• Informacje na temat:

    jak sparzyć pomarańczę

Artykuły na temat: jak sparzyć pomarańczę
  • ...muszkatołowej. Ponownie zagotuj. 5 Zupę marchewkową z pomarańczami możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli planujesz ten drugi wariant, zastąp masło oliwą oraz przypraw zupę nieco mocniej...

  • Dieta odkwaszająca jak zastrzyk energii!

    ...uprażonych migdałów, łyżka soku z cytryny, łyżka oliwy, łyżeczka miodu Rukolę opłucz i osusz. Pomarańczę sparz, obierz ze skórki, podziel na cząstki i pokrój na kawałki. Ugotuj burak, obierz...

  • Składniki na 4 porcje: 4 dzwonka karpia, 2 pomarańcze, 8 łyżek miodu, 50 dag śliwek z pikantnej zalewy albo mrożonych, 1/2 szkl. czerwonego półwytrawnego wina, 2 łyżki śmietany 18 proc., sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 1-2 łyżki masła, 1 łyżka mąki pszennej, 2-3 ziarenka ziela angielskiego, 2 goździki, sól, pieprz.

  • Pyszne herbaty. Jak je przyrządzać?

    Herbatka pomarańczowa: pomarańczę sparz, wydrąż miąższ, do skórki wsyp trochę zwykłej czarnej herbaty. Wstaw na godzinę do mocno rozgrzanego piekarnika. Aromatyzowaną w ten sposób herbatę możesz od razu zaparzyć. Herbatka jabłkowa: suszone jabłka zalej gorącą wodą. Napar przecedź, posłodź do smaku miodem albo brązowym cukrem. Przypraw odrobiną cynamonu lub imbiru.

  • Przygotowanie: Suszone owoce opłucz, osącz i zalej przegotowaną wodą. Odstaw na 3 godziny. Pomarańczę i cytrynę sparz i pokrój w plastry. Dodaj do owoców. Wrzuć cynamon i goździki. Gotuj na małym ogniu około 25 minut, uważając, by owoce się nie rozpadły. Dopraw miodem. Dobrze schłodź i przelej do szklanego dzbanka.

  • ...°C. Wystudzić. 2 Pomarańcze sparzyć wrzątkiem, zetrzeć z nich skórkę (tylko pomarańczową warstwę) i wycisnąć sok – odmierzyć 80 ml. Pozostałe jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć z 10(...) obręcz tortownicy z ciasta. Wierzch i boki tortu posmarować grubą warstwą bezy, formując dekoracyjne fale. Opalić palnikiem gazowym tak, jak karmelizuje się cukier na kremie brûlée.

  • Truskawki, wanilia i pomarańcze to znane od wieków afrodyzjaki.

  • Katarzyna Żak: Na Wielkanoc musi być sernik babci Helenki

    Te radosne święta są dla aktorki okazją do spotkania z najbliższymi. Nam opowiedziała, jak się do tego przygotowuje i jak smakuje życie.

  • ...1 kg pomarańczy (z jak najcieńszą skórką), 2 cytryny, 3 szklanki cukru, ok. 4 łyżki suszonej lawendy (do kupienia w sklepach zielarskich), 3 łyżki whisky.

  • ...garnka, dodać 5 dag cukru brązowego, gotować do zredukowania wody, ok. 4 minuty. 2. Pomarańczę wyszorować, sparzyć, zetrzeć skórkę. Wycisnąć sok, podgrzać w rondlu, dodając resztę cukru, cukier(...) ciasteczek. Przykryć porcją kremu pomarańczowego. Posypać odłożonymi ziarnami granatu, polać kisielem. Nasza rada Zamiast ciasteczek migdałowych można użyć podłużnych biszkoptów jak do tiramisu. Warto...

Przepisy na temat: jak sparzyć pomarańczę
  • Przepis na pomarańczowy sernik z twarożku

    Jak poprawić sobie nastrój, gdy za oknem wciąż szaro? Pyszny pomarańczowy sernik, przygotowany na bazie twarożku, będzie ucztą zarówno dla podniebienia, jak i dla oka.

  • Krem z marchewki i pomarańczy

    ...udekorowaną listkami natki pietruszki. Zupę-krem z marchewki możesz podawać zarówno na ciepło, jak również po ostudzeniu - jako chłodnik.

  • Aromatyczna herbata korzenna z cytrusami

    ...: 1. Zaparz herbatę i do gorącej wrzuć goździki. Odstaw, by przeszła ich aromatem. 2. Dodaj pokrojony w plasterki imbir, pomarańczę i cytrynę. (Pamiętaj, by cytrusy najpierw dobrze wyszorować i sparzyć). Dopraw herbatę korzennym syropem, tak jak lubisz. Odczekaj chwilę, by aromaty się przegryzły. 3. Przelej do czajniczka z podgrzewaczem, żeby herbata nie traciła temperatury. Podawaj z laską cynamonu...

  • Aromatyczna herbata korzenna z cytrusami

    ...: 1. Zaparz herbatę i do gorącej wrzuć goździki. Odstaw, by przeszła ich aromatem. 2. Dodaj pokrojony w plasterki imbir, pomarańczę i cytrynę. (Pamiętaj, by cytrusy najpierw dobrze wyszorować i sparzyć). Dopraw herbatę korzennym syropem, tak jak lubisz. Odczekaj chwilę, by aromaty się przegryzły. 3. Przelej do czajniczka z podgrzewaczem, żeby herbata nie traciła temperatury. Podawaj z laską cynamonu...