• Informacje na temat:

    jablka wymieszac z budyniem

Artykuły na temat: jablka wymieszac z budyniem
  • Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 20 dag mąki pszennej, 6 dag mielonych migdałów, 6 dag cukru, 13 dag zimnego masła, 2 żółtka. Na nadzienie: 80 dag kwaśnych jabłek, sok z 1 cytryny, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 3 jajka, 5 dag + 2 łyżki cukru, ½ szklanki śmietanki kremówki, 20 dag kwaśnej śmietany 18 proc., 2 łyżki bułki tartej, 5 dag płatków migdałowych, cukier puder.

  • Składniki. Krem: 500 ml mleka, 8 dag cukru, 40 ml rumu, 2 op. budyniu waniliowego, 25 dag miękkiego masła. Ciasto: 1,2 kg jabłek, 6 jajek, 15 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, 15 dag mąki pszennej, 5 dag mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do piecz. Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady, 20 dag śmietany kremówki.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 45 dag mąki pszennej, 25 dag zimnej margaryny, 1 szklanka cukru pudru, 1 jajko, 2 żółtka, 2 łyżeczki cukru wanilinowego, 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18 proc. lub jogurtu typu greckiego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na budyń: 2 opakowania budyniu waniliowego, 750 ml mleka, 3 łyżki cukru. Ponadto: 1 kg kwaśnych jabłek, 2 łyżki bułki tartej, cukier puder.

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: 4 jajka • 4 łyżki mąki tortowej • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 2/3 szklanki cukru • sól • 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa jabłkowa: 5 jabłek • 5 łyżeczek cukru • 3 łyżeczki żelatyny. Krem: 20 dag masła • 2 szklanki mleka • 2 budynie śmietankowe Wierzch: szklanka mleka • 1/4 szklanki cukru • 20 dag wiórków kokosowych • 10 dag masła.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 13 dag zimnej margaryny lub masła, 3 łyżki cukru, 1 żółtko, 2-3 łyżki wody, szczypta soli. Na nadzienie: 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego, 2 łyżki cukru, 400 ml mleka, 3 dag masła, 30 dag śliwek, 30 dag jabłek.

  • Składniki (na 18 porcji) Do ciasta na spód: 1 kostka masła, 1 szklanka cukru, sok i skórka z 1 cytryny, 4 jajka, 2 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do blachy. Do masy jabłkowej: 1 kg kwaskowych jabłek, 2–3 łyżki cukru, 1/2 szkl. pokruszonych biszkoptów. Do masy budyniowej: 3 szkl. mleka, 1/2 szkl. cukru, 2 op. budyniu śmietankowego. Do obłożenia: 1 szklanka konfitury morelowej, 1 i 1/2 szklanki posiekanych orzechów i migdałów.

  • Ciasto:  350 g maku (niemielonego)   300 g cukru  240 g masła  9 jajek  600 g jabłek  budyń śmietankowy  150 g bakalii  3 łyżki olejku arakowego do ciast  8 łyżek kaszy mannej  3 łyżeczki proszku do pieczenia  wiórki kokosowe  gotowa polewa czekoladowa.

  • Owocowy "budyn"

    ...3 marakuje Ale moze tez byc wersja: mango, grejpfrut, ananas badz sezonowa: jablka, rabarbar, marakuja badz truskawki... do wyboru. Budyn czyli flan: 3 jajka 15 cl mleka 15 cl smietany 30% 60(...) pozostal tylko miazsz. To specjalna technika obierania, ale na necie jest dosc czesto pokazywana wiec mozna sie zaznajomic. Skladniki na budyn wymieszac trzepaczka w misce. Nagrzac piekarnik do 180

  • Składniki na 8-10 porcji: na ciasto: 23 dag mąki pszennej, 8 dag cukru, 10 dag masła, 1 jajko. Na nadzienie: 2 budynie waniliowe, 800 ml mleka, 7 dag cukru, 2 jajka, 6 łyżek maku. Ponadto: 5 jabłek, sok z 1 cytryny, 3 łyżki dżemu morelowego.

  • Składniki na 12 porcji: ciasto: 5 jajek, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, szklanka mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki oleju, sól , 1,5 szklanki cukru, masa: margaryna, łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, 1/2 l mleka, budyń waniliowy, 1 kg jabłek, galaretka.

Przepisy na temat: jablka wymieszac z budyniem