• Informacje na temat:

    jak sie robi ciasto z brzoskwiniami

Artykuły na temat: jak sie robi ciasto z brzoskwiniami
  • Nie martw się o zapas

    W grudniu kupujemy najwięcej jedzenia, licząc, że potrawy przygotowane na Boże Narodzenie zostaną na później i przedłużą świąteczny klimat. Jednak statystyki wskazują: marnujemy coraz więcej żywności. Jak uniknąć strat? Wystarczy ja dobrze przechowywać, przekonują eksperci. Skorzystają na tym twój budżet i zdrowie.

  • Perfekcjonistka w kuchni

    Skończyła historię sztuki, więc wszystko wskazywało na to, że swoją przyszłość zwiąże z rodzinną galerią, ale życie jest nieprzewidywalne i dziś Ania Starmach spełnia się w kuchni. Gotuje, piecze i pisze. Właśnie ukazała się jej trzecia książka "Pyszne na każdą okazję", w której przekonuje, że gotowanie nie musi być skomplikowane, drogie i czasochłonne. Jak zawsze robi to z pasją.

  • Urlop od wyrzeczeń

    Latem łatwiej dbać o figurę? Akurat! Owszem, przed wyjazdem każda z nas robi, co może, by dobrze wyglądać w bikini. Ale na miejscu zaczynamy sobie dogadzać. I w tydzień zjadamy tyle kalorii, co normalnie przez pół miesiąca. Skąd to wiemy? Z najnowszych wyliczeń dietetyków. Wspólnie z ekspertami ogłaszamy akcję wróć z wakacji bez „nadbagażu”.

  • Rok z życia wdowy

    ...​Pierwszy jest najtrudniejszy. Bo to pierwsze święta bez niego, wakacje, rocznica ślubu. Żałoba to proces. Gdy go zakończymy, nasz świat jest inny niż wcześniej. Czy gorszy? Niekoniecznie... Alina opowiada o swoim roku po stracie męża. A terapeuta komentuje, jak przetrwać ten trudny czas. Albo jak wspomóc bliskich po odejściu ich partnera.

  • Kolory w diecie

    ...​Zawarte w pokarmach naturalne barwniki mają nie tylko cieszyć oczy. Spełniają też określone funkcje w naszym organizmie. Niektóre związki barwiące, jak np. antocyjany czy karotenoidy znane są z leczniczych właściwości.

  • Grajmy latem w zielone

    .... Można z nią robić lazanię, placki a nawet słodkie ciasto. Delikatny smak i szybkość gotowania są niewątpliwym atutem tego warzywa. Nie zapomnijmy tez o wartościach odżywczych. Cukinia zawiera bowiem(...) pierogi. Przygotowując pierogi, do ciasta dodajmy nieco szpinaku zblendowanego z odrobiną oleju. Ciasto pierogowe będzie miało wtedy atrakcyjny, zielony kolor. Farsz do tych pierogów przygotujmy...

  • Zero cukru, czyli najlepsza dieta bikini

    ...gwałtowna potrzeba wyrównania bilansu i... sięgamy po batonik. Co robić : Zjeść do obiadu dwie łyżki kaszy lub brązowego ryżu. ★ Używam tylko słodzików: Słodziki choć nie dostarczają kalorii, ale wywołują w organizmie te same reakcje, co cukier. Po ich zjedzeniu organizm czuje się oszukany. I domaga się uczciwej słodyczy! Co robić : Lepiej posłodzić odrobiną miodu, dodać suszony owoc. ★ Często robię...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    Antybiotyki w mięsie, metale ciężkie w rybach, tłuszcze trans w słodyczach... Sprawdź, jakie substancje w żywności są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia, i poznaj sposoby na ich unikanie.

  • Ferment w brzuchu

    ...dzieje, wycofujemy dany produkt i sięgamy po kolejny. Za jakiś czas znowu można spróbować dołożyć go do diety, ale może się zdarzyć, że z niektórych będziemy musieli zrezygnować na stałe. Specjaliści(...) panujących warunków i nie cierpi z powodu zgagi, bólów brzucha czy wzdęć. Jak jej się to udało? Indywidualny mikrobiom - Prawdopodobnie to kwestia zdrowia mikrobiomu jelitowego - tłumaczy prof...

  • Joanna

    ...pojechałam sama do sklepu po pieluchy, to... była cudowna wycieczka. Także sposób na złapanie dystansu, zaczerpnięcie powietrza.  W "Jak oni śpiewają" wystąpiłaś z piosenką Agnieszki Osieckiej "Kolorowe jarmarki". Śpiewałaś: "Kiedy patrzę hen za siebie/ W tamte lata, co minęły/ Czasem myślę, co przegrałam/ A co diabli wzięli?". Jak byś sobie na to odpowiedziała? - Jeśli diabli coś wzięli, to...

Przepisy na temat: jak sie robi ciasto z brzoskwiniami
  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Nie ma tu homarów, kawioru i ślimaków. Są łatwo dostępne niedrogie produkty i proste patenty na to, jak w 25 minut przygotować w kuchni wyśmienite dania - zapewnia Ania Starmach, zachęcając do zapoznania się z przepisami z jej najnowszej książki "Pyszne 25". A oto kilka z nich!