• Informacje na temat:

    jak pasteryzować w butelkach

Artykuły na temat: jak pasteryzować w butelkach
  • Jak przygotować święta bez chemii

    Julita Bator - autorka książek o zdrowym gotowaniu podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników, żeby zachować tradycyjny smak wigilijnej kolacji.

  • Cała prawda o mleku z butelki

    ...smakiem. A niemowlęta, podobnie jak dorośli, mają swoje preferencje. Jedne mieszanki piją z apetytem, do innych nie mogą się przekonać. Jeśli dziecku smakuje mleko początkowe konkretnej firmy, nie rób mu(...) dodatkowo jakiegoś preparatu witaminowego mogłoby doprowadzić do szkodliwego przedawkowania. Prawda Każdą zmianę rodzaju mieszanki najlepiej konsultować z pediatrą Nigdy nie wybieraj mieszanki na...

  • Jak wybierać zdrowe jedzenie

    Nawet w tanim markecie możemy znaleźć naprawdę zdrowe i smaczne produkty. Jak je wytropić, po czym poznać, na co zwracać uwagę, podpowiada nasz ekspert Katarzyna Bosacka, która od lat prowadzi programy o odżywianiu. Notowała Iwona Kołakowska...

  • Soki i ich rodzaje - co warto wiedzieć

    ...pasteryzowanymi lub niepasteryzowanymi (tzw. świeże).   Jak powstaje sok? Posłużmy się przykładem soku pomarańczowego. Historia soku pomarańczowego, tak jak wszystkich soków owocowych, ma swój początek(...) zgodnie z prawem musi mieć porównywalną jakość do soku wyprodukowanego nie z soku zagęszczonego.   Soki z soku zagęszczonego Sok z soku zagęszczonego otrzymuje się w wyniku odtworzenia soku z soku...

  • Żywe soki - zdrowe i pyszne

    ...​Sklepowe półki wprost uginają się od różnego rodzaju soków. Jedne są w kartonach, inne w butelkach. Jedne mętne, z miąższem, inne klarowne. Pasteryzowane, odtworzone z zagęszczonego soku lub świeżo wyciskane, jednodniowe. Jak w tym gąszczu produktów wybrać te najlepsze, najwartościowsze i czy w ogóle mają one pozytywny wpływ na nasze zdrowie? Czy w ogóle warto je pić?

  • Trzy razy wiśnie

    Sprawdź, jak wykorzystać wiśnie w kuchni.

  • Eliksiry zdrowia z ogrodu

    Wykorzystaj bogactwo świeżych ziół i owoców, by przygotować domowe leki dla całej rodziny. Jesienią będą jak znalazł!

  • Owoce pigwy

    ...zimą na przeziębienie i do herbaty. Jak przyprawa Ścieram na tarce skórkę z pigwy i suszę w piekarniku. Potem mielę na proszek w elektrycznym młynku do kawy. I mam aromatyczną przyprawę do...

  • 10 polskich produktów najlepszych dla zdrowia

    Warto po nie sięgać jak najczęściej. Polecają je lekarze i dietetycy. Są naturalne, zdrowe i mamy je... na wyciągnięcie ręki.

  • Lecznicza moc czarnego bzu

    ...objętość o 2/3 i zgęstnieje. Przełóż do słoików i pasteryzuj. Jedz jak lekarstwo łyżeczką albo dodawaj do naleśników i kanapek. Owoc czarnego bzu to źródło flawonoidów, witamin A i C, steroli oraz makroi...

Przepisy na temat: jak pasteryzować w butelkach
  • Szlachetne miody

    ...- miodu - uzyskamy pitny miód owocowy o przyjemnym zapachu i smaku. Sok lub miazgę owocową należy poddać fermentacji - tak jak przy wyrobie wina. Domowy wyrób miodu pitnego przebiega w czterech etapach...