• Informacje na temat:

    jablka w syropie

Artykuły na temat: jablka w syropie
  • .... wiśniowy. Z umytych, osuszonych jabłek usuń ogonki, a w ich miejsce ostrożnie powbijaj patyczki od lodów lub szpadki szaszłykowe. Każde jabłko zanurzaj w gorącym syropie na kilka minut...

  • Jabłka z miętą w syropie

    Z nutką świeżości.

  • Pyszne jabłka z miętą w syropie

    Z nutką świeżości.

  • Placuszki z jabłkami

    Mąkę, cukier i sól wsyp do miski. Cały czas mieszając, wlej mleko i wbij jajka. Całość dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Przygotowane ciasto odstaw...

  • Składniki: 6 wydrążonych jabłek • 80 g masła • 1/3 szklanki rodzynek • 6 lasek cynamonu • pół szklanki syropu klonowego. Dodatek: opakowanie sera ricotta • łyżka kremówki • łyżka syropu klonowego • 1/4 łyżka cynamonu.

  • Kasza jaglana z jabłkami

    Pyszne danie na śniadanie lub kolację.

  • Ciasta z jabłkami

    Polska słynie z tych owoców. Są świetną bazą dla wielu przepisów. A sezon na nie się właśnie rozpoczyna i jest bardzo długi. Zatem do dzieła.

  • Także inne owoce można podać na patyczkach, zanurzone w ciepłym, gęstym syropie. Nadają się do tego również:

  • Ciasto: ●45 dag mąki ●łyżeczka cynamonu ●5 dag masła ●jajko ●5 dag cukru ●4 dag drożdży ●1/3 szkl. ciepłej wody ●4 łyżki mleka ●szkl. rodzynek; nadzienie: ●2 jabłka ●inne bakalie, np. wiśnie z syropu ●łyżeczka cynamonu ●10 dag cukru ●łyżka stop. masła ●4 łyżki b. tartej

  • Składniki: 2,5 kg jabłek o zwartym i nierozpadającym się podczas gotowania miąższu ●1 kg cukru ●sok z 1 cytryny ●2-3 laski cynamonu ●kilka goździków.

Przepisy na temat: jablka w syropie
  • Złocista owsianka z jabłkami

    Śniadanie to posiłek, którym możemy dobrze rozpocząć dzień. Pożywne, wartościowe i smaczne, wywołuje uśmiech na twarzy i dodaje energii. Owsianka z karmelizowanymi jabłkami to jeden z tych kulinarnych pomysłów, które warto wypróbować na pierwsze danie. Pełna składników odżywczych, z aromatycznymi dodatkami, zasmakuje wszystkim domownikom i rozpromieni każdy poranek!

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    Można je po prostu zjeść na surowo. Ale z jabłek wyczarujemy też pyszne i zdrowe dania na ciepło – na kolację czy obiad oraz fantastyczne desery!

  • Jabłka z miętą w syropie

    Z nutką świeżości.

  • Schab z jabłkami

    Zostań mistrzynią kuchni!

  • Smaki jesieni nie muszą być nudne

    Jesień to czas, gdy z przyjemnością sięgamy po dynie, jabłka, gruszki oraz śliwki.

  • Owoce w cieście naleśnikowym

    Jesień to niezwykle bogata i kolorowa pora roku, która kryje w sobie moc kulinarnych możliwości. Skarby sezonu, czyli jesienne owoce kuszą swoim dojrzałym smakiem, a przygotowane z nimi desery smakują naprawdę wyjątkowo. Jabłka i gruszki w cieście naleśnikowym to propozycja na niebanalny deser, który warto skosztować już dziś!

  • Smaki jesieni nie muszą być nudne

    Jesień to czas, gdy z przyjemnością sięgamy po dynie, jabłka, gruszki oraz śliwki. I mimo że aura za oknem bywa niesprzyjająca, w kuchni cieszyć się możemy kulinarnymi smakołykami, które dodają witalności i energii na chłodne dni. Jest to bowiem idealna pora na wszelkiego rodzaju przetwory. Warto zatem sięgnąć po garść kulinarnych inspiracji, które zaowocują niezapomnianymi smakami jesiennych skarbów.

  • Racuchy dla otuchy

    Lubi je chyba każdy. Placki z jabłkami to klasyka kuchni polskiej, wytrawne bliny to z kolei sztandarowa potrawa rosyjska. Obie wersje na pewno poprawią ci humor!

  • Kompot wigilijny z suszu

    25 dkg suszonych owoców (śliwki, jabłka, gruszki, morele, rodzynki), kilka goździków, kawałek cynamonu, 0,5 szklanki cukru, 2,5 l wody.