• Informacje na temat:

    jak i z czym podać galaretki

Artykuły na temat: jak i z czym podać galaretki
  • Bukiety na talerzu. Jak jeść kwiaty?

    ...to są właśnie kwiaty jadalne. Są oczywiście kwiaty, których pod żadnym pozorem nie można jeść, bo są trujące. Jakie bez obaw można jeść, które nie tylko będą ucztą dla oczu, ale i przyniosą korzyści dla zdrowia? I jak podawać kwiaty nadające się do spożycia? BRATEK ogrodowy może być ozdobą ciast, sałatek, serów. Kwiat bratka ma łagodny smak, więc nie zmieni smaku potrawy. Nasz organizm może...

  • Galaretki wracają do łask

    Zobacz, jak wiele pomysłowych dań można zalać galaretką. Wyglądają efektownie, smakują wyśmienicie.

  • ...foremek. Obie galaretki przygotuj w osobnych naczyniach. Każdą rozpuść w szklance wrzątku, starannie wymieszaj, po czym odstaw do ostygnięcia. Puszkę z mlekiem otwórz, połowę mleka przelej do(...). Piankę wyrównaj szerokim nożem i odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Pozostałą część mleka skondensowanego przelej do naczynia i ubijaj mikserem. Podobnie jak poprzednio podczas ubijania dodawaj...

  • Najsłodsza strona wesela

    Tradycyjne podanie tortu od zawsze było punktem kulminacyjnym przyjęcia weselnego – wszakże tort jest symbolem szczęścia i dostatku Młodej Pary. Na jaki się zdecydować, by nie tylko pięknie wyglądał, ale i bajecznie smakował? W jaki nietuzinkowy sposób podać gościom inne słodkości?

  • ...posiekanym szczypiorkiem. Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz bułki 15–20 minut, aż zetną się białka. Podawaj na ciepło z listkami bazylii i np. konfiturą cebulową. Jak ją zrobić? Na patelni rozgrzej(...) (podobnie jak się formuje kotlety mielone). Panieruj w mące, roztrzepanym jajku i w tartej bułce. Smaż na złoty kolor w rozgrzanym głębokim tłuszczu (po 6 minut). Osącz na papierowym ręczniku i podawaj...

  • Sybilla Berwid-Wójtowicz: Wszystko o żywieniu kota

    Dr n. wet. Sybilla Berwid-Wójtowicz (specjalistka żywienia klinicznego) od ponad 10 lat zajmuje się profesjonalnym poradnictwem zootechnicznym. Jej porady można znaleźć zarówno w czasopismach dla właścicieli zwierząt jak „Kocie Sprawy” czy „Mój Pies”, jak i specjalistycznych pismach dla lekarzy weterynarii czy hodowców. Uczestniczy w licznych spotkaniach gdzie prowadzi warsztaty i wykłady...

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić...

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...czas spędzony razem, który okaże się frajdą nie tylko dla najmłodszych. Zachęćmy, więc bliskich do wspólnego gotowania wielkanocnych potraw, w których przyrządzeniu, jak co roku pomogą niezawodne...

  • Pyszny obiad dla Dziadków. Świętujemy Dzień Babci i Dzień Dziadka z marką WINIARY!

    .... Zainspirujmy się tradycyjną kuchnią i podajmy na stół pyszne polskie dania. Do przygotowań zaprośmy także najmłodszych domowników. Jak przyrządzić smaczny obiad na Dzień Babci i Dzień Dziadka, radzi...

  • Wielkanocna kuchnia! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    Malowanie jajek, ozdabianie święconki czy symboliczne polewanie się wodą w lany poniedziałek - to tradycje, które nieodłącznie każdemu z nas kojarzą się z Wielkanocą. Czy tak samo jest z świątecznymi potrawami? Jakie dania goszczą najczęściej na naszych wielkanocnych stołach?*

Przepisy na temat: jak i z czym podać galaretki
  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    ...ciasto. Ochładzaj 30 min, po czym rozwałkuj na placek o grubości ok. 2 cm. Ułóż w natłuszczonej formie. Wstaw do piekarnika (200°C). Upiecz na złoto.  Osobno stop polewy. Ciasto posyp połową posiekanych(...). Posiekaj nożem, wyrób gładkie ciasto. Ochładzaj 30 min, po czym rozwałkuj na dwa placki, odkładając trochę ciasta. Placki ułóż w natłuszczonych formach. Brzegi jednego udekoruj resztą ciasta, robiąc...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.