, po opakowaniu galaretki cytrynowej i malinowej, opakowanie okrągłych biszkoptów.

  • Składniki na 24 porcje: 150 g + 175 g + trochę masła, 400 g ciastek owsianych, 3 łyżki + 500 g mąki pszennej, 200 g brązowego cukru, 1 torebka cukru waniliowego, szczypta soli, 3 jajka, 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki mielonego cynamonu, 1 słoik (720 ml) musu z prażonych jabłek, żaroodporna forma 30x39 cm

  • Wspomnienie gorącego lata

    Sięgnij po zapasy. Czas wykorzystać pyszne konfitury i owoce z kompotu.