• Informacje na temat:

    jak podawac jajka na miekko

Artykuły na temat: jak podawac jajka na miekko
  • Jajko i spółka

    ..., tyle że zdecydowanie mniej pracochłonna. Rybę możesz pozostawić w marynacie odrobinę dłużej, nawet na kilka godzin. Pamiętaj tylko, by plastry mięsa były wtedy nieco grubsze. Jedyną zasadą, jakiej musisz bezwzględnie przestrzegać, jest to, by ryba była jak najświeższa. Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji: 2 Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut marynowania Składniki: 300

  • Jajka - źródło witamin i minerałów. Sprawdzone kuracje

    Warto jeść jajka, by być w dobrej formie! Są prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów, świetnie przyswajalnych przez organizm.

  • Jak lato, to chłodnik!

    ...zieleniny oraz posiekanym ogórkiem. Bardzo dobrze smakuje z młodymi ziemniakami lub jajkami ugotowanymi na twardo. Warto wiedzieć, że tradycyjny chłodnik litewski podawano z ugotowanymi szyjkami rakowymi lub...

  • Jak zaradzić jelitówce?

    Nie ma leku na wirusowe zakażenie żołądka i jelit. Co więc możemy zrobić, by złagodzić przykre dolegliwości?

  • Składniki na 4 porcje: • 35 dag mąki • pół szklanki wody • jajko • sól; Farsz: • pół kg kwaszonej kapusty • średnia cebula • sól • pieprz • 2 łyżki oleju • 2-3 jajka.

  • Hashimoto. Jak się odżywiać, mając problem z insulinoopornością?

    ...g | Kaloryczność: 278 kcal GDA* - Białko:  33 proc. | Tłuszcze: 30 proc. | Węglowodany: 3 proc. | Kaloryczność: 14 proc. Składniki: - 1/3 cukinii, - 2 jajka, - 1 łyżka mielonego siemienia lnianego, - 1 łyżeczka oliwy, - pieprz, sól, - świeża lub suszona bazylia, - szczypta chili. Pokrojoną drobno i obraną cukinię wymieszać z rozmieszanymi jajkami i siemieniem, usmażyć omlet na...

  • Cała prawda o jajkach

    Są hitem na świątecznym stole. Sprawdź, od kiedy dawać je dziecku, a także w jakiej postaci?

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Składniki: szklanka mleka • 2 i 1/2 szklanki mąki • 1/3 szklanki cukru • szczypta soli • 1/3 opakowania świeżych drożdży (20 g) • 100 g miękkiego masła • 2 jajka • opakowanie cukru waniliowego • łyżka maku • żółtko...

  • Składniki na 8 porcji: Barszcz: ■ 3 kg buraków ■ 2 l bulionu ■ cebula ■ 4 ząbki czosnku ■ 4 liście laurowe ■ 4 ziarna ziela angielskiego ■ 10 ziaren czarnego pieprzu ■ 8 suszonych grzybów ■ 4 łyżki octu winnego ■ sól ■ cukier. Uszka: ■ 30 dag maki tortowej ■ żółtko jajka ■ 16 ml gorącej wody ■ 5 dag miękkiego masła ■ szczypta soli ■ 20 suszonych grzybków ■ 30 dag kiszonej kapusty ■ 2 łyżki...

Przepisy na temat: jak podawac jajka na miekko
  • Bliny - zdrowsza alternatywa dla naleśników?

    Francuzi mają swoje crepes, Amerykanie pancakes, a Polacy zajadają się naleśnikami. Jednak zdrowszą alternatywą mogą być bliny robione z mąki gryczanej. Jak radzi Ewa Aszkiewicz, świetnie pasuje do nich kawa zbożowa z mlekiem.

  • Domowe ciasta z jabłkami i gruszkami

    Krucha tarta z gruszkami nadzienie: 80 dag gruszek, szkl. słod. śmietanki 18 proc., 20 dag serka homogeniz., 20 dag cukru, cytryna, 4 jajka; ciasto: 30 dag mąki, kostka masła, 2/3 szkl. cukru, 2 żółtka, 3 łyżki kwaś. śmiet., szczypta soli, płatki migdałowe - Przygotuj nadzienie: śmietankę wymieszaj z serkiem, cukrem, skórką startą z cytryny i jajkami. Obrane gruszki przekrój, usuń...

  • Ziemniaki bronią się, bo są smaczne!

    ...- kapuściane 2 duże ziemniaki, obrane i starte 2 szklanki pokrojonej w paski kapusty 2 jajka, roztrzepane 1/2 szklanki mąki 90 g masła 1/4 szklanki oleju sól, pieprz Przygotowanie: 1. Podsmaż na maśle pokrojone papryki, cebulę i mieloną paprykę (2-3 minuty). Dodaj przecier i podsmaż. Dodaj mięso i bulion, wymieszaj, duś 60 minut. 2. Ziemniaki wymieszaj z kapustą, jajkami i mąką...

  • Pierogi korzenne z suszoną śliwką i orzechami

    Pierogi – jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni polskiej. Do ich zrobienia wymagana jest cierpliwość, czas i wiele rąk do pracy, dlatego to idealne danie, przy którym można spędzić świąteczny czas z rodziną. A nic tak nie zbliża, jak wspólne gotowanie.

  • Dynia: Na słodko czy na ostro?

    Polacy pokochali dynię! Nic dziwnego: jej nieoczywisty smak sprawia, że można ją wykorzystać zarówno do potraw wytrawnych, jak i bardzo słodkich. A teraz możemy kupić ją za grosze!

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Nie ma tu homarów, kawioru i ślimaków. Są łatwo dostępne niedrogie produkty i proste patenty na to, jak w 25 minut przygotować w kuchni wyśmienite dania - zapewnia Ania Starmach, zachęcając do zapoznania się z przepisami z jej najnowszej książki "Pyszne 25". A oto kilka z nich!

  • "Kapuśniaczki" z barszczem - Małgorzata

    ...na nadzienie: 1 mała kapusta biała, sól, pieprz, jarzynka, cebula, troche oleju; na ciasto: 2 jajka, pół kostki smalcu, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka cukru, szczypta soli, maka pszenna do zagniecenia...

  • Chłodnik szczawiowy - idealna zupa na upalny dzień

    ...chłodnika potrzebujemy: 15 dag szczawiu, najlepiej łąkowego, ale może być też ogrodowy, 2 ogórki, 1/2 pęczka dymki, 200 ml śmietany 18 proc., 4 jajka ugotowane na twardo, litr wywaru drobiowego, sól(...) zachowa swoją sprężystość, a nie będzie miękki i wiotki jak w przypadku dłuższego gotowania. Z dwóch ogórków jeden obieramy a drugi pozostawiamy w skórce. Ten w skórce kroimy za pomocą obieraczki do...

  • Pokażę wam moją dietę

    Jakie były twoje święta? Siedząco- tuczące? Sycąco-zapychające? Nie szkodzi. Z Magdą Gessler błyskawicznie odzyskasz sylwetkę. Tylko SHOW zdradza, jak schudła 15 kg!

  • Grzyby! Dary naszych lasów

    ...); 2 jajka; sól do smaku. Farsz : pół kg grzybów leśnych; 1 cebula; 2 łyżki oleju; natka pietruszki; 1 łyżka tartej bułki; sól i pieprz do smaku. 1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy(...) chleb przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, mieszamy z 2 jajkami. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy, wyrównujemy powierzchnię. 2. Oczyszczone maślaki gotujemy w osolonej wodzie...