• Informacje na temat:

    jak podac krewetki gotowane

Artykuły na temat: jak podac krewetki gotowane
  • Ze startego korzenia świeżego imbiru wyciskamy sok, który doprawi dania rybne oraz usmażone krewetki. Warto go też dodać do dań z mięsa wołowego – tuż przed podaniem. Sproszkowany imbir uszlachetni uduszone jabłka (rabarbar) do szarlotki.

  • Ziemniaki nie muszą być tuczące. Pomysły na zdrowe dania

    Polacy uwielbiają ziemniaki. Jemy je przez okrągły rok - gotowane, smażone czy pieczone. Sprawdź, jak je przyrządzać, by trafiły na talerz w najzdrowszej formie.

  • Krewetkowe pyszności

    Krewetki wciąż wydają się egzotycznym i trudnym składnikiem. Zupełnie niepotrzebnie!

  • Awokado pełne możliwości

    W skorupce po awokado możesz podać krewetki, a jego miąższem faszerować jajka. Ten owoc to świetna przystawka. I daje tyle możliwości...

  • Kukurydziane żniwa

    Gotowane kolby, popcorn i płatki śniadaniowe to zamorscy przybysze, do których większość z nas zdążyła się już przekonać. Pora poszerzyć wiedzę o tym, co dobrego można zrobić z kukurydzy. Pomysły wykiełkują szybko, gwarantujemy. Wystarczy, że zamiast po całe ziarna sięgniesz po drobną kaszę i ugotujesz polentę. A potem przyrządzisz z nią sałatkę, lasagne albo elegancki deser.

  • Paleta smaku - sushi

    Kiedy Chińczyk widzi coś, co się rusza, pływa w morzu lub rośnie, zastanawia się, jak można to zjeść. Natomiast Japończyk myśli: w jaki sposób zjeść to pięknie.

  • Arbuz - soczysty, słodki, słony

    Jedz go bez umiaru! Bo w kilogramie słodkiego miąższu jest tylko trzysta kalorii! Świetnie, prawda? A jak bez rozkrawania przekonać się, że arbuz już dojrzał? Opukaj go. Jeśli usłyszysz odgłos przypominający dudnienie bębna, a dodatkowo owoc jest dość ciężki, to znak, że będzie ci smakował. W wersji słodkiej lub wytrawnej.

  • Partnerstwo wschodnie

    Ponoć w kwestiach kulinarnych z natury jesteśmy konserwatystami. Ale trudno w to uwierzyć, gdy pomyśli się, jak szybko i mocno Polacy polubili kuchnię dalekowschodnią.

  • Chiny to kraj smakoszy

    Rynek restauracyjny w Azji Wschodniej jest niezwykle konkurencyjny. W Chinach restauracje rodzą się i upadają w tempie niewiarygodnym, zmieniając się jak w kalejdoskopie, a w centrach miast na niemal każdej ulicy są dziesiątki miejsc konkurujących ze sobą walorami kuchni.

  • Muszelki, nitki, uszka

    Makaron nie jest wynalazkiem włoskim. Ale to Włosi wymyślili ponad sto jego rodzajów! I co najmniej tysiąc dodatków oraz sosów, z którymi można go zjeść. Wnioski? Bez makaronu kuchnia włoska jest jak lato bez słońca. Kto chce ją poznać, powinien nauczyć się kilku przepisów na dobrą pastę.

Przepisy na temat: jak podac krewetki gotowane
  • Jak gotuje Murakami?

    ...udon (60-80 gr na osobę) cebula dymka (1 łyżka pokrojonej na osobę) 1 duża lub kilka małych krewetek (krewetki można dodać ugotowane lub usmażone w tempurze, my dodamy ugotowane) 1 łyżeczka(...) nazwa dania (bang bang ji) oznacza kurczaka w słupkach, bo na takie rwie się ugotowane mięso; japońska wersja jest mniej pikantna, ale jeżeli ktoś lubi to może dodać chilli do sosu. Składniki na...

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    ...powinniśmy sprawdzić, w jakim stanie jest produkt. W serach i jogurtach są konserwanty. Nic złego nie stanie się z mąką, kaszą, ryżem, jeśli tylko będziemy je dobrze przechowywać. Są już dyrektywy unijne, które w niektórych krajach wprowadzają brak daty ważności na suche pokarmy, octy czy oleje. Co najczęściej niepotrzebnie wyrzucamy? - Jak pokazują badania prowadzone przez Federację Polskich Banków...

  • Paleta smaku - sushi

    Kiedy Chińczyk widzi coś, co się rusza, pływa w morzu lub rośnie, zastanawia się, jak można to zjeść. Natomiast Japończyk myśli: w jaki sposób zjeść to pięknie.

  • Awokado

    Ma swoich wiernych wielbicieli, ale nie brakuje też głosów, że smakuje nijako. Bo awokado nie jest solistą i potrzebuje dobrego towarzystwa. Warto się w nim rozsmakować, bo jest naprawdę zdrowe!