• Informacje na temat:

    jak pasteryzować w butelkach

Artykuły na temat: jak pasteryzować w butelkach
  • Jak przygotować święta bez chemii

    Julita Bator - autorka książek o zdrowym gotowaniu podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników, żeby zachować tradycyjny smak wigilijnej kolacji.

  • Cała prawda o mleku z butelki

    ...smakiem. A niemowlęta, podobnie jak dorośli, mają swoje preferencje. Jedne mieszanki piją z apetytem, do innych nie mogą się przekonać. Jeśli dziecku smakuje mleko początkowe konkretnej firmy, nie rób mu(...) dodatkowo jakiegoś preparatu witaminowego mogłoby doprowadzić do szkodliwego przedawkowania. Prawda Każdą zmianę rodzaju mieszanki najlepiej konsultować z pediatrą Nigdy nie wybieraj mieszanki na...

  • Jak wybierać zdrowe jedzenie

    Nawet w tanim markecie możemy znaleźć naprawdę zdrowe i smaczne produkty. Jak je wytropić, po czym poznać, na co zwracać uwagę, podpowiada nasz ekspert Katarzyna Bosacka, która od lat prowadzi programy o odżywianiu. Notowała Iwona Kołakowska...

  • Soki i ich rodzaje - co warto wiedzieć

    ...pasteryzowanymi lub niepasteryzowanymi (tzw. świeże).   Jak powstaje sok? Posłużmy się przykładem soku pomarańczowego. Historia soku pomarańczowego, tak jak wszystkich soków owocowych, ma swój początek(...) zgodnie z prawem musi mieć porównywalną jakość do soku wyprodukowanego nie z soku zagęszczonego.   Soki z soku zagęszczonego Sok z soku zagęszczonego otrzymuje się w wyniku odtworzenia soku z soku...

  • Żywe soki - zdrowe i pyszne

    ...​Sklepowe półki wprost uginają się od różnego rodzaju soków. Jedne są w kartonach, inne w butelkach. Jedne mętne, z miąższem, inne klarowne. Pasteryzowane, odtworzone z zagęszczonego soku lub świeżo wyciskane, jednodniowe. Jak w tym gąszczu produktów wybrać te najlepsze, najwartościowsze i czy w ogóle mają one pozytywny wpływ na nasze zdrowie? Czy w ogóle warto je pić?

  • Trzy razy wiśnie

    Sprawdź, jak wykorzystać wiśnie w kuchni.

  • W sprawie soku…

    ...od pseudoowocowych napojów gazowanych w plastikowych butelkach. Wiele soków klarowanych w kartonach i butelkach to w zasadzie woda z cukrem pozbawiona błonnika, witamin, przeciwutleniaczy. Zbrodnią...

  • Herbata wiśniowa Do zaparzonej herbaty dodaj 5 wiśni, kilka goździków, szczyptę cynamonu oraz 2 łyżeczki konfitury z wiśni. Pozostaw pod przykryciem przez 3 minuty. Jeśli napar nie będzie dostatecznie słodki, użyj brązowego cukru. Herbatę można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Herbata agrestowa Zaparz herbatę w 300 ml wody i odstaw do ostygnięcia. Z agrestu wyjmij łyżeczką...

  • Pigwa zdrowsza niż cytryna

    Wygląda jak jabłko, ale jest od niego dużo twardsza. Wiele osób myli ją z owocami pigwowca, które w odróżnieniu od niej są małe i rosną na krzewach, a nie na drzewach.

  • Eliksiry zdrowia z ogrodu

    Wykorzystaj bogactwo świeżych ziół i owoców, by przygotować domowe leki dla całej rodziny. Jesienią będą jak znalazł!

Przepisy na temat: jak pasteryzować w butelkach
  • Szlachetne miody

    ...- miodu - uzyskamy pitny miód owocowy o przyjemnym zapachu i smaku. Sok lub miazgę owocową należy poddać fermentacji - tak jak przy wyrobie wina. Domowy wyrób miodu pitnego przebiega w czterech etapach...