• Informacje na temat:

    jak podgrzać mielonego

Artykuły na temat: jak podgrzać mielonego
  • Jak wykorzystać ziemniaki z obiadu?

    .... Dodaj cebulkę zrumienioną z boczkiem. Masę przypraw, uformuj z niej kulki i wrzucaj je na rozgrzany głęboki olej. Gdy knedle zezłocą się, są gotowe! Z masy możesz zrobić też koltety (jak tradycyjne...

  • Obiad jak u babci

    W żadnej restauracji nie zjemy tak dobrze jak kiedyś u babci. Tych smaków i aromatów się nie zapomina...

  • Składniki na 4 porcje: 4 gotowe tortille, 25 dag mięsa mielonego wołowego, 1 mała cebula, 1 puszka mieszanki meksykańskiej, 15 dag sera żółtego, np. gouda, 1 duża czerwona papryka, kilka liści sałaty, 100 ml bulionu, 1 łyżka oliwy, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, szczypta cukru, kmin rzymski, chili, rozmaryn, tymianek.

  • Jedz jak przodkowie z jaskiń

    ...lub do około 10 tys. lat wstecz." - pisze w przedmowie do książki "Dieta Paleo. Strać na wadze i żyj zdrowo dzięki diecie, do której zostaliśmy stworzeni" jej autor dr Loren Cordain. Jak przestaliśmy(...) ludzie epoki paleolitu? Dr Loren Cordain " przekonuje, że tak naprawdę bardzo dużo - nasze potrzeby żywieniowe są takie same jak ich. Jesteśmy przystosowani do sytuacji, gdy cała zjadana codziennie...

  • ...garnka, dodać 5 dag cukru brązowego, gotować do zredukowania wody, ok. 4 minuty. 2. Pomarańczę wyszorować, sparzyć, zetrzeć skórkę. Wycisnąć sok, podgrzać w rondlu, dodając resztę cukru, cukier(...) ciasteczek. Przykryć porcją kremu pomarańczowego. Posypać odłożonymi ziarnami granatu, polać kisielem. Nasza rada Zamiast ciasteczek migdałowych można użyć podłużnych biszkoptów jak do tiramisu. Warto...

  • ...danie, a potem jego porcje nakładać do podgrzanych tortilli, zawijać i serwować tak, jak w fast foodach.

  • Składniki na 12 porcji: Spód: 260 g herbatników, 100 g masła. Krem: 750 g twarogu mielonego, 750 g serka mascarpone, 150 g cukru, 210 g śmietany kremówki,10 płatków żelatyny, 400 g czarnych jagód oraz dodatkowe jagody do dekoracji...

  • ...1. Kurki rozmroź i dokładnie wypłucz. Osącz grzyby na bawełnianej ściereczce. Boczek pokrój w jak najdrobniejszą kosteczkę. Tymianek opłucz, dobrze osusz i poodrywaj listki od gałązek. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Na...

  • ...1. Śmietanę z mlekiem, masłem i obranymi ząbkami czosnku podgrzej w garnuszku. Dopraw solą i pieprzem. Gdy masło się rozpuści, wyłącz ogień i jeszcze raz wymieszaj. 2. Ziemniaki obierz jak najcieniej ze skórki. Umyj i potnij na cieniutkie (2-3 mm) plasterki. Ser zetrzyj na drobnej tarce. Gałązki tymianku umyj i osusz. Foremkę do...

  • .... Od razu po upieczeniu biszkopt przełożyć na ściereczkę posypaną cukrem. Zdjąć pergamin, a ciasto pokroić na trzy paski. 2. Dżem porzeczkowy podgrzać. Przetrzeć przez gęste sitko 2/3 dżemu(...) rozwałkować na placek o wymiarach jak ciasto. Z reszty cukru pudru i odrobiny soku z cytryny utrzeć gęsty lukier. Przełożone biszkopty posmarować resztą dżemu i przykryć zielonym marcepanowym plackiem...

Przepisy na temat: jak podgrzać mielonego
  • Ostre mielone pod pierzynką... z kartofli i… pokrzywy

    ...mielonego 2 cebule 2 ząbki czosnku po 1/3 łyżeczki kurkumy i ostrej papryki 1/2 szkl. bulionu olej Dodatkowo: 30 dag pokrzywy 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 18% szczypta(...) smaczna, mimo że traktuje się ją jak chwast. A przecież można ją jeść na surowo, gotować, smażyć albo dusić - podobnie jak szpinak. Zbieraj rośliny rosnące daleko od szosy czy torów. Zrywaj listki tylko...

  • Pieczeń z mięsa mielonego w cieście francuskim (gotowym)

    ...pokroić w plasterki. "Wałek" z mięsa mielonego przeciąć wzdłuż i skręcić jak sznur. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piec 200 st. C przez 30-35 minut. Marchewkę gotować(...)Składniki: 450 g mrożonego ciasta francuskiego 3 średniej wielkości cebule 750 g mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki bułki tartej sól, czarny pieprz...

  • Francuski specjał

    ...czosnku podgrzej w garnuszku. Dopraw solą i pieprzem. Gdy masło się rozpuści, wyłącz ogień i jeszcze raz wymieszaj. 2. Ziemniaki obierz jak najcieniej ze skórki. Umyj i potnij na cieniutkie (2-3 mm...

  • Jaką zupę pani lubi?

    ..., podgrzać. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Przepisy pochodzą z książki Hanny Szymanderskiej "Zupy", wydanej przez wydawnictwo Prószyński i S-ka.

  • Makaron w sosie orientalnym

    Smakuje jak w orientalnej restauracji!

  • Aromatyczna kawa na pięć sposobów!

    Klasyczne espresso (mocny napar przygotowany najczęściej w ekspresie ciśnieniowym z 7 g świeżo zmielonej kawy i 50−70 ml wody) z kremową pianką na powierzchni Włosi pijają z cukrem. Warto spróbować, jak pyszna jest z dodatkami, które przełamią jej mocny smak.

  • Toskańskie menu dla zakochanych

    Margherita, bohaterka książki "Miłość jest jak toskański deser" gotuje przepyszne dania. Oto przepisy na kilka z nich, które możesz przygotować własnoręcznie.

  • Pakieciki z szynką, rukolą i serem

    Sposób przygotowania 1. Rukolę przebierz, oderwij twarde ogonki, listki dokładnie opłucz  i osusz papierowym ręcznikiem.  Ser żółty zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, ew. pokrój go w jak najcieńsze plasterki.   2. Cebule obierz, pokrój w cienkie półplasterki. Kukurydzę osącz  z zalewy i przełóż na sito, żeby  dokładnie ociekła.     3. Placki tortilli podgrzej na rozgrzanej patelni bez...

  • Kierunek - Orient!

    ...do dań azjatyckich lub z grilla, klasyczny sos sojowy (3,99 zł/150 ml/1 opak.), który jest nieodłącznym składnikiem dań kuchni orientalnej i doskonale komponuje się zarówno z mięsem, jak i warzywami, czy s os słodko-kwaśny (3,49 zł/460 g/1 opak.) z dużymi kawałkami warzyw i ananasa. Wystarczy go podgrzać, połączyć z  ryżem i pyszny obiad gotowy! Z  sosami doskonale będą się komponować warzywa...

  • Wyjściowy obiad: do pracy i na wycieczkę

    ...smacznego posiłku. Co powiesz na smakowite pulpeciki z mielonego mięsa? Bez problemu zmieszczą się do plastikowego pojemnika, a po podgrzaniu będą również wyśmienite. Możesz zatopić je w kremowym(...) kaszotto? One także mają tu do wtrącenia swoje trzy ziarenka. Smakiem i wyglądem nie odbiegają przecież od wychwalanego makaronu. Ryż podawaj zarówno na ciepło, jak i zimno. Możesz urozmaicić go nie...

Dyskusje na temat: jak podgrzać mielonego
  •   Re: cos na gorąco na impreze imieninowa -pomożcie!!!!

    Potrawa meksykańska. Pycha i bardzo szybko. Usmaż na większej patelni 30dkg mięsa mielonego. Dodaj do tego po jednej papryce czerwonej i zielonej pokrojonej w kostkę 1cm/1cm. Do wszystkiego dodaj(...) rosołowo lub pomidorowa . Zabulgocze dodajesz przecieru pomidowowego i gotowe. Fakt fantastyczna potrawa i jeszcze nie spotkałam nikogo co by mu nie smakowałao . Te proporcje są na 2-2 1.2 facetów. Jak