• Informacje na temat:

    jak sie robi ciasto szefowej

Artykuły na temat: jak sie robi ciasto szefowej
  • Lepiej późno niż później

    Uważa, że ostatnie lata to najlepszy okres w jej życiu. Wyjątkowa rola filmowa Krwawej Luny, szefowej bezpieki, w Zaćmie i najważniejszy, dojrzały związek z reżyserem Ryszardem Bugajskim przyszły do Marii Mamony późno. Aktorka nie żałuje, że dopiero teraz. - Nasze losy nie są nigdzie zapisane. Wszystko zależy od nas samych, czy zauważymy i rozpoznamy to, z czym warto się spotkać w życiu - mówi...

  • Nie wszyscy mnie lubią? Trudno!

    Czujesz, że często robisz coś wbrew sobie, tylko dlatego, by nie narazić się koleżankom z pracy, teściowej, a nawet zupełnie obcym osobom? Najwyższy czas to zmienić!

  • Magdalena Schejbal: Dobre rzeczy powstają z egoizmu

    ...- Jak jestem w pracy, to jestem w pracy, jak w domu, to w domu. Staram się nie przynosić pracy do domu, choć to nie zawsze jest możliwe - mówi aktorka Magdalena Schejbal. Zwłaszcza teraz, kiedy ponownie w górach toczy się mój życiowy plan B. Otwieram nowy rozdział w swoim życiu zawodowym, w nowej roli i nowej przestrzeni - dodaje jako współwłaścicielka Dworca, nowego miejsca na mapie Zakopanego.

  • "Słoiki" jadą do domu

    Miasta są dla nich ziemią obiecaną. Tu jest praca, rozwój, prestiż. Osoby z małych miejscowości żartobliwie nazywane "słoikami" jadą po szczęście. Kim się stają? Odcinają się od prowincji jak Marta? Tęsknią za nią jak Lidka? A może jak Renata wciąż nie wiedzą, co odpowiedzieć na pytanie: "skąd jesteś?". Wakacyjne powroty do domu dają okazję, by o tym pomyśleć. Zrobić bilans zysków i strat.

  • Zawodowy plan B

    Plotki: "Słyszałaś, wyrzucili Aśkę?". Biurowa panika: "Od jesieni w firmie zwolnienia!". Takie czasy. Pracę może stracić każdy. Tragedia? To zależy od nas. Można mieć wyjście awaryjne, zmienić zawód. Ale... na jaki? I jak się do tego zabrać? Sprawdzę, czy to możliwe, a pomogą mi specjaliści od planowania kariery, psycholog i coach.

  • Mam za mało czasu, przepraszam

    Nie chcę marnować już ani dnia - tłumaczy Ewa. - Lubię męża, ale to za mało, by być razem - wyjaśnia Maria. - W pojedynkę odzyskałam radość życia - mówi Krystyna. Stworzyły dom, odchowały dzieci, spędziły kilkadziesiąt lat w małżeństwie i... odeszły. Tak jak inne 50-latki, które nie godzą się na bylejakość. To wśród nich najszybciej przybywa w Polsce rozwodów. Bo w tym wieku chce się żyć z sensem.

  • Rodzina na odległość: Gdzie jest mama?

    ...​Niemal połowa z nas nie podjęłaby pracy w większej odległości od domu niż 15 kilometrów. Średni czas, w którym Polka dojeżdża do firmy, to 38 minut. Julia jedzie do swojej o wiele dłużej, Roma zdecydowała się na pracę na drugim końcu Europy, a Kinga, żeby zarobić, podróżuje po całej Polsce. Jak w takiej sytuacji być mamą i żoną? Trudne. Kilometry oddalają nas od bliskich nie tylko w sensie...

  • Dama i dżentelmen cierpią w milczeniu

    O tym, jak przetrwać Boże Narodzenie, nie zaliczając towarzyskiej wpadki, opowiada Adam Jarczyński, współzałożyciel Polskiej Akademii Protokołu i Etykiety, autor bloga sv24h.pl traktującego o dobrych manierach.

  • Niech mama już idzie

    Ta więź nie jest oczywista. Bo z synową lub zięciem można być w zgodzie tylko... pod warunkiem. Warunki teściowej? Żeby młodzi nie byli pazerni: „mamo, daj”, „mamo, kup”. Żeby nie traktowali jak darmowej niani. Żeby rozumieli, że dzisiaj kobieta 60 plus ma swoje sprawy i nie musi się poświęcać. A w zamian? Trzeba pomagać bezinteresownie. Nie wtrącać się. Zaakceptować, że dziś małżeństwo wygląda...

  • Trudny rodzic

    Są tylko ludźmi. Bywają nieodpowiedzialni, nadopiekuńczy lub zbyt surowi. Nie umieją przytulić, zrozumieć naszych problemów. Czasem też znikają i przestają się nami interesować. Trudny rodzic podcina swojemu dziecku skrzydła. Dopiero gdy dojrzewamy, możemy sprawić, by te skrzydła odrosły. Oto trzy prawdziwe historie i trzy sposoby, jak być szczęśliwym dorosłym, gdy miało się niezbyt udane...

Przepisy na temat: jak sie robi ciasto szefowej
  • Sekret udanej domowej włoskiej pizzy tkwi w... kamieniu?

    ...jakość pizzy jest nieporównywalna. Temperatura pieczenia jest bardzo wysoka, dochodzi nawet do 220-230 st. C, jeśli pieczemy z termoobiegiem, dzięki czemu ciasto jest chrupiące, a składniki delikatne(...)Jednym ze sposobów, aby z domowej pizzy uzyskać tę najbardziej podobną do włoskiej - poza wysokiej jakości składnikami - jest pieczenie ciasta na kamieniu. Jak przyznaje w rozmowie z PAP Life...