• Informacje na temat:

    jak ubic krem do tortow

Artykuły na temat: jak ubic krem do tortow
  • Składniki na 20 porcji Ciasto: 250 g + trochę miękkiego masła, 450 g + trochę mąki pszennej tortowej, 300 g cukru, szczypta soli, 5 jajek, 1 torebka proszku do pieczenia, 275 ml +75 ml mleka, 2 łyżki likieru migdałowego, np. amaretto, 2 i 1/2 łyżki kakao, tortownica o średnicy 26 cm. Krem i dekoracje: 3 łyżeczki żelatyny, 500 g mielonego twarogu, 2 łyżki likieru migdałowego, np. amaretto 75

  • Składniki: 250 g masła • 330 g cukru pudru • 4 jajka • 450 g mąki • 250 ml mleka • 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: 250 g masła • 480 g cukru pudru • 80 ml mleka • 1/2 tubki pomarańczowego barwnika spożywczego • metrowy cukierek lukrecjowy • 2 zielone żelki.

  • Składniki na 40 porcji: Ciasto: 360 g gorzkiej czekolady, 240 g masy marcepanowej, 14 jajek, 400 g miękkiego masła, 360 g mąki pszennej tortowej, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 200 g mielonych migdałów, szczypta soli, 320 g cukru, 10 łyżek rumu (albo mleka). Krem: 650 g konfitury morelowej, 300 g miękkiego masła. Dekoracje: 900 g plastycznej masy cukrowej, fioletowy barwnik...

  • Tort sękaczowy

    Tradycyjne sękacze wymagają specjalnego urządzenia, ale podpowiemy ci, jak poradzić sobie mając do dyspozycji jedynie wzykły piekarnik...

  • ...obręcz tortownicy z ciasta. Wierzch i boki tortu posmarować grubą warstwą bezy, formując dekoracyjne fale. Opalić palnikiem gazowym tak, jak karmelizuje się cukier na kremie brûlée.

  • Biszkopt: ●1 i 3/4 szkl. mąki ●8 jajek ●szkl. cukru ●op. cukru wanil. ●2,5 łyżeczki proszku do piecz. Poncz: ●1/2 szkl. wody ●1/2 łyżki cukru ●25 ml rumu ●1/2 łyżeczki olejku rumow. Krem: kremówka (1200 g) ●2 op. cukru wanil. ●3 śmietan-fixy ●1/2 śwież. ananasa ●ananas w puszce ●2 łyżeczki żelatyny ●1/2 szkl. gorącej wody ●3 limonki ●20 dag dżemu trusk. ●truskawki...

  • Cassata Siciliana - tort w godzinę

    ...8 kawałków (jak tort). Głęboką kulistą miskę (średnica 26 cm - mierzona przy krawędzi) wyłożyć folią spożywczą. Kawałki biszkoptu układać w misce szpicami do dołu. Czekoladę, pistacje, i owoce(...). Stopniowo wmieszać kilka łyżek sera, następnie żelatynę z serem dodać do pozostałej masy i dobrze wymieszać. Nieco bakalii i czekolady odłożyć do dekoracji, pozostałe dodać do masy. Powstały krem odstawić...

  • Tort z ciasta ptysiowego z agrestem

    Sprawdź, jak zrobić ciasto ptysiowe i wyczarować z niego pyszny tort.

  • Składniki na 12 porcji: pół tabliczki czekolady, 5 łyżek masła, 5 jajek, więcej niż pół szklanki cukru, nieco mniej niż szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do formy. Krem: mały oczyszczony ananas, pół szklanki cukru, szklanka mleka, budyń waniliowy, kostka masła. Wykończenie: śmietanka kremówka, 10 dag masy marcepanowej, cukier puder, granat, kiwi.

  • Tort z ciasta ptysiowego z agrestem i sokiem jabłkowym

    Sprawdź, jak zrobić ciasto ptysiowe i wyczarować z niego pyszny tort.

Wideo na temat: jak ubic krem do tortow
  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne i oryginalne dopełnienie zup oraz dań głównych. Czasami jednak ubicie śmietany sprawia kłopoty. Co zrobić aby śmietana zawsze była perfekcyjnie ubita? Kilka ważnych uwag: - nie należy mieszać śmietany

Przepisy na temat: jak ubic krem do tortow
  • Tort z ciasta ptysiowego z agrestem

    Sprawdź, jak zrobić ciasto ptysiowe i wyczarować z niego pyszny tort.

  • Cassata Siciliana

    ...8 kawałków (jak tort). Głęboką kulistą miskę (średnica 26 cm - mierzona przy krawędzi) wyłożyć folią spożywczą. Kawałki biszkoptu układać w misce szpicami do dołu. Czekoladę, pistacje, i owoce(...). Stopniowo wmieszać kilka łyżek sera, następnie żelatynę z serem dodać do pozostałej masy i dobrze wymieszać. Nieco bakalii i czekolady odłożyć do dekoracji, pozostałe dodać do masy. Powstały krem odstawić...

  • Marmurek malinowo-brzoskwiniowy

    Dojrzałe w słońcu owoce, leciutka jak chmurka słodka masa i delikatne ciasto… Takie trio to pokusa nie do odparcia dla małych i dużych łasuchów.

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...na stalowej patelni zagotować wodę z cukrem. Gotować, do chwili rozpuszczenia się cukru, wymieszać. Włożyć plasterki pomarańczy i gotować, na małej mocy palnika, przez 12-15 minut. Przez ten czas skórka pomarańczy zmięknie, a z wody z cukrem powstanie pyszny pomarańczowy syrop. Wykonanie ciasta Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wymieszać kefir z roztopionym i lekko...

  • Najlepsze ze zboża na świątecznym stole

    ...góra-dół do zarumienienia ciasta (ok. 20-25 minut). Tort z kremem pomarańczowym 1. Przygotowanie biszkoptu rozpocznij od ubicia białek na sztywno ze szczyptą soli. Następnie stopniowo(...) cierpliwości. Na koniec dodaj do kremu pozostałe masło. Odstaw krem do wystudzenia. Ostudzony do temperatury lodówkowej krem zmiksuj z mascarpone. 3. Przygotowanie bezy rozpocznij od ubicia na sztywno białek...