• Informacje na temat:

    jak przygotować filety z łososia do smażenia

Artykuły na temat: jak przygotować filety z łososia do smażenia
  • Składniki na 4 porcje: 2 filety z łososia ze skórą,4 cebulki dymki, 4 cukinie, olej, tymianek, 20 dag twarogu, cytryna, sól, pieprz,3 łyżki bułki tartej, 3 łyżki masła, pół szklanki białego wina...

  • Łosoś w drodze na stół

    Gotowany, przygotowywany na ruszcie, smażony, pieczony, marynowany albo spożywany na surowo - łososia norweskiego można podawać zarówno na eleganckich koktajlach, jak i na rodzinnych lub świątecznych obiadach, w restauracjach czy na piknikach.

  • Ryby mają głos

    Kucharze zachwalają ich zdrowotne właściwości. Ale ryba rybie nierówna. Które najlepiej jeść? Specjaliści nie są zgodni: dietetycy mówią jedno, ekolodzy drugie. Sprzeczne zalecenia ekspertów sprawiają, że łatwo się pogubić. Jak wyplątać się z tej sieci? Oto nasz przewodnik, dzięki któremu dowiesz się, co lepsze: szprotka czy płotka.

  • Latem najchętniej sięgamy po warzywa sezonowe. Są nie tylko pyszne i łatwo dostępne, ale także bardzo „na czasie”. Jednym z nich jest botwinka, która nadaje potrawom niepowtarzalny kolor i smak. Botwina sprawdzi się zarówno, jako podstawowy składnik dania głównego, jak i pyszny dodatek do innych potraw. Warto włączyć to pyszne warzywo w nasz jadłospis, najlepiej w połączeniu z produktami WINIARY!

  • Oliwkowe święta – inne niż wszystkie!

    Magii Świąt Bożego Narodzenia ulega cały Świat! Bez względu na szerokość czy długość geograficzną, to niezmiennie wyjątkowy czas. Wyczekiwany i radosny. Przywołujący niezwykłe smaki, które sprawiają, że z przyjemnością siadamy w gronie rodziny i przyjaciół przy suto zastawionym stole. W zgodzie z tradycją, wykwintnie i smacznie, choć w każdym regionie czy kraju świętujemy nieco inaczej. A jak...

  • Kinga Paruzel: Łosoś / szparagi / mak

    ....: przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, miód, olej sezamowy i ocet balsamiczny razem wymieszać. 2. Filety z łososia umieścić w marynacie skórą do góry. Trzymać 1 godzinę w lodówce(...) świeżego imbiru. - Łososia można przygotować szybciej poprzez nałożenie na niego pasty powstałej z: połowy łyżeczki świeżo startego imbiru, 2 łyżek świeżej kolendry, 1 łyżki soku z cytryny. Rybę...

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    Znajdź swój sposób na przyrządzenie ryby, by jeść ją ze smakiem jak najczęściej.

  • Święto smaku

    ..., kawałkami wędzonego łososia i musztardą z ziarnami gorczycy lub przygotuj z nich sos do pieczonej cielęciny, łącząc z tuńczykiem). Podziel pstrąga na mniejsze kawałki, włóż do wysokiego naczynia lub(...). Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć warzywa, smaż je powoli, aż zmiękną, zrumienią się i nabiorą słodyczy. Pod koniec smażenia dorzuć przyprawy. Wymieszaj warzywa z soczewicą, masłem orzechowym...

Przepisy na temat: jak przygotować filety z łososia do smażenia
  • Łosoś w drodze na stół

    Gotowany, przygotowywany na ruszcie, smażony, pieczony, marynowany albo spożywany na surowo - łososia norweskiego można podawać zarówno na eleganckich koktajlach, jak i na rodzinnych lub świątecznych obiadach, w restauracjach czy na piknikach.

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...4 filety z łososia, ze skórą (4 × 120-150 g) świeżo zmielony czarny pieprz 254 kalorie na porcję Sposób przygotowania: Połóż kulki imbiru na desce i pokrój je w cienkie plasterki. Ułóż w stosik(...). Zostaw filety w misce skórą do góry. Przykryj i włóż do lodówki na 30 minut. Nagrzej piekarnik do 220°C (200°C z termoobiegiem). Wyłóż małą brytfankę papierem do pieczenia. Wyjmij łososia...

  • Walentynkowe menu

    Nie masz pomysłu na wyjątkową walentynkową kolację? Wybierz spośród dań z naszego menu. Znajdziesz tu przepisy na dania główne, przystawki i słodkie jak miłość desery - idealne na Dzień Zakochanych.

  • Bractwo kurkowe

    .... Kurki przygotuj jak w poprzednim przepisie. Dodaj je do zupy. Do odlanej części zupy dodaj śmietanę, wymieszaj i wlej do garnka. Gotuj jeszcze 10 minut. Podawaj z posiekanym koperkiem. Łosoś w kurkowym lesie Składniki: 30 dag filetów z łososia, 10 dag kurek, 3 ząbki czosnku, 100 ml śmietany, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 cytryna, 50 ml białego wina, 1 łyżeczka cukru trzcinowego, sól morska...