• Informacje na temat:

    jablka w słoiku w cynamonie

Artykuły na temat: jablka w słoiku w cynamonie
  • Składniki na 8 porcji: • 4 kotlety z indyka • 2 jabłka • cebula • pęczek szczypioru • 5 dag orzechów włoskich • łyżeczka słodkiej mielonej papryki • 3 łyżki oleju • łyżka masła • 2 łyżki borówek do mięs w słoiku • pół szklanki słodkiej śmietanki • sól • pieprz • cynamon • makaron tagliatelle.

  • Jabłko – poznaj jego mocne strony

    Nie wyrzucaj skórek od jabłek. Dobrze wysusz je w piekarniku, a potem zmiel w młynku do kawy i przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku. Jabłkowy proszek dodawaj do domowych maseczek (łyżeczka na pół...

  • Leki prosto z jabłoni

    ...z jabłek. Posiekaj je na mniejsze kawałki i umieść w słoiku lub małej butelce. Zalej 100 ml spirytusu. Odstaw na tydzień w ciepłe i ciemne miejsce. Pij po 7 kropli rozcieńczonych w pół szklanki wody raz...

  • Dom pachnący bakaliami od Bakalland

    ...wszystko do zalewy i wymieszaj. Śledzie ułóż w słoiku przekładając je aromatyczną zalewą, cienko pokrojoną cebulką i rodzynkami. Wstaw do lodówki na ok. 1 - 2 dni. Chcesz wygrać produkty Bakalland? Weź...

  • Dania ze śledziem

    Śledzie korzenne Cukier puder utrzeć z mielonymi goździkami, cynamonem i pieprzem, pokruszonymi listkami laurowymi i drobno posiekanym imbirem (kawałek wielkości orzecha włoskiego). Filety śledziowe umyć, osuszyć. Ułożyć w dużym słoiku lub w głębszej misce. Posypać przygotowaną mieszanką korzenną i dokładnie wymieszać. Naczynie szczelnie przykryć przezroczystą folią i na noc zostawić w lodówce...

Przepisy na temat: jablka w słoiku w cynamonie
  • Zamknij lato w słoiku

    "Róbmy kiszonki nie tylko z ogórków czy kapusty" - radzi Jakub Steuermark. Kucharz poleca sezonowe warzywa - jak pomidory - i owoce, np. śliwki. Podkreśla, że ważna jest pasteryzacja. "Słoiki wystarczy przelać wrzątkiem"- mówi.

  • Kiszone owoce - lato zamknięte w słoiku

    Kiszonki to jeden z istotniejszych kulinarnych trendów. Zwykle to różne warzywa są bohaterami tego kulinarnego nurtu, jednak równie dobrze można kisić owoce, do czego namawia Maia Sobczak.