• Informacje na temat:

    jajko na twardo z sosem chrzanowym

Artykuły na temat: jajko na twardo z sosem chrzanowym
  • Sos tatarski: Ugotuj na twardo 2 jajka. Żółtka posiekaj, białka przetrzyj przez sitko. Wymieszaj z 2 łyżkami posiekanych...

  • Co warto wiedzieć o jajkach?

    .... 4. Na piątkowy obiad możesz przygotować jajka ugotowane na twardo w różnego rodzaju sosach, musztardowym, tatarskim, chrzanowym, czosnkowym lub koperkowym.(...)1. Jeśli kupujesz jajka w sklepie, wybieraj te z cyfrą 0 lub 1 na pieczątce. By sprawdzić, czy jajka są świeże, włóż je na chwilę do szklanki z wodą. Świeże jajko opadnie na dno. 2. Jeśli planujesz...

  • Składniki na 8 porcji: • 1,5 kg mięsa mielonego z łopatki • 2 kajzerki • 1 cebula • 1,5 szklanki mleka • 2 jajka surowe • 2 jajka ugotowane na twardo • 1 szklanka fasolki szparagowej mrożonej • 1 papryka czerwona • 1 łyżka oleju słonecznikowego • sól • pieprz czarny.

  • Polana sosem chrzanowym. Jest po prostu idealna na wielkanocny stół.

  • Składniki: 1 i 1/2 kg mielonej łopatki lub szynki, 2 kajzerki (czerstwe), duża cebula, 1 i 1/2 szklanki mleka, 2 jajka surowe, 3 jajka gotowane na twardo, szklanka fasolki szparagowej, papryka czerwona, łyżka oleju ryżowego lub słonecznikowego, sól morska, pieprz czarny mielony, płatki chili do posypania...

  • ...przyrządzone z sosem koperkowym, chrzanowym. (...)Przygotowanie: Dwa jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na pół. Koperek oraz kapustę pekińską opłucz, osusz, drobno posiekaj. Do mielonego mięsa dodaj pozostałe dwa jajka...

  • Składniki: mały okrągły chlebek, mały słoiczek sosu chrzanowego, 10 dag ziaren sezamu. Pasta rybna: 30 dag wędzonego łososia, 2 jajka, czerwona cebula, mielona papryka. Pasta rybna II: 25 dag twarogu, jajko, dowolna konserwa rybna w oleju, sól, pieprz...

  • Sos chrzanowy: 5 jajek ugotowanych na twardo, słoiczek świeżo startego chrzanu, łyżeczka soku z cytryny, łyżka cukru, sól , 2 łyżki śmietany...

  • Żurek w chlebie: 750 ml zakwasu (domowego lub ze sklepu), 3 litry wody, pęczek włoszczyzny, 30 dag wędzonego boczku, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, majeranek, czosnek, cebula, śmietana, po małym chlebku na osobę oraz po jajku na twardo. Biała kiełbasa z cebulą w sosie chrzanowym: 1,5 kg białej surowej kiełbasy, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, 2 cebule, szklanka bulionu...

  • Składniki: 10 plastrów szynki (np. konserwowej, sopockiej, gotowanej), 3 jajka ugotowane na twardo, 3 łyżki serka naturalnego kanapkowego, 2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka (np. ostrego), łyżka posiekanego szczypiorku, sól, pieprz, natka do dekoracji.

Wideo na temat: jajko na twardo z sosem chrzanowym
  • Alicja Bachleda-Curuś: Wielkanoc spędzam w Los Angeles

    Alicja Bachleda-Curuś była wirtualnym gościem programu "Pytanie na śniadanie". Aktorka połączyła się ze studiem ze swojego domu w Los Angeles. Gdzie spędza święta wielkanocne i jak zazwyczaj je obchodzi? - Staramy się zachować nasze tradycje, będą jajka na twardo w sosie chrzanowym i sałatka jarzynowa - zdradziła. Nasza rodzima gwiazda już wkrótce pokaże się też na ekranach kin w filmie "The Girl

Przepisy na temat: jajko na twardo z sosem chrzanowym
  • Jajka w warzywnej koszulce

    Można je podać np. z sosem chrzanowym...

  • Sos chrzanowy z pomarańczą

    Składniki: - 4 łyżki majonezu, - 4 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu, - 2 łyżki świeżo utartego chrzanu (lub 3 gotowego), - 2 jajka ugotowane na twardo, - 1 pomarańcza, - 1 rozgnieciony ząbek czosnku, - sól, - biały pieprz, - koperek do dekoracji Przygotowanie: W mikserze rozcieramy wyjęte z jajek żółtka z chrzanem i czosnkiem, dodajemy lekko rozdrobnioną, obraną ze skórki...

  • Jajka-grzybki

    Składniki na 6 porcji: - 6 jajek, - 3 małe pomidorki, - sos chrzanowy, - majonez, - szczypiorek, - natka pietruszki, - koperek, -kilka liści karbowanej sałaty, sól i pieprz. Przyrządzanie: Jajka ugotować na twardo (włożyć je do zimnej wody, zagotować i od tego momentu gotować 10 minut). Po zdjęciu z ognia zalać zimną wodą, odstawić na około 10 minut. Jajka obrać. Odciąć kawałek...

  • Sosy do dań z ziemniaków

    Sos chrzanowy: Rozgrzej łyżkę masła. Oprósz łyżeczką mąki. Zasmaż. Dołóż 5 łyżek startego chrzanu. Wlej szklankę śmietany kremówki. Przypraw i gotuj, aż sos zacznie gęstnieć. Sos pasterski: Zmiksuj 20 dag owczego sera ze szklanką jogurtu naturalnego. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Sos staropolski: 3 jajka ugotuj na twardo i posiekaj. Wymieszaj je ze szklanką...