• Informacje na temat:

    jajo szpinak

Artykuły na temat: jajo szpinak
  • Kotlety z mozzarellą i szpinakiem

    ...1. Mięso i szpinak płuczemy krótko pod bieżącą wodą, osuszamy. Schab lekko rozbijamy, oprószamy pieprzem i solą. Kotlety obsmażamy krótko z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. 2. Szpinak podsmażamy na oleju, mieszamy. Jajo i roztarty czosnek dodajemy do jogurtu, roztrzepujemy, wlewamy do szpinaku, mieszamy. Mozzarellę kroimy na 4 plastry. 3. Prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia...

  • Tarta ze szpinakiem  i łososiem

    Składniki: Ciasto: 10 dag masła, 20 dag mąki pszennej, 1,5 łyżeczki suszonego tymianku, sól, jajko, łyżeczka proszku do pieczenia. Farsz: 30 dag szpinaku, 30 dag łososia, łyżka masła, 2 ząbki czosnku, 10 dag sera typu Lazur, gałka muszkatołowa, szklanka śmietany, pieprz, 1/2 pęczka koperku, 2 jajka, łyżka soku z cytryny.

  • Składniki: Ciasto: 10 dag masła, 20 dag mąki pszennej, 1,5 łyżeczki suszonego tymianku, sól, jajko, łyżeczka proszku do pieczenia. Farsz: 30 dag szpinaku, 30 dag łososia, łyżka masła, 2 ząbki czosnku, 10 dag sera typu Lazur, gałka muszkatołowa, szklanka śmietany, pieprz, 1/2 pęczka koperku, 2 jajka, łyżka soku z cytryny.

  • Ryby smacznie podane

    ...kolendrą. Rybę z warzywami podajemy z ziemniakami lub czosnkowymi grzankami. Dorsz ze szpinakiem w sosie z papryki 1. Obraną cebulę siekamy w kostkę. Szpinak myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze(...) rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy połowę pokrojonej cebuli, chwilę smażymy. Przekładamy szpinak, oprószamy solą, krótko smażymy. W rondlu rozgrzewamy masło, podsmażamy pozostałą cebulę, dodajemy paprykę...

  • Wytrawne pieczone Posmaruj wnętrze małej, ceramicznej foremki oliwą. Wbij dwa jajka, posyp solą i pieprzem. Na wierzch dodaj łyżkę mleka. Piecz w temperaturze 200° C przez 12 minut. Tak przygotowane jajko możesz podawać z sosami na bazie majonezu, z serem, szpinakiem lub pomidorami. W kapeluszu A może podasz jajka w pieczarkowych kapeluszach? Wbij jajo do dużego, oczyszczonego...

  • Dania z dynią

    Cannelloni nadziewane dynią Składniki na 4 porcje: 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 20 dag szpinaku, 70 dag dyni, 2 łyżki oleju, 10 dag bekonu (plastry), 20 dag sera ricotta, sól, 2 żółtka(...), posiekać. Szpinak opłukać, drobno pokroić. Dynię pociąć na cząstki, usunąć pestki, miąższ odciąć od skóry i pokroić w kosteczkę. Plasterki bekonu pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej...

  • ...fetą i szpinakiem. Bakłażan świetnie łączy się z suszonymi pomidorami, cukinią czy papryką. Doskonale smakuje panierowany, smażony lub duszony z dodatkiem czosnku i cebuli. Nadziewany mięsem Bakłażana przekrój na pół wzdłuż. Wytnij środek, oprósz solą i odstaw na 10 minut. Na masełku przysmaż cebulę z czosnkiem i porwanymi listkami szpinaku i dodaj wszystko do mielonego mięsa (np. wołowiny...

  • Przepisy na drugi dzień świąt

    ...być na pierwszym planie, słodycz w tle. Składniki: • 4 krążki koziego sera • 4 spore garście liści o zdecydowanym smaku - rukola, endywia, młody szpinak, radicchio • 4 łyżeczki marmolady cebulowej(...) • 125 gramów surowego boczku • 125 gramów chudej wieprzowiny • jajo • 3 łyżki kremówki • szalotka • ząbek czosnku • łyżka posiekanej natki pietruszki •sól i pieprz 1. Mięso, boczek i wątrobę kroimy...

  • ...przesiać, dodać jedno jajo, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Wyrabiać je tak długo, aż pojawią się pęcherzyki. Wtedy łyżką kłaść małe, podłużne kluseczki do wrzącej osolonej wody. Zamieszać, gotować pod(...) 2 jaja roztrzepać w miseczce z mlekiem, zalać potrawę. Wstawić ją do piekarnika i zapiec. Kluseczki ze szpinakiem 8 porcji po: 251 kcal, 14,7 g białka, 13,5 g tłuszczu, 111,3 mg cholesterolu, 1,6

  • Półmisek antyrakowy

    Sos ziemniaczany chroni przed rakiem prostaty. Ugotować na wolnym ogniu ziemniaki z oliwą. Wystudzić, dodać posiekaną cebulę, czosnek, tofu lub jajo, kminek, kurkumę, pieprz. To dobry dodatek do ryb i drobiu. Warzywa krzyżowe Warzywa krzyżowe (brukselka, kapusta biała, pekińska, włoska, brokuły, kalafior, seler łodygowy, szpinak) mają substancje, które nie pozwalają komórkom...

Przepisy na temat: jajo szpinak
  • ...wieprzowina,wołowina, wątróbka wieprzowa - po 30 dag każdego, kajzerka, jajo, marchewka, szczypta soli , pieprzu i gałki muszkatułowej, 5 dag ziaren słonecznika; na nadzienie :15 dag szpinaku , 25 dag twarogu ,3 średnie cebulki, ząbek czosnku, olej do smażenia...

  • .... Mięso nacieramy przygotowaną pastą, następnie smarujemy miodem i odkładamy na 30 minut w chłodne miejsce, żeby nabrało aromatu. Przygotowujemy farsz: do mielonego mięsa wbijamy jajo (wystarczy jedno(...), jeszcze raz smarujemy je miodem i chwilę pieczemy. Po wyjęciu mostka z piekarnika usuwamy sznurek. Mostek kroimy na porcje, polewamy wytworzonym sosem i podajemy z ziemniakami nadziewanymi szpinakiem...

Dyskusje na temat: jajo szpinak
  • Re: Zielony makaron- Czy to możliwe ?

    Witam Oczywiście zielony makaron jest mozliwy a co lepsze bardzo prosty w wykonaniu. Do podstawowego ciasta jakiego używasz do przyrządzania makaronu tradycyjnego oprócz podstawowych składników typu maka jajo, dodaj szpinak. Jesli mrożony wystarczy go rozmrozic i lekko przesmazyć by nie był zbyt rzadki. Jesli święzy wrzuć go do blendera i utrzyj na masę.Powodzenia !

  • Re: Pytanie

    Ana ja robiłam szpinak z jajkiem i czosnkiem. Mrozony rpodsmażałam, potem dodawałam czosnek zgnieciony i jajeczko...:)po raz pierwszy rok temu zjadłam szpinak i naprawdę polubiłam. Ale u mnie w domu to tylko ja jadam, więc za często nie robię Czyli jajo wbijasz do szpinaku?

  • Re: Pytanie

    Czyli jajo wbijasz do szpinaku? Ana ja robiłam szpinak z jajkiem i czosnkiem. Mrozony rpodsmażałam, potem dodawałam czosnek zgnieciony i jajeczko...:)po raz pierwszy rok temu zjadłam szpinak i naprawdę polubiłam. Ale u mnie w domu to tylko ja jadam, więc za często nie robię tak:)ten szpinak mrożony po podsmażeniu robi się bardzo "paćkowaty" a jajko go usztywnia trochę:)

  • Re: Zupa szczawiowa z jajkami w koszulce

    pisze SZPINAK!!!! ostatnio dużo błędów robicie moi mili .Ja jednak wolę tradycyjną szczawiową.,zasmażaną masełkiem zziemniaczkami lub ryżem do tego pokrojone drobno jajo i śmietana ;palce lizac. Ateraz gdy zacznie się wiosna,poszkajcie gdzieś z dala od szosy , młodych pokrzyw i zróbcie z nich zupę tak samo jak ze szczawiu . pyszna i zdrowa !!!SMACZNEGO