• Informacje na temat:

    jajka z sardynką

Artykuły na temat: jajka z sardynką
  • Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz. Przekrój wzdłuż na pół, wyjmij żółtka, rozetrzyj. Sardynki osącz z oliwy, dodaj żółtka, utrzyj. Cebulę obierz, posiekaj. Dodaj do masy sardynkowej razem z majonezem i musztardą oraz sokiem z cytryny, wymieszaj. Przypraw do smaku pieprzem i solą (jeżeli masa jest za sucha, dodaj odrobinę oleju z sardynek). Farszem napełnij białka. Udekoruj, np. kawiorem...

  • ...1. Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimną wodą. Kiedy ostygną, obierz ze skorupek i każde przekrój na pół. 2. Odsącz kukurydzę. Natkę posiekaj. Oba składniki wymieszaj z majonezem. Przypraw do smaku (mieszanka powinna być dosyć pikantna). Rozłóż masę na połówkach jajek. Na wierzch każdego połóż sardynkę. Posyp natką. 3. Do przyrządzenia tej dekoracyjnej przystawki możesz...

  • Sałatka z tuńczykiem

    Przygotowanie Tuńczyki osącz z zalewy, wymieszaj. Cebule pokrój w talarki, przelej wrzącą wodą. Pieczarki osącz z marynaty, pokrój w plasterki. Jajka obierz ze skorupek, pokrój w kostkę. Natkę(...). Posmaruj majonezem. Na wierzchu ułóż posiekane jajka oraz natkę. Oprósz solą i pieprzem. Wstaw do lodówki.  Przygotowanie: 20 minut Porcja: 330 kilokalorii. Zobacz także: 

  • Sylwestrowy bufet gotowy w kilka godzin Jajka ugotuj na twardo, schłodź. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Obierz ostudzone jajka, przekrój je na pół. Wyjmij ostrożnie żółtka(...) połówce jajka połóż rybkę, udekoruj (np. koperkiem, kawiorem). Podaj schłodzone (przechowaj je do wieczora w lodówce; aby się nie zniekształciły, włóż w nie ostrożnie wykałaczki i nakryj cały talerz...

  • Udany połów

    ...trudności: 2 650 g filetów z ryby maślanej lub dorsza, 8 kajzerek, 120 g okruchów chlebowych, 50 g polenty, 3 jajka, 2 łyżki mleka, 100 ml oleju roślinnego do smażenia, 20 g masła, cząstki cytryny oraz(...) miseczki wsyp mąkę. Do drugiej wlej mleko, roztrzep je z jajkami. Pokrój filety rybne na kawałki 2x6 cm. Rozgrzej olej na dużej patelni. Maczaj ryby kolejno w mące, jajkach i okruchach chleba z polentą...

  • Składniki: pół op. makaronu cannelloni, 10 wędzonych szprotek, pół wędzonej makreli, 2 ogórki kiszone, 2 jajka, majonez, strąk czerwonej papryki, kawałek papryczki chili, sól, pieprz.

  • Co zamiast mleka?

    Poznaj produkty dostarczające wapń, gdy nie możesz pić mleka.

  • B12 witamina na wagę złota

    ...z pożywieniem. Dzienna dawka znajduje się w: szklance kefiru, dwóch jajkach, porcji wątróbki jagnięcej, wołowej lub wieprzowej, mięsa królika, makreli, sardynek czy śledzi, która zmieści się w małej miseczce...

  • Witamina H zapobiega siwieniu i łysieniu

    Witamina H, zwana również biotyną, oprócz dobroczynnego wpływu na włosy wspomaga układ odpornościowy i kontroluje przemianę materii.

  • Co jeść w przypadku choroby Hashimoto

    ​Jadłospis osób, które cierpią na przewlekłe zapalenie tarczycy, ma się opierać na produktach naturalnych, świeżych, sezonowych, jak najmniej przetworzonych.

Przepisy na temat: jajka z sardynką
  • Ryba rybie nierówna

    ..., jajka czy rośliny strączkowe. Największą zaletą ryb są wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 . Nasz organizm sam nie potrafi ich wytworzyć, musimy dostarczać je z jedzeniem. A lista ich...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    Trudno wyobrazić sobie kuchnię grecką bez oliwy z oliwek, całego bogactwa warzyw i aromatycznych przypraw, jagnięciny, owoców morza oraz sera feta.