• Informacje na temat:

    jak się piecze doradę

Artykuły na temat: jak się piecze doradę
  • Jeść jak Ligurowie

    Liguria. Kolorowe domy, lazurowe morze, uśmiechnięci ludzie i smaczna kuchnia. Oliwa, pesto, focaccia to flagowe produkty regionu. I jeszcze te owoce morza! Restauracje znajdują się tu o krok od siebie. Bo Liguryjczycy uwielbiają jeść.

  • Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    ...oczekujmy też zbyt wiele, jeśli wybieramy kostki rybne. Producenci nie robią ich z filetów dobrej jakości. Dlatego zalecają je panierować i smażyć zamrożone, bo po rozmrożeniu kostki po prostu się(...) przemiany materii. Czy można jeść je codziennie? Najwięcej kwasów omega-3 zawierają tłuste ryby morskie, takie jak łosoś, śledź, makrela, tuńczyk. Problem w tym, że właśnie one są najbardziej skażone...

  • Ryby mają głos

    Kucharze zachwalają ich zdrowotne właściwości. Ale ryba rybie nierówna. Które najlepiej jeść? Specjaliści nie są zgodni: dietetycy mówią jedno, ekolodzy drugie. Sprzeczne zalecenia ekspertów sprawiają, że łatwo się pogubić. Jak wyplątać się z tej sieci? Oto nasz przewodnik, dzięki któremu dowiesz się, co lepsze: szprotka czy płotka.

  • Graj w zielone

    Na zielonym rynku wszystko się zmienia. Dziki czosnek detronizuje swojego bardziej znanego kuzyna, zielony groszek konkuruje z młodym bobem, a bazylia uwodzi truskawki.

  • Święta - instrukcja obsługi

    Plan minimum to... przetrwać. Nie zapracować się, nie posprzeczać z rodziną. My proponujemy ci plan maksimum: na święta wesołe, pełne bliskości albo leniwe. Udane. To nie takie trudne, jeżeli umiemy określić, co w świętach najważniejsze. I zrobić coś inaczej niż zawsze. O gwiazdkową instrukcję obsługi poprosiliśmy najlepszych doradców: terapeutki, psychiatrę, mediatora i seksuologa. Spróbujmy.

  • Jajko i spółka

    ..."MasterChef". Autorka książki "Kulinarne opowieści". Swoimi przepisami dzieli się na blogu Kulinarne Bezdroża. Z wykształcenia geodetka. Pasjonatka dobrego jedzenia i równie dobrego wina. Jak pisze na swoim(...)Polska Wielkanoc niewątpliwie kręci się wokół stołu. Każe zasiąść przy nim już w porze śniadania i niemal od niego nie odchodzić. A my coraz trudniej znosimy długie biesiadowanie. Narzekamy na...

  • Kombinacje alpejskie

    Żeby wyciągnąć zimą w Alpy kogoś, kto jak ja nie lubi jeździć na nartach, trzeba użyć fortelu. Nie znoszę tłumów, mam lęk wysokości, podróż wyciągiem na szczyt jest dla mnie torturą. Jednak dałam się namówić na wyprawę w Dolomity. Przynęta? Jak zwykle ta sama - jedzenie. Gdy inni szusowali w dół stoku, ja poznawałam kuchnię Górnej Adygi - jednego z najciekawszych kulinarnie regionów Europy.

  • Przepis na życie

    Można piec chleb. Albo testować kuchnię molekularną. Szkolić się na kursach lub rywalizować w konkursach. Dziś gotowanie to nie obowiązek. To moda. Polki kochają jeść, jeszcze bardziej karmić. Na(...) firmę PR. Gdy sukces gonił sukces, zdecydowała się zacząć życie od nowa. W kuchni. 19 maja 2010. Finał konkursu "Gotuj o wszystko" w TVN. Moment przed werdyktem: "Jeśli chcecie, żeby wygrała Małgosia...

Przepisy na temat: jak się piecze doradę
  • Egzotyczne warzywo: Koper włoski

    ...lekko słodki, anyżowy smak, który staje się prawie niewyczuwalny, gdy fenkuł upieczemy lub ugotujemy. W Polsce można go uprawiać, łatwo go też kupić (ok. 2,50 zł za szt.). Jak kupować i przechowywać(...) możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce do dwóch tygodni. Listki i łodygi lepiej zjeść w ciągu 3-4 dni. Jak jeść Je się całą roślinę - bulwę, łodygi i listki. Nie wymaga specjalnego...